Μήνυση κατά του Νοσοκομείου Άρτας

Στην Εισαγγελία της Άρτας στις 26 Αυγούστου βρέθηκε η δικηγόρος Πρέβεζας κα Χριστίνα Κριτσιμά, πληρεξούσια δικηγόρος των κληρονόμων του Π.Κ. , ο οποίος στις 03/03/2022 έθεσε τέλος στη ζωή του πηδώντας από ταράτσα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας όπου νοσηλευόταν για μόλις (3) ημέρες, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ. Νοσοκομείου Άρτας για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Σύμφωνα με την κα Κριτσιμά και όπως προκύπτει από τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε, ο εκλιπών δεν ήταν ψυχασθενής αλλά τα ψυχιατρικά του προβλήματα ξεκίνησαν μετά από νόσησή του από covid 19 και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του θα γινόταν καλά.

Η ιατρική δε αμέλεια οφείλεται σε μη ορθή εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς κατά την εισαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική και σε λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που οδήγησαν τον ασθενή σε αυτοχειρία, αναγόμενα στα μη ορθά πρωτόκολλα νοσηλείας και ασφάλειας του συγκεκριμένου ασθενούς με βάση το ιστορικό εισαγωγής του, που είχαν ως συνέπεια ο ασθενής να εκφύγει της προσοχής τους και οδηγηθεί στην αυτοχειρία.
Οι κληρονόμοι δήλωσαν ότι θα καταφύγουν και στα αστικά δικαστήρια με την άσκηση αγωγής κατά του Γ. Νοσοκομείου Άρτας για την χρηματική ικανοποίηση της ψυχικής οδύνης που έχουν υποστεί από τον αδόκητο και άδικο χαμό του συζύγου και πατέρα τους.