«ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ » στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ

Θετική εξέλιξη στο αίτημα του Επιμελητηρίου Άρτας για δημιουργία Τμήματος

*Σημαντική η προσφορά θέσεων μαθητείας από τοπικούς φορείς

*Απάντηση ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ σε αναφορά ΧΡ. ΓΚΟΚΑ

Θετική είναι η απάντηση από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε αναφορά του βουλευτή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Άρτας, ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ, για την έναρξη λειτουργίας στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ ΑΡΤΑΣ του τμήματος «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ».
Πρόκειται για ένα αίτημα του Επιμελητηρίου Άρτας που προέκυψε μετά από εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Άρτας και τις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας.
Εκεί εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κλάδο, πράγμα που οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζο, να καταθέσει σχετικό αίτημα.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας στις 14-05-21, με βάση την υπ’ αριθμ.: 466/07-05-2021 επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας είχε καταθέσει αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, στην οποία δόθηκε η υπ’ αριθμ.: 49940/12-07-2021, απάντηση από τον Υπουργό.
Με την αναφορά του ο κ. Γκόκας είχε επισημάνει την ανάγκη λειτουργίας Τμήματος «Μαγειρικής Τέχνης» στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας, μετά το αίτημα που κατατέθηκε απο το Επιμελητήριο Άρτας.

Να σημειωθεί πως για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, όπως ανέφερε ο βουλευτής Άρτας, πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης εξέφρασαν την επιθυμία απορρόφησης των σπουδαστών, του εν λόγω τμήματος, για την πρακτική τους άσκηση, καθώς επίσης και η Μητρόπολη Άρτας δεσμεύτηκε για τη διάθεση ανάλογου χώρου με σκοπό τη διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων.
Στην απάντηση του στην Αναφορά αυτή του κ. Γκόκα, ο κ. Υπουργός ενημερώνει για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος, καθώς έχουν προχωρήσει οι ενέργειες από την πλευρά του ΟΑΕΔ, προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα «Μαγειρικής Τέχνης» το σχολικό έτος 2021-2022, αλλά τονίζει και το σημαντικό ρόλο του ενδιαφέροντος των τοπικών φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Υπουργείου:
«Έναρξη λειτουργίας στις ΕΠΑ.Σ.ΟΑΕΔ Άρτας του τμήματος “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ”». Σε απάντηση της Αναφοράς με την οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Χρήστο Γκόκα η με αριθμ. 466/7-5-2021 επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας τμήματος με την ειδικότητα της “Μαγειρικής Τέχνης” στις ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. Άρτας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όσον αφορά τη λειτουργία τμήματος της ειδικότητας “Μαγειρικής Τέχνης” στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας Άρτας, o Ο.Α.Ε.Δ. έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει η συγκεκριμένη ειδικότητα στην εν λόγω σχολή το σχολικό έτος 2021-22.
*Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός ακολουθεί κάθε χρόνο την ίδια διαδικασία διαβούλευσης για να καταγραφεί το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών του κάθε κλάδου, προκειμένου να αποφασίσει την έγκριση των ειδικοτήτων σε κάθε Επαγγελματική Σχολή του Οργανισμού.
*Σημαντική είναι σε κάθε περίπτωση η δέσμευση των τοπικών φορέων για την προσφορά θέσεων Μαθητείας κατά την υλοποίηση του προγράμματος».