Συμβουλευτικός Σταθμός για τη άνοια του Δήμου Αρταίων

Κι όμως, το ακίνητο της Ορλάνδου είχε απορριφθεί το 2018

Ήταν Ιούλιος του 2018, όταν συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, με απόντα τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και με πολλούς άλλους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης απόντες.
Μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση, και η «Έγκριση ή μη μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Συμβουλευτικού Σταθμού για άνοια στον Δήμο Αρταίων».

Εκεί λοιπόν και μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, αφού καταγράφεται πως σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία «δεν υπάρχει δημοτικό ακίνητο παν να εκπληρώνει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη στέγαση τον συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια», τελικά υπήρξε ομόφωνη απόφαση να εγκριθεί μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Συμβουλευτικού σταθμού.
Αυτή την απόφαση, επικαλούνται μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι από την Αναγέννηση, οι οποίοι βλέπουν να τους κάνουν έξωση από τα γραφεία που τους είχαν παραχωρηθεί επί Δημαρχίας Παπαλέξη.

Το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων έχει ως εξής:
«Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 7ο έκτακτο θέμα της— ημερήσιας διάταξης « Έγκριση ή μη μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Συμβουλευτικού Σταθμού για άνοια στο Δήμο Αρταίων» έδωσε το λόγο στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σιαφάκα ο οποίος παίρνοντας το λόγο έθεσε υπόψη του Συμβουλίου τα εξής:

“Εχοντας υπόψη :
1. Την αριθμ. 83/2018 απόφαση τον Δημοτικού συμβουλίου με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία Συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια
2. Την αριθμ. 45/2018 απόφαση τον Διοικητικού συμβουλίου τον Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π σχετικά με την διάθεση προσωπικού
3. Το γεγονός ότι προχωρά η εκπαίδευση του προσωπικού από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
4. Το ότι έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για την φιλοξενία των επιστημόνων της Εταιρείας Alzheime Αθηνών
5. Το αριθμ. 15034/22-06-2018 έγγραφο της Δνσης Οικονομικών υπηρεσιών με τα οποίο μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει δημοτικό ακίνητο παν να εκπληρώνει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη στέγαση τον συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια
6. Το αριθμ. 18095127-07-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών υπηρεσιών με το οποίο βεβαιώνει την ύπαρξη σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό τον τρέχοντος έτους για την κάλυψη της μίσθωσης ακινήτου.

Παρακαλούμε για τη λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση τον συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια
Να επισημάνουμε ότι το κτήριο θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της δημοπρασίας με τα σχετικά άρθρα του Ν. 3463/2006 και Ν.3852/2010.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με το θέμα. Οι απόψεις αυτών και οι όποιες τυχόν αντιρρήσεις των, κατεγράφησαν αναλυτικά στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Ακολούθως ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικό.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αφού έλαβε υπόψη διατάξεις του ΔΚΚ 3463/2006, του Ν. 3852/2010, και την εισήγηση
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Την έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση τον συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια
Το κτήριο το οποίο θα μισθωθεί, θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της δημοπρασίας με τα σχετικά άρθρα του Ν. 3463/2006 και Ν.3852/2010
Αναθέτει κάθε παραπέρα ενέργεια στον κ. Δήμαρχο
Η απόφαση αυτή έλαβε αριθ. 419/2018
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΩΛΟΣ»

Ερωτήματα
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την παραπάνω απόφαση, είναι:
Γιατί σήμερα είναι κατάλληλο το δημοτικό κατάστημα στην Ορλάνδου και το 2018 δεν ήταν;
Υπήρξε συνέχεια στην αναζήτηση στέγης για τον Συμβουλευτικό Στάθμο άνοιας και τι αποτελέσματα είχε;
Που πήγε το προσωπικό που από το 2018 εκπαιδεύονταν για τον Συμβουλευτικό Σταθμό;