«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»-Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Καρδίτσας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε κατηγορίες πολιτών που έχουν πληγεί. Έτσι και στην πρόσφατη καταστροφή που έπληξε την Καρδίτσα, εμφανίστηκαν οι πρώτες κινήσεις αλληλεγγύης. Προβαίνει , λοιπόν, στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε του ΔΣ του Συλλόγου αναφέρεται: «Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας, αγαπητοί μας συμπολίτες, σας κάνουμε γνωστό ότι ο Σύλλογός μας ανταποκρινόμενος στην έκκληση των συνανθρώπων μας από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας που πρόσφατα έχει πληγεί από τις πλημμύρες, συγκεντρώνει τρόφιμα, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής και κλινοσκεπάσματα προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό σας καλούμε, όσοι μπορείτε, να συμβάλετε στην προσπάθεια αυτή, προσκομίζοντας συσκευασμένα τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και είδη προσωπικής υγιεινής καθημερινά από τις 7 έως 9 το απόγευμα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) στο κτίριο του Συλλόγου.Ενδεικτικά αναφέρουμε είδη: μακαρόνια, καφέ, όσπρια, λάδι, γάλα εβαπορέ, πελτέ, κονσέρβες, δημητριακά κλπ, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κλπ».

Ξεκινούν τα τμήματα
Εξάλλου με όλα τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται από το πρωτόκολλο, ξεκινούν όλα τα τμήματα σήμερα 1 Οκτωβρίου και ια την ασφάλεια παιδιών και ενηλίκων και όσο ο καιρός απαιτεί, τα μαθήματα θα γίνονται
στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο του Συλλόγου κοντά στην είσοδο όπου και θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Τα τμήματα που λειτουργούν τη νέα διδακτική χρονιά είναι:
Χορευτικά (παραδοσιακών χορών) για όλες τις ηλικίες. Τμήματα Latin. Χορωδίες: Μικτή, Εφηβική και Παιδική. Τμήμα Φιλαρμονικής. Θεατρικό τμήμα: Θεατρική ομάδα ενηλίκων και Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και παιδιά. Τμήμα Ζωγραφικής για ενηλίκους και εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά.Τμήμα κατασκευής κοσμήματος και χειροτεχνίας. Τμήμα κοπτικής ραπτικής.
Η Μικτή (ενηλίκων) χορωδία άρχισε ήδη τη λειτουργία της τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Η λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων μας θα γίνει σταδιακά αφού θα λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες και οι οδηγίες της Πολιτείας και τα σχετικά υγειονομικά μέτρα.