Μεγάλη επένδυση από την Πίνδο-στα εγκαίνια και ο Γιώργος Στύλιος

Δημήτρης Δημητρίου: Παραμένουμε στην κορυφή

Εγκαινιάστηκε στις εγκαταστάσεις της πρώην ΣΒΕΚΗ, στο Ροδοτόπι η νέα μονάδα μέσα από ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, ΠΙΝΔΟΣ.
Για τη νέα μονάδα επενδύθηκαν εννιάμιση εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργηθούν πάνω από εκατό νέες θέσεις εργασίας, ενώ δημιουργούνται νέες γραμμές παραγωγής προιόντων νωπών και κατεψυγμένων αλλά και προβλέπεται γραμμή έτοιμων γευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα η μονάδα αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος 2020-2024, που υλοποιεί η «Πίνδος», με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις 7.000 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Στη νέα Βιομηχανική Μονάδα Επεξεργασίας Κοτόπουλου του Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» προβλέπονται πέντε νέες γραμμές παραγωγής: έτοιμων ψημένων προϊόντων (νωπών και κατεψυγμένων), γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου, κατεψυγμένου γύρου και παραγωγής μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου, ενώ προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.

«Η Πίνδος δεν σταματά να εξελίσσεται. Παραμένει στην κορυφή και στοχεύει ακόμη υψηλότερα. Όραμά μας παραμένει πάντα η ενίσχυση του συνεταιρισμού» υπογράμμισε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Δημήτρης Δημητρίου. «Η «Πίνδος» μεγαλώνει, η παραγωγή αυξάνεται, οι εργαζόμενοι πολλαπλασιάζονται και μεγάλος στόχος είναι η ενίσχυση του εξαγωγικού μας προσανατολισμού… Το όραμά μας παραμένει το ίδιο. Ισχυρός συνεταιρισμός, για να μπορεί να δημιουργήσει αξία για τους ανθρώπους του. Την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, δε θα την προδώσουμε» κατέληξε λέγοντας ο πρόεδρος της ΠΙΝΔΟΥ.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και μετέφεραν την στήριξη της κυβέρνησης οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.ροτικό τομέα, λέγοντας πως θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίοι θα δώσουν αξία στην υγιεινή παραγωγή.
Για τον ρόλο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας μίλησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.