Με Βορίδη για την κτηνοτροφία ο Αλέκος Καχριμάνης

Συνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη θα έχει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, με στόχο να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.
Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, ο κ. Βορίδης έλαβε εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνομιλήσει μαζί του για όλα τα θέματα του πρωτογενούς τομέα, αρμοδιότητα που έχει ο κ. Καχριμάνης και στο πλαίσιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, με τον κ. Καχριμάνη να σημειώνει πως θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την πάταξης της νοθείας της φέτας, με τη χρήση εισαγόμενου γάλακτος, κάτι που αποτελεί πλήγμα για την τοπική παραγωγή. Ο κ. Καχριμάνης, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, σημείωσε ότι για να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που για την Ήπειρο είναι ο πρωτογενής τομέας, το περιβάλλον και οι υπηρεσίες, με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

«Εκεί πρέπει να στηρίξουμε τη δουλειά μας», σημείωσε και αναφέρθηκε στην ρύθμιση, στην οποία προχώρησε πρόσφατα ο απερχόμενος υπουργός Περιβάλλοντος για την καλλιέργεια των δασωμένων αγρών της αμπελουργικής ζώνης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα Κέντρα Καινοτομίας που προωθεί η περιφέρεια, με πρώτο αυτό των αρωματικών φυτών, στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές για την απόσταξη και περαιτέρω επεξεργασία τους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε και την κτηνοτροφία», τόνισε και συνέχισε: «Δεν μπορεί να συνεχίζεται το πάρτι και να χτυπάμε την ντόπια παραγωγή. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Ή αλλάζουμε ή δεν έχει αύριο αυτός ο τόπος. Πρέπει να πάρουμε κατάσταση στα χέρια, δε γίνεται με λόγια και λαϊκισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Των σημερινών δηλώσεων του περιφερειάρχη Ηπείρου, είχαν προηγηθεί δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στην πρώτη εκ των οποίων εξέφραζε την αγωνία του για την κτηνοτροφία και το ζήτημα της νοθείας στο γάλα, για να ακολουθήσει η δεύτερη στην οποία ήταν πιο αισιόδοξος ότι θα υπάρχει μέριμνα.
Οι αναρτήσεις του αυτές σχολιάστηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρο Ριζόπουλο, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε πως «ο περιφερειάρχης άρχισε πάλι τα γνωστά, φτηνά, αγαπημένα του παλαιοκομματικά κόλπα με το γάλα και τη φέτα».

«Εκφράζει τις δήθεν ανησυχίες του για την κατάσταση, που θα διαμορφωθεί και εμφανίζεται να δίνει συμβουλές στη νέα κυβέρνηση και τον νέο υπουργό. Κι όλα αυτά ενώ, πρώτον ο ίδιος με την πολυετή παρουσία του στα κοινά της Ηπείρου έχει σαφή συνυπευθυνότητα για την κακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και δεύτερον στην αγορά δεν υπάρχει αυτή την εποχή καν γάλα. Τα προβλήματα δε λύνονται με τηλεφωνικές παρεμβάσεις εντυπωσιασμού -για να θυμίσουμε από ανασφάλεια ότι “είμαι και εγώ εδώ”- και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λύνονται με καθαρές θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις. Όλα τα άλλα καταντούν γραφικά και στοχεύουν στην κοροϊδία του λαού της Ηπείρου. Εν πολλοίς, δε, μας εκθέτουν και γι’ αυτό δε μας παίρνει κανείς σοβαρά», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Ριζόπουλος.