Με Προκόπη Παυλόπουλο τα 107α Ελευθέρια

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό. Ο κ. Παυλόπουλος θα βρεθεί στα Γιάννενα για τα τα 107α Ελευθέρια λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία του κ. Παυλόπουλου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου με τον 23ο Μπιζάνιος Δρόμο και ακολουθούν εκδηλώσεις στα πεδία των μαχών. Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων». Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στις 10.30 το πρωί στα οχυρά Μπιζανίου, όπου θα γίνει τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση.

Στις 11.15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπιζανίου. Την ίδια ημέρα, στη 1 το μεσημέρι, ο δήμος Δωδώνης οργανώνει εκδήλωση στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων» στον λόφο Αβγού, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.