Με τήρηση των μέτρων θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις γιορτές

Κατανόηση των Πιστών

Προσέλευση χωρίς παράπονα και αντιδράσεις

Ρεβεγιόν το μεσημέρι με sms στο 13033

Στις 29 Δεκέμβρη εμβολιασμοί στα Γιάννενα

Να εφαρμόσουν με ευλάβεια τα μέτρα των υγειονομικών Αρχών για τον περιορισμό της πανδημίας είναι αποφασισμένοι οι ιερείς, ενώ στις μητροπόλεις προγραμματίζονται πως θα πραγματοποιηθούν οι Θείες Λειτουργίες θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις γιορτές με τον αριθμό των ατόμων που θέλουν να εκκλησιαστούν, να είναι μετρημένοι.
Σε πολλές Μητροπόλεις –όπως των Ιωαννίνων- προγραμματίζονται κυλιόμενες Θείες Λειτουργίες, με τον αριθμό των πιστών να είναι 25 για τους ενοριακούς ναούς και 50 για τους μητροπολιτικούς Ναούς.

Στη Μητρόπολη Άρτας στον Μητροπολιτικό του Αγίου Δημητρίου, θα εκκλησιαστούν 50 άτομα, ενώ στους ναούς των ενοριών ο αριθμός των πιστών το ανώτερο θα είναι στα 25 άτομα. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας στην Άρτα, ιερείς και εκκλησιαστικές επιτροπές, είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους πιστούς και να τηρήσουν τα μέτρα.
Αυτή τη χρονιά, λένε, οι καταστάσεις είναι ειδικές και οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας και ώστε να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού.
Οι ακολουθίες πρέπει να τελεστούν με κατανόηση από τους πιστούς και να μην φέρουν όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν σε δύσκολη θέση τους ιερείς και τους επιτρόπους, που θα είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση των διαδικασιών.

Οι πιστοί σε αυτή τη συγκυρία, πρέπει να τηρούν με προσοχή τις διαδικασίες εισόδου και εξόδου στους Ιερούς Ναούς, χωρίς παράπονα και αντιδράσεις με κατανόηση, προσοχή και αγάπη προς κάθε πλησίον μας.
Το ίδιο και για την τον μετοχή στην Θεία Κοινωνία, ενώ υπογραμμίζεται πως το αντίδωρο θα διανέμεται εκτός των Ιερών Ναών συσκευασμένο, ώστε οι πιστοί να μπορούν να το παίρνουν μόνοι τους.
Να σημειωθεί πως επισημαίνεται με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι όσοι πιστοί τυχόν αντιμετωπίζουν είτε σύμπτωμα ασθένειας, είτε είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα το καλύτερο θα ήταν να παραμείνουν στο σπίτι για να μη θέσουν δοκιμασία ούτε τους ίδιους ούτε τους συνανθρώπους τους.
Τέλος στη Θεία Μετάληψη, πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πιστών, ενώ με το πέρας της θείας λειτουργίας επιτρέπεται η ατομική προσευχή.

Ρεβεγιόν το μεσημέρι 
Ρεβεγιόν σε στενό οικογενειακό κύκλο, sms με κωδικό 6 στο 13033, απαγόρευση μετακίνησης και αυστηροί έλεγχοι από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ είναι όσα συνθέτουν την εικόνα που θα διαμορφωθεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη χώρα μας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση του κορονοϊού.
Το διάστημα από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Θεοφάνεια, οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι εξονυχιστικοί και όπως διαμηνύεται, θα ελέγχονται όσοι βρίσκονται στο δρόμο, μετά την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 10 το βράδυ.

Στις 29 Δεκέμβρη εμβολιασμοί στα Γιάννενα
Εν τω μεταξύ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννης Καρβέλης, ενόψει του εμβολιασμού που θα ξεκινήσει στα Γιάννενα την Τρίτη 29 του Δεκέμβρη με τους πρώτους 40 εργαζόμενους, ενώ όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, η ανταπόκριση του προσωπικού του ιδρύματος με βάση το ερωτηματολόγιο για συμμετοχή στον εμβολιασμό, ανέρχεται στο 65% περίπου.
Ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός ξεκινάει την Τρίτη με 40 εμβόλια και μέχρι τις 3 Γενάρη θα γίνονται καθημερινά 40 εμβόλια ώστε συνολικά θα γίνουν 240 εμβόλια την πρώτη εβδομάδα στο ΠΓΝΙ.

Συνάντηση Ελισάφ με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ
Τέλος τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ επισκέφθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης προκειμένου να συζητήσουν τον συντονισμό όλων εν όψει της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID-19.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος και η βουλευτής του Νομού Μαρία Κεφάλα.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε στον διοικητή της ΥΠΕ ότι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν και θα το κάνει δημοσίως ενώ τόνισε ότι ο Δήμος με όλες τις υπηρεσίες του θα συμβάλλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη του εμβολιασμού.

«Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι όπως πράξαμε και το προηγούμενο διάστημα όπου στην περιοχή είχαμε έξαρση της πανδημίας ώστε οι πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό που θα δώσει τέλος στην πανδημία» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ από την πλευρά του τόνισε ότι ο ρόλος των τοπικών φορέων είναι πολύ σημαντικός ώστε οι πολίτες να εμβολιαστούν.
Δήμος και ΥΠΕ θα είναι σε συνεχή συνεργασία και το επόμενο διάστημα όπου θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των εμβολιαστικών κέντρων.