Με τελευταίο σταθμό την Άρτα ολοκληρώθηκε το 3Χ3 ΔΕΗ street basketball

Ένα απόλυτα μπασκετικό τριήμερο απόλαυσαν οι φίλαθλοι με το τουρνουά 3Χ3 ΔΕΗ street basketball της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και συνδιοργανωτή το Δήμο Αρταίων, που φιλοξενήθηκε και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, με φόντο την Παρηγορήτρια και τελευταίο σταθμό της διοργάνωσης την Άρτα.
Πάνω από 250 αθλητές έλαβαν μέρος στο τουρνουά. Οι παρέες έγιναν ομάδες, έπαιξαν, διασκέδασαν και κέρδισαν με τη συμμετοχή τους στην όμορφη αυτή αθλητική γιορτή που έδωσε ζωή στην πόλη, γέμισε με χαρά παιδιά, γονείς, αθλητές, προπονητές και φίλους του αθλήματος.
«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσαμε, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που μας εμπιστεύτηκε και επέλεξε την Άρτα για τη διοργάνωση και την ολοκλήρωση των τουρνουά με φόντο την Παρηγορήτρια μας. 250 αθλητές από όλη την Ελλάδα ήρθαν στην πόλη μας, γνώρισαν την πόλη και γέμισαν τις αποσκευές τους με τις καλύτερες αναμνήσεις, ένα γεγονός που ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό τον οποίο η Δημοτική μας αρχή έχει ψηλά στην ατζέντα της» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας.
Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν, δούλεψαν και συμμετείχαν. Ειδικότερα την Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ. Άρτας, για την ιατρική κάλυψη,τους χορηγούς, φυσικά και όλο τον κόσμο που συμμετείχε μέσα και έξω από το γήπεδο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Κοινό των Ηπειρωτών» για περιστατικό METOO
Σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση από Περιφερειακό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Κοινό των Ηπειρωτών», εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ”, όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που προσβάλλονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και η αξιοπρέπεια τους και προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία της Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για όσα κρυβόταν κάτω από το χαλί. Αυτό θα πούμε και σήμερα. Πως είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση Περιφερειακός Σύμβουλος και να παραμένει στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οφείλει να παραιτηθεί διευκολύνοντας το έργο της δικαιοσύνης και να δώσουμε στην κοινωνία το μήνυμα πως οι συμπεριφορές των αιρετών εκπροσώπων έχουν να κάνουν με το ήθος, την ηθική και τον τρόπο που δρουν την κοινωνία.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναγάγουμε το περιστατικό σε μείζον θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν προδικάζουμε και δεν δικάζουμε αλλά οφείλουμε με την πολιτική μας στάση να ενθαρρύνουμε τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, έμφυλης και εξουσιαστικής βίας να σπάσουν την σιωπή τους».

΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σας υπενθυμίζει ότι οι εγγραφές για τους αγώνες ΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄κλείνουν στις 25 Ιουλίου 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 12μ.μ. Η ημερομηνία είναι τελική μιας και η συμμετοχή των αθλητών θα είναι ΔΩΡΕΑΝ πρέπει η διοργάνωση να προλάβει να είναι έτοιμη για τον αγώνα.
Για λεπτομέρειες και νέα για τους αγώνες στο site: https://kriakourasrace.gr/
Για την οργανωτική επιτροπή
Χρήστος Μπαλτζώης

Δήμος Ζηρού: Έκκληση για συνετή κατανάλωση του νερού
Η Υπηρεσία Ύδρευσης απευθύνει έκκληση σε όλους τους συνδημότες και κατοίκους του Δήμου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, να κάνουν λελογισμένη κατανάλωση του νερού και ν’ αποφεύγουν άσκοπες καταναλώσεις προκειμένου ν’ αποφευχθούν προβλήματα μειωμένης παροχής, ιδίως σε οικισμούς, αλλά και βλάβες στα δίκτυα.
Σημειώνεται ότι η συνετή κατανάλωση νερού αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθησία απέναντι στο σημαντικό ζήτημα της ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων το οποίο αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Γιαννιώτι Άρτας
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Γιαννιωτισίων « Ο ΕΛΑΤΟΣ » σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Γιαννιώτι Άρτας, την Κυριακή 30-07-2023 από τις 9:00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.