Με υπερπολυτελή βίλα, πισίνα και θέα στο Λιβυκό οι χασισοκαλλιεργητές της Μεσαράς στην Κρήτη

Mετά από μήνες παρακολούθησης, οι αποκαλούμενοι βαρόνοι της Μεσαράς που διατηρούσαν βίλα vip με θέα στο λιβυκό, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.
Τα δυο αδέλφια και ένας Πακιστανός καλλιεργούσαν χασίς το καταχείμωνο και το πουλούσαν μετά τον Ιανουάριο για να πετυχαίνουν τη μέγιστη δυνατή τιμή όταν οι υπόλοιπες εγχώριες παρτίδες είχαν εξαντληθεί.
Αυτό εκτιμούν οι αστυνομικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έσπασαν τα λουκέτα και μπήκαν στα θερμοκήπια για να κατασχέσουν 57 κιλά χασίς και πάνω από 700 δενδρύλλια (φωτογραφίες, επάνω και κάτω), όπως μεταδίδει το neakriti.gr.
Μέσα σε θερμοκήπια κλειδωμένα με λουκέτα και αλυσίδες ετοίμαζαν τη σοδειά «μαμούθ» που έριχναν σταδιακά στην αγορά, οι αποκαλούμενοι βαρόνοι της Μεσαράς που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Φαιστού, μετά από μήνες επίμονης παρακολούθησης.
Οι δράστες ανέμεναν συνολικά κέρδη που θα άγγιζαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και δεν ήταν όπως φαίνεται τα μόνα χρήματα που έχουν αποκομίσει, καθώς το ένα από τα δύο αδέλφια, που θεωρείται και ο εγκέφαλος του κυκλώματος, αν και δηλώνει ότι καλλιεργεί φασόλες και κολοκυθάκια, διατηρεί βίλα VIP με θέα το λιβυκό.
Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί χαρακτηρίζεται ασύλληπτη τόσο μέσα στα θερμοκήπια όσο και στην υπερπολυτελή βίλα με την πισίνα.

Η βιομηχανία παραγωγής χασίς που άνθιζε κρυμμένη μέσα στα θερμοκήπια, αποκαλύφθηκε στη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης του αστυνομικού Τμήματος Φαιστού που κράτησε πάνω από 24 ώρες και ξεκίνησε όταν παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι επίκειται φυγάδευση των μεγάλων ποσοτήτων χασίς που είχαν ήδη αποξηρανθεί.
Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν δώσει μάχη για να ακινητοποιήσουν τον Πακιστανό που επιχείρησε να διαφύγει έχοντας στην τσέπη του τα κλειδιά για το λουκέτο.
Παρότι αρχικά αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο θερμοκήπιο, ομολόγησε ότι ο 46χρονος τον προσέλαβε αρχικά για να ποτίζει τις κολοκυθιές και αφού φύτεψε τα δενδρύλλια τα φρόντιζε και αυτά όπως τα… κολοκυθάκια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών από κοινού υπό τη μορφή της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης λόγω του μεγάλου προσδοκώμενου οφέλους.
Εκτός από όπλα οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει και πάνω από 27 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.