Με SMS τα βγάζω, με SMS τα μπάζω…
Πατριώτη, αυτό φέτος είναι κάτι ξεχωριστό… κι αυτό επειδή δεν είναι που πλάκωσε η πανδημία, αλλά και επειδή κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, θα εορταστούν φέτος τα Χριστούγεννα.
Τώρα τι γιορτές είναι αυτές με εκτεταμένους ελέγχους, περιορισμένο αριθμό ατόμων στα ρεβεγιόν και χωρίς κάλαντα, είναι παράξενο, αλλά τι να πούν κι οι πρόγονοί μας που πέρασαν χειρότερες καταστάσεις και χωρίς τις ανέσεις που έχουμε εμείς σήμερα…
Βέβαια, η μετακίνηση τις γιορτινές μέρες για τη μετάβαση στα ρεβεγιόν θα γίνεται με αποστολή μηνύματος στο 13033 του κωδικού 6… κι ακόμη, πατριώτες, με SMS θα πηγαίνουμε, με SMS όταν φεύγουμε από το ρεβεγιόν!!!
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , Λευτέρης Οικονόμου, διευκρίνισε επίσης σήμερα πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 10 το βράδυ, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τώρα αυτό με το ρεβεγιόν μέχρι τις 10, ούτε ημερήσιο πανηγύρι το καλοκαίρι…
ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ…
Οι συζητήσεις για τους παραγωγούς μανταρινιού συνεχίζονται… όσο περνούν οι μέρες και δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, τόσο η αγωνία μεγαλώνει…
Όπως μου έλεγε χθες, άριστος γνώστης περί των αποζημιώσεων και τα λοιπά, η μόνη ελπίδα να πάρουν κάποια αποζημίωση η μανταρινοπαραγωγοί, είναι ένας συνδυασμός ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, αλλά πάνω απ’ όλα απαραίτητη είναι η πολιτική βούληση…
Και τούτο επειδή ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει ασθένειες… οπότε, απαραίτητη είναι η πολιτική βούληση, που θα στείλει τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ να εκτιμήσουν τις ΑΠΟΥΛΗΤΕΣ ποσότητες μανταρινιών και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με βάση αυτές τις εκτιμήσεις να προχωρήσει σε εκταμιεύσεις…
Καλούνται λοιπόν, όσοι μπορούν να επηρεάσουν την κυβερνητική βούληση, να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση…
Γιατί κύριε κράτος;
Απίστευτες καταστάσεις ζούμε πατριώτες, τώρα με την πανδημία… μιλάμε για κωμικοτραγικά πράγματα, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν σε κομμωτήριο στο Περιστέρι…
Ο έλεγχος σε κομμωτήριο στο Περιστέρι, βρήκε υπεράριθμες πελάτισσες να εντοπίζονται στο πίσω μπαλκόνι του μαγαζιού!!! μέσα στο κομμωτήριο υπήρχαν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 40 άτομα!
Καμία τήρηση αποστάσεων… η κατάσταση που αντίκρισαν οι αστυνομικοί στο κομμωτήριο ήταν ότι στο πίσω μπαλκόνι της επιχείρησης υπήρχε και… σόμπα για να ζεσταίνονται οι πελάτισσες!!!
Και τι ισχυρίστηκε ο κομμωτής; Διαβάζω απ’ το athensvoice.gr: «Η πολιτεία μας έχει βγάλει ένα μέτρο, έως 100 τ.μ. θα πρέπει να έχουν 4 πελάτες. Κάθε επιπλέον 15 τ.μ πάνω από 100 τ.μ. είναι ένας ακόμα πελάτης. Αυτό εμάς μας κατέστρεψε… Υπάρχει πρόστιμο… Γιατί κύριε κράτος με ανοίξατε; Κάνατε λάθος.…»!!!
Εμ… το κράτος φταίει που ανοίγει επιχειρήσεις και κλείνει σπίτια, αφού η μετάδοση του κορωνοϊού με τέτοιες λογικές είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη… γιατί κύριε κράτος το κάνεις; Ε, γιατί;
Υπερπληθυσμός
Ενώ τα αγριογούρουνα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, κοντεύουν να γίνουν σαν την ΚΑΛΥΨΩ της ΠτΔ, δηλαδή κατοικίδια και να αράζουν στα σαλόνια μας, στη Ρόδο έχουν πρόβλημα με τον υπερπληθυσμός των ελαφιών…
Σε χιλιάδες –λέει το athensvoice.gr- ανέρχονται πλέον τα ελάφια στο νησί της Ρόδου, ενώ πριν από μερικά χρόνια ο αριθμός τους ήταν ελάχιστος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, ο αριθμός των ελαφιών που διαβιούν στις δασικές περιοχές του νησιού υπερβαίνει τις 5.000.
Επόμενο λοιπόν είναι ότι ο υπερπληθυσμός προκαλεί και προβλήματα στο νησί, κυρίως σε ό,τι αφορά τις καλλιέργειες… όχι μόνο αυτό, αλλά γίνονται και πολλά τροχαία ατυχήματα εκτός απ’ τις μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες…
Όπως λένε εκεί πέρα οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν λύσεις…. Μα, εδώ σε μας, δεν εκπονήθηκε καν ένα σχέδιο που να επιτρέπει το κυνήγι του αγριογούρουνου, μπας και μειωθεί κάπως ο πληθυσμός…
Θα μου πείς, τι σχέδιο; Μα, με κάποιο τρόπο, να επιτραπεί το κυνήγι και τα θηράματα να μοιραστούν στο κόσμο που αυτή την περίοδο της πανδημίας έχουν προβλήματα… πόσο δύσκολο θα ήταν;
Πανωλεθρία!
Επί μνημονίου, υπέστη καθίζηση, τι καθίζηση, καταστράφηκε ο οικοδομικός κλάδος, με ένα σωρό επαγγέλματα που βρέθηκαν στον αέρα…
Τώρα με τον κορωνοϊό, παρακολουθούμε την πανωλεθρία της εστίασης… Κανένας δεν γνωρίζει πόσα καταστήματα θα αντέξουν μετά την πανδημία. Ο κύκλος εργασιών της εστίασης στο πρώτο εξάμηνο υποχώρησε στο 60%-70%, όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες του κλάδου στη LiFO. Οι περισσότεροι μιλούν για «ανεπανόρθωτο πλήγμα» και ήδη κάποιοι έχουν βάλει λουκέτα στα μαγαζιά τους!
Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, ήρθε ο Covid-19 και το κλείσιμο του περασμένου Μαρτίου και τώρα το δεύτερο lockdown, που κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει…
Οι επιχειρήσεις εστίασης στην χώρα, υπολογίζονται περίπου στις 80.000 και οι εργαζόμενοι που απασχολούν κοντά στους 380.000. Υπηρεσίες take away και delivery διαθέτει ένα ποσοστό 30%-40%, σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, αλλά κι αυτοί που τις διαθέτουν, καταφέρνουν να συγκρατήσουν ένα μικρό μέρος των εσόδων τους…
«Η ζημιά είναι δεδομένη» αναφέρει στη LiFO o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιάννης Κουζούπης. «Ο κλάδος έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά στην ιστορία του. Η πανδημία ήρθε σε μια στιγμή που οι επιχειρήσεις έβγαιναν από μια περίοδο δεκαετούς κρίσης…» υποστηρίζει.
«Χειρότερα από όλους είναι όσοι έχουν καταστήματα στις τουριστικές περιοχές. Θα πάρει 2-3 χρόνια για να ανακάμψει ο τουρισμός» εκτιμά ο κ. Κουζούπης. «Οι εργαζόμενοι έχουν τεράστιο πρόβλημα. Οι εποχικοί έπαιρναν 1.000-1.500 και με αυτά έβγαζαν και τον χειμώνα. Τώρα τι να τους κανει το πεντακοσάρικο;».
Και μη νομίζεις πατριώτη, πως αυτό δεν αφορά την περιοχή μας… την αφορά, αφού εκατοντάδες Αρτινοί δουλεύουν σε μαγαζιά που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές την άνοιξη και το καλοκαίρι και επιστρέφουν πίσω στην Άρτα το χειμώνα…