Ο Πύρρος Δήμας σε εκδήλωση μαθητών της Άρτας μέσω τηλεδιάσκεψης

Με τον Χρυσό ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα «συναντήθηκαν» μαθητές της Άρτας μέσω της πλατφόρμας Webex, στο πλαίσιο της εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό σχολείο Άρτας και το Δημοτικό σχολείο Άνω Καλεντίνης, με ταυτόχρονη συμμετοχή και των δημοτικών σχολείων Αγίου Σπυρίδωνα, Αγίων Ανάργυρων, Γραμμενίτσας, Κωστακιών και Χαλκιάδων.
Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στους Αρτινούς μαθητές και απάντησε στα πολλά ερωτήματα που του υπέβαλαν.

Δωρέαν τεστ κορονοϊού στo νοσοκομείο Πρέβεζας
Την Πέμπτη, 24 και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου , Κινητή Ομάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Υγείας θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι σεπιθυμούν, να υποβληθούν στη δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού μπορούν να προσέλθουν στις ώρες 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι . Η μετακίνηση γίνεται με SMS τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Όσοι προσέλθουν για τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα. Τα αποτέλεσμα αποστέλλονται άμεσα με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΛΑΣ
Διαδικτυακά έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς.
Ο Δήμαρχος δέχθηκε ευχές από τη διευθύντρια του Λυκείου και συνομίλησε μέσω διαδικτύου με τους μαθητές

Προτάσεις του ΤΕΕ για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ 
Προτάσεις βελτίωσης περιέχονται στο ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ και γενικότερα για τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας
Το ψήφισμα της πλειοψηφίας του σώματος της Αντιπροσωπείας εστιάζει σε προτάσεις βελτίωσης τόσο του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ, τουλάχιστον σε επόμενους κύκλους που έχουν ήδη προαναγγελθεί, αλλά ασκεί και κριτική στις διαδικασίες του τρέχοντος κύκλου αλλά και προηγούμενων.

Το ψήφισμα της Α/ΤΕΕ αναδεικνύει επιγραμματικά βασικές κατευθύνσεις που σταθερά το ΤΕΕ προτείνει στην Πολιτεία (ουσιαστική αξιολόγηση των αιτήσεων με διαφανείς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας, κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας, διαρκή ισχύ του προγράμματος, διεύρυνση των επιλέξιμων παρεμβάσεων με στόχο την ανθεκτικότητα των κτιρίων, ενίσχυση του άξονα καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας κλπ). Παράλληλα όμως ασκεί έντονη κριτική, στο πλαίσιο των μηνυμάτων από τη βάση των μηχανικών, για ατυχείς δηλώσεις των αρμοδίων, για κακή επιλογή επιμονής στη διατήρηση της χρονικής προτεραιότητας υποβολής και για το πώς επηρεάζει αρνητικά το πρόγραμμα στην παρούσα του μορφή την αγορά συνολικά αλλά και τους μηχανικούς ειδικότερα.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο τα Χριστούγεννα
Tισχύει μέχρι για το όριο επιβατών στα οχήματα κανονικά και τι ισχύει και τις μέρες των γιορτών είναι το ερώτημα των ημερών.
Πιο αναλυτικά:
Αρχικά, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να αιτιολογούν την έξοδό τους με το απαραίτητο SMS στο 13033 ή τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.
Στα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται ο οδηγός και ένα ακόμα άτομο.
Ο περιορισμός αυτός βέβαια δεν ισχύει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι όλη τη μέρα μαζί στο σπίτι.
Ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο στην περίπτωση που χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί ο δεύτερος επιβάτης.
Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.
Το όριο επιβαινόντων μπορεί να υπερβεί μόνον εφόσον πρόκειται για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου
Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ώρα 13,00 θα συνεδριάσει – μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του:
1. Έγκριση 7ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2020. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

2. Τροποποίηση της υπ αριθμ. 13/63/22-10-2020 απόφασης του Π.Σ. Ηπείρου, για την υποβολή της πράξης με τίτλο: «Δικτύωση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» Άξονα Προτεραιότητας: 2 «Προστασία Του Περιβάλλοντος Και Αειφόρος Ανάπτυξη» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου με κωδ. πρόσκλησης στο ΟΠΣΑΑ: 3301./ΕΥΔΠ_92
(εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης –Απασχόλησης-Εμπορίου & Τουρισμού)
3. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με τον Δήμο Μετσόβου, για τη διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
(Αίτημα του Δήμου Μετσόβου)
4. Έγκριση ειδικό σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων Περιφέρειας Ηπείρου (εισήγηση: η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Π.Η.)

 Γ.Ν. Άρτας

Στα πλαίσια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης ( rapid-test) το Γ.Ν. Άρτας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την ΚΟμΥ Άρτας προγραμματίζει δωρεάν δειγματοληπτικούς έλεγχους για όσους πολίτες το επιθυμούν , στον προαύλιο χώρο του Κ.Υ. Άρτας ( παλαιό νοσοκομείο) στις :
29/12/20 12-4μμ
30/12/20 12-4μμ
31/12/20 10-3μμ
07/01/21 12-4μμ
08/01/21 12-4μμ
Επισημαίνεται για τη διενέργεια των τεστ απαραίτητα στοιχεία ο ΑΜΚΑ και ΑΔΤ και για τη μετακίνηση πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή έγγραφο μετακίνησης επίσης με τον κωδικό 1.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον Covid-19 στο Πέτα 
Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Πέτα που ανήκουν ηλικιακά σε ευπαθείς ομάδες, πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις δειγμάτων για τον Covid-19 από κλιμάκιο KOMY της Άρτας του ΕΟΔΥ.
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διεξήχθησαν σε συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για την προστασία του πληθυσμού.
Πριν το τέλος του έτους που διανύουμε, θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι και στη Δημοτική
ενότητα Αράχθου.