Μητσοτάκης: «Από τα Ιωάννινα ξεκινά το κύμα της νίκης για μία νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Υποψήφιοι βουλευτές στην Άρτα ο Ντίνος Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Σκουτέρη

Αυτοδύναμη κυβέρνηση, ζήτησε από τα Γιάννινα στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την πόλη, αλλά και την Ήπειρο, ενώ αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στις μεταναστευτικές ροές, τη μείωση της ανεργίας, την αμυντική ενίσχυση, την οικονομία, την ακρίβεια, την παιδεία κ.ά.
«Τα Γιάννενα, η Ήπειρος στέλνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα. Από εδώ υψώνεται το κύμα της νίκης που στις 21 Μαΐου θα φέρει μία νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση, για να πάμε την πατρίδα μας πιο ψηλά και μακριά, για μία δεύτερη εντολή στην προκοπή. Για να προχωρήσουμε, σταθερά και τολμηρά, μόνο μπροστά», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Κ. Μητσοτάκης.

«Περάσαμε, αλλά και ξεπεράσαμε πολλά όλη αυτή την τετραετία. Ζήσαμε στιγμές οδυνηρές, όπως τα Τέμπη, που αποκάλυψαν κενά και αδυναμίες από το παρελθόν. Σήμερα είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος να συγκρουστούμε με όλες αυτές τις εστίες που κρατούν τη χώρα μας πίσω. Θα το κάνω με μεγάλη ορμή, για να κάνουμε καλύτερη τη χώρα μας και να γίνουμε μαζί της καλύτεροι κι εμείς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του λόγω των συνεχών κρίσεων. «Βιώσαμε στιγμές οδυνηρές όπως τα Τέμπη. Είναι νησίδες ενός αναχρονιστικού χθες πρόλαβε να μας εκδικηθεί πριν το ξεριζώσουμε. Είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με τις νησίδες που κρατούν την πατρίδα μας πίσω» ανέφερε και πρόσθεσε ότι προέχει η υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους νέους που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ υποστήριξε ότι οι αλλαγές στην Παιδεία θα πρέπει να έχουν συνέχεια.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις «δημόσιες πολιτικές», πολιτικές δηλαδή για την αναβάθμιση των σχολείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων, αλλά και στον εκσυγχρονισμό του κράτους με τα νέα ψηφιακά εργαλεία που έχουν διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη.

Για την Ήπειρο
Στην αναφορά του για την Ήπειρο είπε ότι ήταν μία αδικημένη περιοχή που πλέον πρωταγωνιστεί. Τα έργα που δρομολογούνται είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Γιάννινα- Κακαβιά» το άκουγα από τον Περιφερειάρχη και ο δρόμος γίνεται», είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι όλα τα μεγάλα έργα έχουν την σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Σε ότι αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτό μισθώνεται για 40 χρόνια, ώστε να γίνουν σημαντικές επενδύσεις.

Για το Πάρκο Υψηλής Έρευνας, ανέφερε ότι η μισή χρηματοδότηση έχει βρεθεί και διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί και η άλλη μισή. Έκανε αναφορά στα Απάτητα Βουνά, Τύμφη και Σμόλικα, στα οποία δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες.

Το δίλλημα 
«Μόνο αν πείσουμε τους πολίτες πως όσα είπαμε τα κάναμε θα καταφέρουμε να μας εμπιστευτούν και πάλι. Θέλουμε οι πολίτες να θυμηθούν και να συγκρίνουν» ανέφερε και έβαλε το δίλημμα το εκλογών:
-Να αναμετρηθεί η χώρα σκορποχώρι με την Ελλάδα του 2023
Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ματαιοπονούν, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές με παλιά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ ενώ δανείζεται χυδαίους καλλιτέχνες.
Κεντρικές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία είναι:
– η συνέχιση της ανάπτυξης, οι καλύτεροι μισθοί και η κάλυψη του χαμένου εδάφους από την Ευρώπη.
-η συνέχιση της μεταρρύθμισης στην υγεία με αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες
-σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, που θα αξιολογεί τους υπαλλήλους.
Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να απλώσει γέφυρα στη νέα γενιά λέγοντας ότι «υπάρχει δυσκολία επικοινωνίας του πολιτικού συστήματος με τη νέα γενιά, υπάρχει χάσμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να ακούσουμε τη νέα γενιά και να δίνουμε λύσεις στα αιτήματά της».
«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αυτοδύναμη Ελλάδα», ζήτησε και από τα Γιάννινα ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι «κάποιες στιγμές μπορεί να σας πληγώσαμε αλλά ποτέ δεν σας προδώσαμε».
«Η αυτοδυναμία είναι εθνική αναγκαιότητα», είπε, συμπληρώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να διευρύνεται.

Τα ψηφοδέλτια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους υποψήφιους βουλευτές στην Ήπειρο, όπου και ανακοίνωσε ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις 4 εκλογικές περιφέρειες.
Στην Άρτα επιβεβαιώθηκε η αίσθηση πως θα είναι υποψήφιος ο Ντίνος Παπαδημητρίου, που με τον Γιώργο Στύλιο κάνουν το δίδυμο των ανδρών του ψηφοδελτίου, ενώ υποψήφιες γυναίκες θα είναι η Φαίη Κυριακίδου και η Φωτεινή Σκουτέρη, δικηγόρος.