Μια κότα… στρουμπουλή!

Γειά σας πατριώτες… μία και μία, που λέγαμε στο στρατό… θα το φάμε λάχανο το Σαββατοκύριακο και από τη Δευτέρα, επιτέλους, θα προσγειωθούμε στα αγαπημένα μας στέκια… κουφάλα κορωνοϊέ, τώρα να δείς τι θα γίνει… θα σε λυώσουμε, ρε…

Πατριώτες, μη κάθεστε… κλείστε τραπέζια από σήμερα… άντε από Κυριακή απόγευμα… κλείστε τραπέζι για καφέ το πρωί, για τσίπουρα το μεσημέρι, για ποτό το βράδυ… κι αφήστε τους εκπροσώπους μας στη βουλή, να πλακώνονται στα… σπρωξίματα, για το ποιος είναι πιο… κότα!!!

Ναι, μα τω μεγάλο Μανιτού! Πολλάκης και Κυρανάκης, πλακώθηκαν στην προανακριτική της βουλής, ανταλλάσσοντας «λεβέντικους» χαρακτηρισμούς, που φαίνεται να συνηθίζονται στη Κρήτη…

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης, πατριώτες, δημιούργησε επεισόδιο μέσα στη Βουλή στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis… εμ, λείπει ο Κασιδιάρης, οπότε, τα κενά πρέπει να… καλύπτονται!

Βέβαια, μην οργίζεστε, αφού απέναντι είχε τον συμπατριώτη του, τον Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ… “Είσαι κότα λειράτη”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ στον Π. Πολάκη όταν εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του πρώτου αποκαλώντας τον “προβοκάτορα”… Αποτέλεσμα; Να ακολουθήσουν ένταση, σπρωξίματα και σκηνές που δεν παραπέμπουν σε κοινοβούλιο…

Η ένταση κλιμακώθηκε –λένε- όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε (χαχαχα…), τον βουλευτή της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι η ακραία αντίδραση του βουλευτή της προκλήθηκε επειδή ο Κ. Κυρανάκης, νωρίτερα είχε αποκαλέσει “κότες” όλους τους παρευρισκόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ πατριώτη, αντιλαμβάνομαι πως έπεσαν και… «ψιλές»! Εντάξει μετά, όπως οι «παστρικές», τα μάζεψαν… «τα λερωμένα, τ’ άπλυτα, τα παραπεταμένα!!!

Τελικά, δεν μάθαμε ποια κότα είναι η καλυτερη: η λειράτη, ή η στρουμπουλή;

Τόπε, τόπε… 
Κι απ’ τις κότες, πάμε στους παπαγάλους… “Οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο” είναι η απάντηση της Γεννηματά στα απρεπή και σεξιστικά σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη από τον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ».

Ο Γιάννης Πρε, ενδεχομένως να θέλει να συνεχίσει το στυλ του μακαρίτη Θέμου Αναστασιάδη, αλλά, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα του… παπαγάλου!
Μιλώντας για…την απουσία των τριών του ΚΙΝΑΛ (Γεννηματά, Παπανδρέου, Καστανίδης) από την ψηφοφορία στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως η κυρία Γεννηματά μπορεί να ήταν και… κομμωτήριο!

Καλά, είναι χιούμορ, αυτό; Μπορεί να το λες, όταν οι άλλοι ξέσκισαν για λιγότερα πράγματα το σποτάκι του Χαρδαλιά; Που πα ρε Γιαννάκη; Με τη Φώφη, τα έβαλες βρε; Δεν είδες τι πάθανε κοτζάμ ΓΑΠ, Βενιζέλος, Οδυσσέας, Λοβέρδος, Σταύρος και κυρ Σταύρος, Καμίνης, Ραγκούσης και κάτι άλλοι; Τους φύτεψε η Φώφη, πριν βγάλουν κιχ!!! Μόνη της και όλοι τους… τους «είχε» που λέει κι ο Πολάκης…

Ε, τον έπιασε η Φώφη τον Γιάννη –γλύτωσα απ’ τον κορωνοϊό- Πρετεντέρη και τον «έσκισε σα χασέ»!!! Βγήκε στου Χατζηνικολάου το μαγαζί και τα έριξε χύμα και τσουβαλάτα: «το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Και μέσα από το Κίνημα Αλλαγής έχω στοχοποιηθεί εγώ. Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους» είπε η Φώφη.

.»Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά. Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής… ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά. Και για το θέμα του σεξισμού, 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια» είπε η Φώφη…

Γιατί στα Γιάννενα;
Πρίν πάω στο επόμενο σχόλιο, να επισημάνω πως διαβάζω για την… «επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης νέων φυλακών στο Νομό Ιωαννίνων»! Ένα χρόνιο αίτημα, λέει, το οποίο ωστόσο ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε, παραμένει όμως επιτακτικό, αναδεικνύει με ερώτησή της η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πρόκειται για την ανάγκη ίδρυσης νέου καταστήματος κράτησης στο Νομό Ιωαννίνων, καθώς το υπάρχον στο Σταυράκι Ιωαννίνων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, ιδιαίτερα όταν κατά καιρούς παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Και ρωτάω εγώ: και γιατί ίδυση νέων φυλακών στα Γιάννενα, πατριώτες; Αν γίνουν νέες φυλακές αυτές πρέπει να γίνουν στην Άρτα!!! Και, στην Άρτα… και καλώ προς τούτο τους τρείς βουλευτές του νομού μας και τον Δήμαρχο να καταθέσουν άμεσα πρόταση…

Έχουμε χώρο και μάλιστα φοβερό: στη Βαλαώρα! Θα γίνει μια φυλακή μούρλια… όσοι φυλακωμένοι έχουν «δόντι» θα απολαμβάνουν θέα προς Αμβρακικό… οι άλλοι, θα χορταίνει το ματάκι τους από βουνά προς Τζουμέρκα και Ραδοβύζι…

«Καπετανιές»!
Λοιπόν, πατριώτες προχτές είχα μεταφέρει ένα σχόλιο των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, πως συναντήθηκε ο Τσίπρας με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη… φυσικά, σημείωνα, ότι αυτό δεν είναι κακό, αφού αν και ο Βαρδής είναι απ’ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με τους οποίους ο Τσίπρας έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς», δεν είναι απ’ τους «κακούς» αλλά απ’ τους «καλούς»…

Πως ο Σωκράτης Κόκκαλης, είχε μια «ανοχή» απ’ το ΚΚΕ καθότι, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο πατέρας του, ήταν στη κυβέρνηση του βουνού; Ε, κι ο Βαρδής, με την λοιπή αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, έχει μια επικοινωνία, αφού κάνει πολλές αγαθοεργίες…

Ο Γιώργος ο Λακόπουλος που τα ξέρει αυτά από πρώτο χέρι, έγραψε προχτές… «Η οριζόντια κινητικότητα ανάμεσα στα κόμματα και λοιπούς παράγοντες του δημοσίου χώρου, εξελίσσεται στον απόηχο δυο πληροφοριών που διακινήθηκαν επίμονα τις τελευταίες μέρες:

.»Πρώτα ήταν οι πληροφορίες από φιλοκυβερνητικές πηγές ότι στον σχεδιαζόμενο ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετίζει να συμπεριλάβει και εν ενεργεία βουλευτές του Κινάλ με στόχο «… να διαλύσει το Κινάλ, όπως έκανε με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και τους βουλευτές του».

.»Η δεύτερη πληροφορία –λέει ο Λακόπουλος- που δεν διαψεύσθηκε αφορά συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.Κατά παράδοση οι επαφές του ισχυρού επιχειρηματικού και μιντιακού παράγοντα -με την προσωπική συμμετοχή στην μεταπολεμική ιστορία της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης- εξετάζονται από τους πολιτικούς παρατηρητές με ενδιαφέρον».

Α, γειά σου, πατριώτη μας… ο Βαρδής, μπορεί να είναι «επιχειρηματικός όμιλος», αλλά ρε παιδί μου, δεν είναι δεξιός, όπως ο Αλαφούζος, ή «γκρίζος» όπως ο Μαρινάκης… είναι της «ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης»!!!

Για να μην πολυλογώ πατριώτες, ο Λακόπουλος που τα ξέρει αυτά, λέει πως υπάρχει «…κλιμάκωση της σοβούσας από καιρό καιρό αναμέτρησης ανάμεσα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και την οικογένεια Μητσοτάκη, που παραδοσιακά δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις»!!! Μάλιστα προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του συστήματος Μητσοτάκη που εμφανίζουν τον Β. Βαρδινογιάννη ως «παραδοσιακό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ»!!!

Σύντροφοι, τσιριμιάζει το κορμί μου… τόσα χρόνια, ήμασταν με τον βαρδή συντρόφια; Και δεν βρεθήκαμε να πιούμε ένα τσίπουρο;

Τέλος πάντων… όπως λέει «ευθέως» ο Λακόπουλος, «οι πολιτικοί παρατηρητές διαισθάνονται καταιγιστικές εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι που θα οδηγήσουν σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και οι εκλογές θα μετατραπούν σε σύγκρουση των δυο παρατάξεων πλέον. Με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιστοίχως επικεφαλής».

Άρα –λέω εγώ- ο Αλέξης, θα έχει πλέον σύμμαχο τον Βαρδή, στη μάχη για να κερδίσει ξανά την εξουσία… μιλάμε για μάχη φωτός εναντίον του σκότους!!!

Δηλαδή, η Φώφη, θα βρεθεί ανάμεσα σε…διασταυρούμενα πυρά Βαρδινογιάννηδων και Μητσοτάκηδων; Για μια… «καπετανιά»;

Αντρισμός; 
Και καλά, η Φώφη, δέχθηκε σεξιστική επίθεση απ’ τον Ντερμπεντέρη… ο κατακαημένος ο Κώστας Καραμανλής, που εμφανίστηκε στη Βουλή με μούσι, τι δέχτηκε, πατριώτες; «Ανδριστική» επίθεση; Καθότι τον άνθρωπο τον πετσόκοψαν…

Τα λιγότερα έγραψε ο Κασιμάτης στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τρόμαξαν, λέει, να αναγνωρίσουν τον Κώστα Καραμανλή, λόγω της γενειάδας του. Δεν θα το έλεγα! Ακόμη και με κουκούλα να εμφανιζόταν στη Βουλή και πάλι θα ήταν αναγνωρίσιμος ο Ακάματος από τη ροζ, γυαλιστερή γραβάτα, δεμένη με κόμπο τύπου Windsor. Ηταν πολύ της μόδας γύρω στις αρχές του αιώνα. Σήμερα μόνο αυτός τις φοράει ακόμη».

.»Την πολυσυζητημένη γενειάδα, τώρα, προσωπικά τη βρίσκω λίγο αστεία. Τονίζει μάλλον τον όγκο του προσώπου και το ότι δεν καλύπτει το πιγούνι τον κάνει να θυμίζει Κινέζο σοφό (ειρωνεία, εάν θυμηθούμε τη σφοδρή αντιπαλότητά του με τον Κώστα Σημίτη…) και συγκεκριμένα παραπέμπει σε παραστάσεις του Κομφούκιου. Να είμαστε άραγε ενώπιον ενός νέου σταδίου στην εξέλιξή του; Από Βούδας γίνεται Κομφούκιος;»!!!

Ρε σείς… δεν έχετε ιερό και όσιο; Βρε, ποιόν θα καλέσετε μόλις Τσίπρας και Βαρδής ισοπεδώσουν τον Κυριάκο; Βούδας θα λέτε και θα κλαίτε, βρεεεεεε…

Ν.Α.Σ.