Μια σπουδαία παράσταση από τον «Μακρυγιάννη» Άρτας στο Υπαίθριο Θέατρο Δήμου Ζωγράφου

Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου “Η Ήπειρος”

Το “Πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Ζωής Μπαρτζώκα

Το Σάββατο το βράδυ είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια που σπουδαία παράσταση της θεατρικής σκηνής του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης” που από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ήπειρο, στην πόλη μας, για να μετάσχει στο μακροβιότερο διαγωνιστικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου της χώρας, Θεατρικοί αγώνες ερασιτεχνικών θιάσων Δήμου Ζωγράφου που διοργανώνονται στον ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ για 35η χρονιά και αποτελούν θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας.

Στο κατάμεστο Υπαίθριο Θέατρο Δήμου Ζωγράφου, από τον Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου “Η Ήπειρος”, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τάσσης και η Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου και μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Πολιτισμός & Αθλητισμός Δήμου Ζωγράφου Γαλαζούλα Ειρήνη παρευρέθηκαν για να καλωσορίσουν και να ευχηθούν καλή επιτυχία στους συμπατριώτες μας από την ομάδα του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ που παρουσίασε το έργο Το Πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαΐδη.
Πρόκειται για ένα έργο αφιερωμένο στην Ελλάδα του ’50 που προσπαθεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, ρεαλιστικά ηθογραφικό, με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό, που με εργαλείο του τον έντεχνο συνδυασμό χιούμορ και συγκίνησης, επιχειρεί μια ψυχολογική εμβάθυνση σε ανθρώπινους τύπους, οι οποίοι μοιάζουν να ανήκουν σε μια εποχή που φαντάζει πιο μακρινή και ανοίκεια απ’ όσο ίσως πραγματικά είναι…
Η απήχηση που είχε η παράσταση στο κοινό εμφανής, από το ιδιαίτερα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα που απέσπασε!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΡΤΑΣ , καλή επιτυχία ως προς το αποτέλεσμα του διαγωνιστικού σκέλους και συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές, δυνατές ερμηνείες, οι οποίες ανέβασαν ψηλά τον πήχη της άμιλλας στο πλαίσιο των φετινών Θεατρικών Αγώνων!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ζωή Μπαρτζώκα
Σκηνογραφία: Δημήτρης Βάσσος –Νίκος Παύλου
Επιμέλεια Μουσικής:Ζωή Μπαρτζώκα -Θανάσης Καλοβελώνης
Ενδυματολογία: Ζωή Μπαρτζώκα
Ήχος-Φως: Νίκος Παύλου
Διανομή:
Βάγια Αλέξη
Ντίνα Αλέξη
Εύα Γκόγκου
Κώστας Γρούμπας
Νίκος Ζάψας
Παναγιώτης Καραγιώργος
Δωροθέα Γρούμπα
Νίκος Μπανταλούκας
Δημήτρης Ντιβέρης
Χρήστος Παπανικολάου