Μιχάλης Κατρίνης: «Σε άλλη χώρα θα είχε απομακρυνθεί υπουργός μετά από δήλωση σαν του κ. Γεωργιάδη»

Για απάνθρωπη δήλωση, όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη, από πλευράς Άδ. Γεωργιάδη έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης σήμερα στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε χθες, ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη» και ότι αυτό είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Αριστερά «που ασχολείται με τον μικρόκοσμό της και όχι με τα πραγματικά προβλήματα» των Ελλήνων.

Πιο συγκεκριμένα ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:
«Τι να πει κανείς για τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν για το αν θα συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών; Είναι μια πρωτοφανής δήλωση που δεν εντάσσεται στα όρια μιας αλαζονικής συμπεριφοράς ή μιας καθεστωτικής νοοτροπίας ενός κυβερνητικού στελέχους. Είναι μια κυνική επίδειξη απανθρωπιάς και πολιτικής αθλιότητας. Εμείς λοιπόν του λέμε ότι ναι, ενδιαφέρει τους συγγενείς των 57 αθώων θυμάτων αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας… Αν λοιπόν είναι αντίληψη της Κυβέρνησης ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το γεγονός ότι δύο τρένα συγκρούονται μετωπικά και χάνονται πενήντα επτά συνάνθρωποί μας, τότε έχει χαθεί οριστικά η έννοια της ευθύνης και μαζί χάνεται και η ντροπή.

Δεν αρκεί πλέον μόνο η λεκτική καταδίκη και αποδοκιμασία. Εδώ επιβάλλεται πολιτική αποδοκιμασία. Το ξέρετε πολύ καλά και το ξέρει και ο Πρωθυπουργός ότι αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου υπήρχε αυτή η απαράδεκτη δήλωση, θα είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση αυτού που την εκστόμισε. Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 41% ξεπλένει τις αντικειμενικές, τις φοβερές ευθύνες αυτών που οδήγησαν σε μια πρωτοφανή τραγωδία, τότε τα λόγια χάνουν την αξία τους».