Μουσικό Σχολείο Άρτας: Έγκριση νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά»

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει ως εταίρος τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021–2022, σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση KA229-Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων, τομέας σχολικής εκπαίδευσης, με τίτλο «Découvrir et partager nos patrimoines culturels / Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά».
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα σχολεία :

1.Lycée polyvalent Remi Belleau, Nogent Le Rotrou Γαλλία, που έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της σύμπραξης των σχολείων.
2.Instituto di Istruzione Superiore ” Enrico Fermi “, Montesarchio Ιταλία
3.Liceul Teoretic Ionita Asan, Caracal Ρουμανία
4.Berufsbildende Schulen Oschersleben des Landkreises Börde – Europaschule, Oschersleben Γερμανία
5.Μουσικό Σχολείο Άρτας, Άρτα Ελλάδα

Η φιλοσοφία και ο στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν και να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές με την πολιτιστική κληρονομιά, να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές της, να την εκτιμήσουν και να την αγαπήσουν, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ανάγκη προστασίας της, να κατανοήσουν την έννοια της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, να αντιληφθούν ότι η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να προωθήσει τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γενεών, να προσφέρει μια αίσθηση κοινής κατανόησης των διαφορών και των ομοιοτήτων, αλλά και να ενθαρρύνει την αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών των πέντε χωρών.
Στην παρούσα φάση, λόγω των μέτρων για τον Covid-19, τα συνεργαζόμενα σχολεία επέλεξαν διαδικτυακά εργαλεία που διευκολύνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και προωθούν τη διάδοση του προγράμματος.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια Nathalie Poupard