Τηλεδιάσκεψη ΥΠΑΑΤ - Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη θεωρεί η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που δόθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους φορείς του αμπελοοινικού τομέα, ότι τα μέτρα απόσταξης και πράσινου τρύγου θα ισχύσουν και την επόμενη χρονιά, εφόσον παραστεί ανάγκη.
Ήδη, ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Γιάννης Βογιατζής σε επιστολή του προς τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη εκφράζει την ικανοποίηση του κλάδου τόσο για την ανταπόκριση του στο συγκεκριμένο αίτημα του οινικού κόσμου, όσο για την δέσμευση ότι μια σειρά αιτημάτων που τέθηκαν σε πρόσφατη διαδικτυακή συνάντηση του υπουργού με τους προέδρους των ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ και ΣΕΟ βαίνουν προς επίλυση.

Ο κ. Βογιατζής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολή του στη θετική επίδραση που είχαν η απόσταξη οίνου και πράσινου τρύγου στην ομαλή εξέλιξη του φετινού τρυγητού, σημειώνοντας ωστόσο ότι σε ορισμένες περιοχές υπήρξε πτώση των τιμών παραγωγού με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε χαμηλά επίπεδα το αμπελουργικό εισόδημα.
Κρίσιμης σημασίας εξέλιξη θεωρείται επίσης η υπογραφή της ΚΥΑ για την αύξηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων προβολής και προώθησης στο 70% και η δέσμευση για έγκρισή τους στην προβλεπόμενη προθεσμία. Ουσιαστικό ενδιαφέρον υπήρξε επίσης για την επίλυση τρεχόντων θεμάτων που συζητήθηκαν όπως, η αναμόρφωση του συστήματος των ταινιών ελέγχου των οίνων ΠΟΠ , καθώς και η ένταση των προσπαθειών ώστε να δοθεί τέλος στην παρανομία με τις ελληνοποιήσεις οίνων αλλά και να μπουν κανόνες σχετικά με τη διακίνηση του χύμα κρασιού.

ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 2001: Με το ροζ φύλλο έφυγε από το Αγρίνιο
Με το ροζ φύλλο έφυγε η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας από το Αγρίνιο, καθώς επικράτησε της Γ.Ε.Αγρινίου με 60-82, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α’ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε .Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με 3 διαδοχικά τρίποντα πήρε προβάδισμα 0-9. Στη συνέχεια η Γ.Ε.Α. αντέδρασε και μείωσε σε 12-18 με τη λήξη του δεκαλέπτου. Με ένα επιμέρους 11-22 στο 2ο δεκάλεπτο, η ομάδα μας πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 23-40. Στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα του Αγρινίου προσπάθησε να μπει πάλι στο παιχνίδι , μειώνοντας στους 11 πόντους τη διαφορά, αλλά η Α.Ε.Δ.Π. με σωστές επιλογές στην επίθεση ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (47-62) στο τέλος της περιόδου. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας έφθασε τη διαφορά μέχρι και στο +25 για να έρθει φυσιολογικά το τελικό 60-82. Πλέον η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας έχει ρεκόρ 2-0 και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται στο Τ9 Άρτας τον ΑΛΦΑ 93 ( 25/10 στις 16:00)

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Όχι με μεγάλη έκπληξη, ακούσαμε την Παρασκευή 16/10, τον κ. Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου, να ρίχνει την ευθύνη της εξάπλωσης του νέου ιού στα Γιάννενα, στις καταλήψεις και στις πορείες.
Προφανώς, για τον περιφερειάρχη δεν φταίνε:
– Η απουσία τεστ σε μαζικούς χώρους, χώρους δουλειάς, σχολεία, υγειονομικές μονάδες.
– Τα διάτρητα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που επιτρέπουν τη λειτουργία σχολικών τμημάτων, ακόμα και με κρούσμα.

– Η εμμονική άρνηση της κυβέρνησης, στην οποία πρόσκειται και ο περιφερειάρχης, να προσλάβει προσωπικό για τα νοσοκομεία, να δημιουργήσει ΜΕΘ και ΜΑΦ και να τις στελεχώσει, γιατί οι κλίνες και οι μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους.
– Τα 25 και πλέον παιδιά ανά τάξη, που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι «δεν κολλάνε» με στατιστικά και σχεδιαγράμματα που προκάλεσαν γέλιο.
– Η πλήρης αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας από κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές αρχές, που επέφερε το σημερινό αποτέλεσμα στα Γιάννενα, στην Αττική, στην Κοζάνη κ.ο.κ.
– Η διασπορά σε «φιλικές επιχειρήσεις» κάθε είδους που τόσο οι ίδιες, όσο και ο περιφερειάρχης, τήρησαν σιγή ιχθύος και έκρυψαν κρούσματα κάτω από το χαλί.

Αν δεν φταίνε όλα αυτά, τότε φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων; – στις οποίες παρεμπιπτόντως τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας – Ή μήπως φταίνε οι καταλήψεις, που πρέπει να αποφασίσει πλέον η κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης, αν τις κάνουν «10» ή «δημιουργούν συνωστισμό» μεγαλύτερο από αυτό που δημιούργησε ο ίδιος ο ΕΟΔΥ, καλώντας μαζικά τους πολίτες να ελεγχθούν στην κεντρική πλατεία.