Νέοι «ορίζοντες»σπουδών για τους λειτουργούς γραφείων κηδειών
«Χρειάζονται θυσίες όταν αγαπάς αυτό που έχεις αποφασίσει να κάνεις και να ασχοληθείς στη ζωή σου. Η γνώση δεν σταματά ποτέ. Δεν έχει ηλικία ή φύλο».
Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, μεταφέρει το κλίμα και την εμπειρία που βιώνει μαζί με άλλους λειτουργούς γραφείων κηδειών στο Κολέγιο CDAτης Πάφου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών «Δίπλωμα Λειτουργού Τελετών Κηδειών και Ταριχευτή» που παρακολουθεί.
Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι «Η γνώση είναι “όπλο” κι ισχυρό “εργαλείο” στο λειτούργημά μας που τόσα χρόνια βάλλεται. Οφείλουμε να εναρμονιστούμε στα νέα επιστημονικά δεδομένα και μέσα από την εξειδίκευση να εξελιχθούμε στο λειτούργημα που επιτελούμε. Η νέα γενιά, οι νέοι λειτουργοί είναι το «αύριο» του λειτουργήματος.
Αφήνοντας πίσω μας παλιές νοοτροπίες, στην Ένωση Λειτουργών επιδιώκουμε τη νομιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις λειτουργίας των γραφείων κηδειών. Από το 2005 είμαστε σε συνεχείς επαφές με την Πολιτεία για την θέσπιση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου, καθώς επίσης και λειτουργίας σχολών επαγγελμάτων κηδείας, όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες παγκοσμίως.
Η νέα γενιά λειτουργών, καλούνται να ξεπεράσουν το παλιό κατεστημένο και να λειτουργήσουν σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο κοινωνικό περιβάλλον με όλα τα σύγχρονα δεδομένα κι αυτό επιτυγχάνεται, μέσα από επαγγελματική κατάρτιση κι εξειδίκευση γνώσεων.
Δυναμική είναι η γυναικεία παρουσία στο χώρο των λειτουργών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς κι από τις συμμετοχές που έχουν δηλωθεί για παρακολούθηση μαθημάτων στο Κολέγιο CDA της Πάφου».
Το Κολέγιο προσφέρει σημαντική έκπτωση στα μέλη της Ένωσης στην Ελλάδα κι άλλα προνόμια.
Παράλληλα, στο πλαίσιο παρεμβάσεων που είχε προχωρήσει στο παρελθόν και η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που εισάγονται στη Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας, δίνεται η δυνατότητα πλέον αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών – μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών .
Συγκεκριμένα, διατηρείται η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 38/10 και ισχύει.
Με τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου, δύναται οι λειτουργοί που είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών και πτυχίων από χώρες της Ε.Ε. πλέον να αναγνωρίζονται οι τίτλοι αυτοί με πιο γρήγορες διαδικασίες.
Πρόγραμμα Erasmus
Σημειώνεται ότι από το Κολέγιο CDAτης Πάφου παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν, να συνδυάσουν την πρακτική άσκηση του Erasmus+ με μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό.
Η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μπορεί να διαρκέσει από τουλάχιστον 2 μήνες μέχρι 12 μήνες. Φοιτητές από 1ο σε 2ο έτος (2 μήνες κινητικότητα), από 2ον προς 3ον έτος (3 μήνες).
Αξίζει να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια από όλους μας….
Γυρίζουμε σελίδα σε μια νέα εποχή κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί…