Νέο Αριστερό Ρεύμα: Φονικές περικοπές στη δημόσια υγεία

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.), γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: « Δεν έχουν πια καμιά δικαιολογία! Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις πλέον της μαύρης λίστας των θανάτων από κορονοϊό ανάλογα με τον πληθυσμό και ο Μητσοτάκης μοιράζει χαμόγελα όπως έκανε στη πρόσφατη επίσκεψή του στη περιοχή μας. Συνεχίζουν να διαλύουν τα νοσοκομεία με ανεπαρκείς ΜΕΘ, τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό.
Αν στην αρχή της πανδημίας υπήρχε η δικαιολογία ότι «τι να κάνουμε, αυτά παραλάβαμε» μετά από 1,5 χρόνο το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη γίνεται καθημερινά συντρίμμια. Με τις δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα (σχεδόν 70 ο μέσος όρος τον Νοέμβριο), πολλοί εκ των οποίων καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, που ακόμα και με τις αυτοσχέδιες δεν ξεπερνούν τις 950 (584 διατίθενται τώρα για κορονοϊό)….
Αυτή τη στιγμή γίνεται πιο καθαρό από ποτέ: Ο αγώνας για τη ζωή θα δοθεί και θα κερδηθεί από τον λαό, ανατρέποντας την κυβερνητική πολιτική.
– Όχι στο νέο ΕΣΥ της κερδοφορίας, των ΣΔΙΤ, των δύο ταχυτήτων, των κλειστών σφαιρικών προϋπολογισμών και της ανταποδοτικότητας (νοσοκομεία αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες). Προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, κλινών, χειρουργικών αιθουσών, πρωτοβάθμιων Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να ανασταλούν οι διαθεσιμότητες στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 3000 ΜΕΘ ΤΩΡΑ.
-Δωρεάν rapid test για όλους. Συχνός έλεγχος για αποτελεσματική ιχνηλάτηση. Σκανδαλωδώς το σύνολο της επιδημιολογικής επιτήρησης έχει παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα και έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα.
-Όχι στα lockdown, οριζόντια ή μερικά. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τα σχολεία. Να δίνονται κανονικά και στο σύνολό τους οι αναρρωτικές άδειες «καραντίνας» για τις ανάγκες του εργαζόμενου ή της οικογένειας του, χωρίς καμιά επιβάρυνση του ίδιου.