Νέο κόμιστρο στα ΤΑΞΙ

Από το Σωματείο ΤΑΞΙ Άρτας με ανακοίνωση που υπογράφουν ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΦΗΣ ΦΩΤΙΟΣ και ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΚΟΣΙΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ αναφέρουν: «Κάνουμε γνωστό στο επιβατικό κοινό ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται σε ισχύ το νέο κόμιστρο για Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτ/τα ταξί (Ε.Δ.Χ. – ΤΑΞΙ) . Το νέο κόμιστρο διαμορφώνεται ως εξής :
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ: 3,39 € ΙΣΧΥΟΝ: 4,00 €
ΠΤΩΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ 1,19 €/ 1,80 €
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ν0 1 0,68 €/ 0,90 €
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ν0 2 1,19 €/ 1,25 €
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΙΜ. Ν0 2 (24:00 – 05:00) 1,19 €/ 1,25 €
ΑΝΑΜΟΝΗ 10,85 €/15,00 €
ΠΡΟΜΙΣΘΩΣΗ 0,00 € – 5,00 €/0,00 € – 5,65 €
ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ 2,60 €/4,00 €
ΑΠΟ ΥΠΕΡ. ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1,07 € /1,07 €
ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ (για κάθε μια άνω 10 kg) 0,40 €/ 0,39 €

Τριπλή διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Made in Greece 2022
Η ΔΩΔΩΝΗ τιμήθηκε με 3 ξεχωριστές διακρίσεις στα βραβεία-θεσμό για την ελληνική επιχειρηματικότητα, Made in Greece Awards, σε μία λαμπρή τελετή η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στο Περιστύλιο του Ζάππειου Μεγάρου.
Η εταιρεία έλαβε χρυσό βραβείο στην Κατηγορία «Εξαγωγική Αριστεία» για την εξαιρετική εξαγωγική της δραστηριότητα, αποδεικνύοντας στην πράξη την εξέλιξη της όλα αυτά τα χρόνια, αποτελώντας περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής διατροφής και των ελληνικών προϊόντων σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως.
Επιπλέον, διακρίθηκε με 2 ασημένια βραβεία στην κατηγορία «Επώνυμο Καταναλωτικό Προϊόν» για την πασίγνωστη Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ και στην κατηγορία «Καινοτόμο Καταναλωτικό Προϊόν» για τα νέα ΔΩΔΩΝΗ Plant’d, το οποίο διακρίθηκε για την πρωτοτυπία της καινοτομίας του σύγκριση με ανταγωνιστικά προϊόντα της κατηγορίας.
Μετρώντας περισσότερες από 60 εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και βραβεία από το 2015 μέχρι σήμερα, που επιβραβεύουν την αφοσίωση της εταιρείας στην παραγωγή εξαίρετης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, την δυναμική επιχειρηματική της ανάπτυξη, αλλά και την επιτυχημένη επικοινωνιακή της στρατηγική, η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει πιστή στις αξίες και στη δέσμευσή της να μεταφέρει τη γεύση του καλού στο τραπέζι των Ελλήνων και διεθνών καταναλωτών.

Πρόσκληση «Έξυπνη Πόλη» -Πόσα χρήματα παίρνει κάθε δήμος 
Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης κάλεσε 315 δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων και τα Νομικά τους Πρόσωπα να υποβάλουν προτάσεις για την προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος στις ελληνικές πόλεις.
Οι 7 άξονες όπου εντάσσονται οι δράσεις αφορούν:
-τη βιώσιμη μετακίνηση
-την εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των δημοτικών τελών και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων
-τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων
-τη βελτίωση της ποιότητας ζωής
-την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της διαφάνειας
-την προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας
-την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών
Για την Άρτα τα κονδύλια των Δήμων είναι:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 43.166 – 1.200.000,00
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 5.714- 210.000,00
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 5.780 – 210.000,00
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 12.753 – 360.000,00

Ξεκινούν οι αιτήσεις μεταβιβάσεων δικαιωμάτων ενίσχυσης
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 25/07/22
Τίθεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε λειτουργία, η εφαρμογή, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.
Για το τρέχον έτος, 2022, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μεταβίβασης ορίζεται η 25/07/2022.
Η τροποποίηση οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης θα γίνεται δεκτή , εφόσον υποβληθούν στη διαδικτυακή εφαρμογή έως την 1η Αυγούστου 2022.
Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Άρτας «Πάμε μαζί»
«Πάμε μαζί» είναι το μήνυμα που στέλνει φέτος το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Άρτας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Φέτος το μήνυμα αυτό θα το φωνάξουμε ΜΑΖΙ! Ελάτε να περπατήσουμε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 σε μια συμβολική διαδρομή που θα ενώνει τα κέντρα που μπορεί να απευθυνθεί όποιος αντιμετωπίζει ζητήματα εξάρτησης.
Στις 19.30 ξεκινάμε από τον Συμβουλευτικό Σταθμό (πλατεία Κρυστάλλη) με τερματισμό στο Πολυδύναμο Άρτας (Στρ. Κατσιμήτρου 2) με πολλές εκπλήξεις!
…………Όπως βαδίζουμε μαζί σε όλη την διαδρομή της απεξάρτησης.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας – Αιμοδοσία
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου 2022, στο Επιμελητήριο Άρτας, η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας, με αφορμή τον προ ολίγων ημερών εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.
«Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με τη συμμετοχή τους έσωσαν ζωές.
Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι μια μορφή αλληλεγγύης και ο ΣΎΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη» αναφέρεται σε ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας .