Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ

Με δύο σημαντικότατες ειδήσεις – χρονική έναρξη και όροι του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και ενεργοποίηση δύο νέων Προγραμμάτων 14.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε με συνέντευξη του ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτη, στα ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και epoli.gr.
Σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, σημείωσε πως η διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης και της προκήρυξης προχωράει εντατικά, με στόχο την έναρξη της υποβολής αιτήσεων των ανέργων για τις 25.000 θέσεις σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους Δημόσιους Φορείς εντός του Καλοκαιριού και την έναρξη της 8μηνης απασχόλησης στις αρχές του Φθινοπώρου.

Όπως είπε ο πρόεδρος, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποσταλεί η πρόσκληση σε όλους τους επιλέξιμους φορείς του Δημοσίου, προκειμένου αυτοί να δηλώσουν τις ανάγκες τους και αμέσως να γίνει η κατανομή των 25.000 θέσεων. Αλλαγές όμως θα υπάρξουν στις θεματικές ειδικότητες της υποχρεωτικής κατάρτισης, ώστε αυτές να διασυνδέονται καλύτερα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να ενισχύουν την απασχολησιμότητα των ωφελουμένων, δίνοντάς τους επιλογές για αναβάθμιση δεξιοτήτων που έχουν ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα, αφού η κατάρτιση γίνεται στο τέλος του προγράμματος, μετά τη λήξη της προσωρινής απασχόλησής τους στον δημόσιο τομέα.
Σύντομα, όμως, θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας, όπως ο αριθμός θέσεων ανά φορέα και ανά ειδικότητα, το χρονοδιάγραμμα αιτήσεων και των τοποθετήσεων, κ.λπ.»

Ενεργοποιούνται δύο νέα Προγράμματα 
Σχετικά με νέα Προγράμματα του Οργανισμού, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ σημείωσε πως σχεδιάζεται πανελλαδικό πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους 18-29 ετών, διάρκειας 7 μηνών, με μηνιαία αποζημίωση 558 € και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ απευθείας στους ωφελούμενους.
Επιπλέον, θα υλοποιηθεί και νέο πρόγραμμα 4.000 θέσεων για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Αττικής και Ν. Αιγαίου, διάρκειας ενός έτους, με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών έως 700 €.»