Να ΜΕΓΑ-λώσουμε την Άρτα!

(Ανοικτή επιστολή του Χρήστου Μέγα, υπ. Βουλευτή Άρτας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής)

Αγαπητοί συμπολίτες!
Επιθυμώ να επαναφέρω στο δημόσιο λόγο δύο λέξεις, πιθανώς ξεχασμένες στο σύγχρονο κομματικό λεξιλόγιο: Ήθος και Αξίες!
Με αυτές τις αρχές κατέβηκα στην πολιτική, με αυτές θα συνεχίσω, ολόιδιος θα μείνω.
Με αφετηρία την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου θα διεκδικήσω την εκπροσώπηση των Πολιτών του Νομού Άρτας στις προσεχείς εθνικές εκλογές, θέλω να ζητήσω από Εσάς, τους χωριανούς, τους συμπολίτες, τους συντοπίτες μου την αποτελεσματική στήριξή Σας.
Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει τον επαγγελματικό μου βίο προσέρχομαι ενώπιων Σας με καθαρές κουβέντες και ανοικτά χαρτιά και σας καλώ να δείτε την υποψηφιότητά μου.

Θέλω να Σας διαβεβαιώσω ότι η Εντολή Σας στο πρόσωπό μου θα είναι και χρήσιμη και αποτελεσματική!
Για την ήττα της ΝΔ, για την εναλλακτική κυβερνητική λύση που θα επικεντρώνεται στα προβλήματα του Νομού, χωρίς τις ακρότητες του παρελθόντος και τους αδιέξοδους διχασμούς!
Σκεφτείτε το! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κ.Μητσοτάκη να συνεχίσει με αυτή την ατζέντα υπέρ λίγων οικογενειών, δεν αποτελεί εναλλακτική η επιστροφή στη διαλυτική 4ετία 2015-19.
Νομίζω ότι ο Τόπος μας αξίζει καλύτερης μοίρας και μιας διεκδικητικής για τα συμφέροντά μας εκπροσώπησης στα «Κέντρα Λήψης των Αποφάσεων».
Ποια Άρτα θέλουμε
-Η Άρτα απαιτεί δυναμική παρέμβαση για να εισέλθει ξανά σε αναπτυξιακή και δημιουργική τροχιά. Προκειμένου να δώσει προοπτική στον Τόπο μας, να δώσει ευκαιρίες στους Νέους.
-Η Άρτα χρειάζεται Ανανέωση και Δυναμισμό στο πολιτικό προσωπικό.
-Η Άρτα πρέπει να μεγαλώσει!

Οι εθνικές εκλογές δεν προσφέρονται για επαγγελματική αποκατάσταση ή προσπορισμό και πλουτισμού. Ούτε αποτελούν εφαλτήριο για «άλλες δουλειές» και προσωπική στρατηγική.
Ή παπάς-παπάς ή χρήσιμος βουλευτής. Όχι παπάς, ζευγάς και ότι άλλο κάτσει…
Κατά συνέπεια, εχθρός μου είναι όποιος περιθωριοποιεί το Νομό. Απέναντί μου έχω όσους οδηγούν την Άρτα σε ρόλο πολιτικού και οικονομικού κομπάρσου. Θα είμαι πάντα μπροστά με το προσωπικό παράδειγμα, τις τεκμηριωμένες προτάσεις, το πολιτικό ήθος.
Δεν μπορεί τον Νομό να εκφράζουν εκείνοι που, ενώ είχαν τα μέσα και τα οφίτσια να βοηθήσουν το Τόπο μας, παρέδωσαν μια Άρτα μικρότερη (διεδρική) και προβληματική στο να επιχειρήσει κάποιος. Μια περιοχή υποβαθμισμένη ακόμη και να μένει κανείς (μαζική μεταδημότευση)…
Όσοι έρχονται τώρα και διεκδικούν την εκπροσώπηση των Αρτινών χωρίς αυτοκριτική, πιθανώς έχουν σκοπό να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, παραδίδοντας μονοεδρική Περιφέρεια στην απογραφή του 2031…
Απέναντί τους υπάρχει μια Δημιουργική Πρόταση, μια καθαρή ματιά!

Κυβερνητικό ρόλο
Κατά τις προσεχείς εκλογές δεν υπάρχει καμία… σύμβαση για το πιο κόμμα θα έρθει πρώτο ή… τρίτο. Και εμάς στο ΠΑΣΟΚ δεν μας χαρακτηρίζει η μοιρολατρία. Άρα η μάχη που δίνουμε στην Άρτα δεν είναι μάχη οπισθοφυλακής…
Με την ψήφο του Λαού θα επιδιώξουμε το, επεξεργασμένο και καλά τεκμηριωμένο, πρόγραμμά μας να εφαρμοστεί από την α’ Κυριακή. Γιατί είναι αναπτυξιακά δίκαιο και κοινωνικά χρήσιμο.
Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν οπωσδήποτε και δεύτερες εκλογές. Ένα πιθανό σενάριο, που προωθεί ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, οδηγεί σε κυβερνητική λύση από τον α’ γύρο με βάση το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα. Αρκεί να βγούμε δυνατοί από τις κάλπες.
Άρα, είναι πού πιθανό να κληθούμε να διαδραματίσουμε κυβερνητικό ρόλο και αναλάβουμε θέσεις ευθύνης.
Μόνο ο κυρίαρχος Λαός μπορεί να δώσει εντολή! Και μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής, το ΠΑΣΟΚ συλλογικά θα αποφασίσει και θα διατάξει τα μέλη του.

Με αυτές τις αρχές στρέφομαι στον καθημερινό πολίτη, τον άνθρωπο που αγωνιά, τον συμπολίτη μας που έχει τις ίδιες προτεραιότητες και του απευθύνω θερμό χαιρετισμό.
Τον καλώ να δει την υποψηφιότητά μου ως μια ευκαιρία και να δώσει ψήφο Ανανέωσης, Ανατροπής και Ευθύνης.
Καλώ τους φίλους και συντρόφους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης να μείνουν ενωμένοι και αλληλέγγυοι ενόψει των επάλληλων (εθνικών και αυτοδιοικητικών) εκλογών. Διατυπώνοντας ευθαρσώς τις θεμιτές φιλοδοξίες τους στα συλλογικά όργανα χωρίς αποκλεισμούς και «προβαδίσματα».
Τώρα θα δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί τη μάχη των Εθνικών Εκλογών και αμέσως μετά θα διαταχθούμε για την ανάδειξη των άξιων εκπροσώπων μας στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Σε διαφορετική περίπτωση η Ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας.
Γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε να χαράξουμε πορεία Νίκης και Προοπτικής με Αρχές και Αξίες! Είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας!
Πάμε Μαζί-Πάμε Δυνατά και Ανατρεπτικά!