Ω, τι κόσμος, μπαμπά…

Δεν μας έφταναν η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ενέργεια (η ιδιωτική ΔΕΗ έχει προσλάβει τουλάχιστον 3 δικηγορικές-εισπρακτικέ εταιρείες και τηλεφωνούν στους καταναλωτές που αργούν…), δεν μας έφτανε ο καυγάς για τις υποκλοπές, τώρα έσκασε και η αποκάλυψη για τη διαπλοκή της Greek Mafia στην ΕΛΑΣ…

Εκτελέσεις, λαθρεμπόριο καυσίμων, δολοφονία ΕΚΑΜίτη, εκβιασμοί, πρώην και εν ενεργεία αστυνομικοί, πίνουν τσίπουρα με παράνομους… γίναμε Σικάγο, μετά από 100 χρόνια… ή τώρα τα μαθαίνουμε πιο… επίσημα;

Το θέμα βέβαια είναι, πως όλα αυτά δεν τα αποκαλύπτει ούτε το «Μακελειό», ούτε άλλες τρας λεγόμενες εφημερίδες… το θέμα είναι πως αυτά τα αποκαλύπτουν το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ, οι δύο απ’ τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εφημερίδες… το θέμα είναι πως αυτές τις εφημερίδες δεν τις ελέγχει ούτε ο Λαμπράκης, ούτε ο Ψυχάρης… τις ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης…

****Τι λένε οι αποκαλύψεις; Δύο εκτελέσεις συνδεδεμένες με το μοίρασμα της πίτας από το λαθρεμπόριο καυσίμων και μια δολοφονία ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΚΑΜ, αναδεικνύουν τις σχέσεις «νονών της νύχτας» με ένα νέο «ένστολο συνδικάτο διαφθοράς», που φέρεται να έχει απλώσει «πλοκάμια» σε όλα τα νευραλγικά πόστα της ΕΛΑΣ.

Οι διασυνδέσεις της GREEK MAFIA με εν ενεργεία αξιωματικούς της Αστυνομίας, έχουν αποτυπωθεί στους σοκαριστικούς διαλόγους που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής», με φόντο τις εκδικητικές διαρροές δυσαρεστημένων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν «κοπεί» στις πρόσφατες κρίσεις.

Δύο από τα πρόσφατα θύματα των εκκαθαρίσεων στο χώρο της νύχτας, ο «θείος Τζο» – Γιάννης Σκαφτούρος που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2022, και ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων που εκτελέστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Γέρακα, φέρεται ότι ήταν σε ανοιχτή γραμμή με πρώην και νυν στελέχη της Αστυνομίας. Συγκεκριμένη ο Σκαφτούρος, είχε «υπεύθυνο ασφαλείας» πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Μήτσου νυν διοικητή αστυνομικού τμήματος!!!

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος είχε κατηγορηθεί το 2014 ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια «Σαμπρέλας», «Καράφλας» ή «Νταίζη», που δολοφονήθηκε, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Απρίλιος 2018. Ο 57χρονος απόστρατος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, Σπύρος Παπαχρήστου, δολοφονείται στις έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Τρία χρόνια αργότερα, τα κινητά του τηλέφωνα θα βρεθούν ξεχασμένα στο…συρτάρι ενός αξιωματικού της αστυνομίας… Στις επαφές ο πρώην ΕΚΑΜίτης καλεί τον αξιωματικό για… κρασάκια, συνομιλούν για μεταθέσεις αξιωματικών στη Μύκονο για βοήθειες σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Το όνομα του Σπύρου Παπαχρήστου είχε εμφανιστεί σε έρευνα της ΕΥΠ του 2016, όπου εμπλέκονταν δικηγόροι, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι φέρονταν να παρέχουν κάλυψη σε οίκους ανοχής, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, και άλλες παράνομες δραστηριότητες!!!!!

******Το μόνο που μπορούμε να πούμε, πατριώτες, είναι «έξω απ’ άδικο»… και ευτυχώς που μένουμε σε μια πόλη, που τα βράδια κυκλοφορούν μόνο… φαντάσματα!!!

Μαρτυριάρης!!!
Σιμά κοντά είναι οι εκλογές πατριώτη… Ο Μάκης Βορίδης έδωσε τις επικρατέστερες ημερομηνίες…. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα στον Απρίλιο με πιθανότερες τρεις ημερομηνίες.

Σύμφωνα με όσα είπε, στην εφημερίδα «Πατρίς» κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην κοπή της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Ζαχάρως, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, ενώ μια τρίτη εκδοχή είναι ότι «ίσως (ο πρωθυπουργός, να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου».

*****Νομίζω πως δεν πρόκειται να αργήσουν οι εκλογές… ήδη δημοσιεύματα αναφέρουν ονόματα υποψήφιων βουλευτών… όπως έγραφαν προχθές τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», οι λίστες με τους υποψηφίους (η προεπιλογή) βρίσκονται πλέον στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οριστικό πράσινο φως και όλα δείχνουν ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας των διαδοχικών ανακοινώσεων.

Τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», λοιπόν, δημοσίευαν ονόματα υποψήφιων σε διάφορες εκλογικές Περιφέρειες… σε αυτές που μας ενδιαφέρουν, δηλαδή στην Ήπειρο, έγραφαν τα εξής:
-Άρτα. Τις επαφές του με πολίτες έχει πυκνώσει ο Ντίνος Παπαδημητρίου, ενώ θα κυνηγήσει κανονικά τον σταυρό ο Γιώργος Στύλιος.

-Ιωάννινα. Στα σκαριά είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δικηγόρου Χάρη Λαζάνη, ο οποίος εκλέχθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη. Εκεί δίνουν τη μάχη οι Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς.

*****Ασφαλώς οι εφημερίδες που έχουν πληροφορίες έχουν τρόπους να περάσουν μηνύματα… και το μήνυμα από το δημοσίευμα στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», είναι πως στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα, θα είναι ο Ντίνος Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Στύλιος…

Βέβαια, η ΝΔ στην Άρτα έχει πρόβλημα με τις γυναικείες υποψηφιότητες… πρέπει να είναι δύο γυναίκες υποψήφιες, αλλά προσώρας δεν υπάρχει, επίσημα τουλάχιστον, καμία…

Εκ πίτας, άρξασθε…
Το ότι ο Γιώργος Στύλιος, θα διεκδικήσει κανονικά τον σταυρό στο νομό Άρτας, δεν περιμέναμε να μας το πούν τα ΝΕΑ… όμως ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε έναρξη του «κυνηγιού του σταυρού», με μια εντυπωσιακή εκδήλωση… ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας, σε cafe στη κεντρική πλατεία…

Και το εντυπωσιακό, στη περίπτωση του Γ. Στύλιου, δεν είναι μόνο το πλήθος του κόσμου… Υφυπουργός είναι και ο κόσμος έχει προσδοκίες, από κυβερνητικά στελέχη… εντυπωσίασε όμως η πληθώρα πολιτικών παραγόντων, που προσήλθαν στην κοπή της πίτας του Αρτινού βουλευτή και Υφυπουργού…

Οι παρουσίες του Κωστή Χατζιδάκη, και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, του Αλέκου Καχριμάνη, ήταν αυτές που συζητήθηκαν… όπως και οι παρουσίες πληθώρας περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών συμβούλων και ενεργών πολιτών, ακόμα και από άλλους χώρους, ήταν αυτές που έδωσαν το κλίμα μια επικυριαρχίας, που ο Γιώργος Στύλιος διατηρεί στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας εδώ και χρόνια…

Δυσκολίες…
Πάντως με τα ψηφοδέλτια, δυσκολίες υπάρχουν παντού… διαβάζω λοιπόν, πως σύσκολα τα βρήκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος… Η Θεσπρωτία είναι ο μοναδικός από τους νομούς της Ηπείρου όπου το ψηφοδέλτιο έχει ακόμη κενό.. Δύο είναι οι γυναικείες υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν και απομένει να βρεθεί κι ένας άνδρας υποψήφιος..

Λέγεται πως συζητήσεις έγιναν με αρκετά στελέχη του κόμματος, όμως οι απαντήσεις ήταν αρνητικές… πως κι έτσι;

****** Είναι όμως και κάτι αρνήσεις που βγάζουν μάτια… ας πούμε, την πρόθεσή της να μην είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας στις επόμενες εκλογές, γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της στο Facebook το γνωστό ΠΑΣΟΚικό στέλεχος, Ζέφη Δημαδάμα.

Όπως σημείωσε στην ανάρτηση της η Ζέφη Δημαδάμα ««Δεν θα είμαι υποψήφια βουλευτής σε αυτές τις εκλογές. Δεν κάνω πίσω, παραμένω στρατιώτης της παράταξής μας… Η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες -περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες- ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους (δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς).

.»Αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την “παράδοση” με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα. Όχι τους επιστήμονες, όχι τους ανθρώπους της κοινωνίας…» λέει η Δημαδάμα.

*** Καλά, εντάξει… Λες και παλιότερα αυτά τα φαινόμενα δεν υπήρχαν στην πολιτική ζωή… απλώς η Ζάφη Δημαδάμα, ήταν μέρος του συστήματος που διοικούσε το κόμμα, οπότε είχε και τις ευκολίες της…

Με… “DISCO” ο Αι Μάρκος

Ο Αι Μάρκος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσουργιωτών Άρτας, θα συμμετέχει στο Καρναβάλι της Άρτας και καλεί τα μέλη και τους φίλους να συμμετέχουν… και στο κάλεσμα λέει:
Το καρναβάλι έρχεται!!!!
Η προετοιμασία ξεκίνησε!!!
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 6/2/23
Το group του συλλόγου μας θα έχει θέμα “DISCO”
Πληροφορίες
6979240857 – 6970413616

Ν.Α.Σ.