Νεοδημοκρατική προεκλογική φιέστα η επίσκεψη Μητσοτάκη στα Γιάννενα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, στις 7 Απριλίου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Ζάψας, όπου αναφέρθηκε κυρίως στην πρωθυπουργική επίσκεψη της 5ης Απριλίου στα Ιωάννινα και άσκησε αναλυτική κριτική στον «οδικό χάρτη για την Ήπειρο του 2030», των κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξανδρου Καχριμάνη, καθώς και στα σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα, μιας και το Περιφ)κό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει.
«380 plus έργα έφερε στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός, πέντε μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη του στα Γιάννενα. Να το πιστέψουμε στ’ αλήθεια ότι είναι σε εξέλιξη έργα 2,7 δισεκατομμυρίων στην Ήπειρο; Είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό! Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και είναι λυπηρό ο περιφερειάρχης Ηπείρου να προσπαθεί μάταια να υπερασπιστεί τις προεκλογικές υποσχέσεις και τα ταξίματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Ζάψας .

Και συνέχισε «Ο πρωθυπουργός ήρθε στα Γιάννενα χωρίς να πει κάτι καινούργιο…. Μείναμε με την ανακοίνωση της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισαρίου στο δήμο Ιωαννιτών. Πέραν τούτου ουδέν. Ήταν χωρίς υπερβολή μια νεοδημοκρατική προεκλογική φιέστα και όχι ένα συνεκτικό σχέδιο αναπτυξιακού προγράμματος για την Ήπειρο. Υπόσχονται έναν οδικό χάρτη για την Ήπειρο του 2030 που δεν έχει αρχή και τέλος. Γενικότητες για τον πρωτογενή τομέα, εξαγωγή βιοαερίου που θα παράγεται στην Ήπειρο από τα ζωικά απόβλητα πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων και ανακοινώσεις μικρής κλίμακας (ύψους ενός εκατομμυρίου) για τα πλωτά της Παμβώτιδας, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές….Ταφόπλακα για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου. Για τον Κ.Μητσοτάκη η Δυτική Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα έργο «στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» και ο κος Καχριμάνης συνηγορεί λέγοντας «ας πάει και παραπίσω», κάνοντας το κομματικό του καθήκον. Μα δεν τους είπε κανείς να κατασκευάσουν σιδηρόδρομο, το αίτημα είναι να χρηματοδοτήσουν την ωρίμανση των μελετών… Για την Άρτα τίποτα. Γενικές αναφορές για τα αρδευτικά του κάμπου της Άρτας. Καμία δέσμευση για το μεγάλο έργο (των 100 εκατομμυρίων) διευθέτησης του Αράχθου, για την νέα γεφύρωση του Αράχθου, την πανεπιστημιούπολη, την κατασκευή δεύτερου Α/Κ κόμβου δυτικά της πόλης, καμιά αναφορά για τον ορεινό όγκο, προς μεγάλη απογοήτευση των Αρτινών.

Ανατρέχουν σε έργα προηγούμενων κυβερνήσεων. Οικειοποιούνται έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περιόδου 2014-2019, όπως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το εργοστάσιο απορριμμάτων. Πούλησαν την Εγνατία, τρέχουν να προλάβουν να πουλήσουν το λιμάνι Ηγουμενίτσας, αν ξαναβγούν θα ξεπουλήσουν και το νερό. Όσο παραμένουν στην κυβέρνηση τα δημόσια αγαθά και οι υποδομές κινδυνεύουν. Είναι μια επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση από την οποία έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε στις 21ης Μαΐου».