Φίλοι Βιβλίου Άρτας

Οι “Μηχανάνθρωποι» είναι κοντά μας και δίπλα μας, είναι φίλοι μας αγαπημένοι. Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου» θα συναντήσει την «Πολυθρόνα του Νίτσε» στην οδό Φιλελλήνων αριθμός 9 της Άρτας . Στο cafe Es Co Bar, την Μεγάλη Τετάρτη 12 Aπριλίου και ώρα 8 το βράδυ, θα μοιραστούμε ιστορίες του Γιάννη Σιδεράκη. Συντροφιά μας σε αυτό το ταξίδι, οι εκδόσεις «Οξύ».

Παρίστανε υπάλληλο της Δ.Ε.Η. στην Άρτα για να κλέψει
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έγινε σε περιοχή της Άρτας το μεσημέρι της 6-4-2023 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης και την έπεισε να τοποθετήσει σε μαξιλαροθήκη χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από πιθανό κίνδυνο, λόγω των εργασιών που θα εκτελούσε στον ηλεκτρολογικό πίνακα.
Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια αφαίρεσε,χωρίς να γίνει αντιληπτός, το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ και χρυσαφικά αξίας -700- ευρώ, που είχε συγκεντρώσει η ηλικιωμένη, και τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡΤΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ευχαριστήριο
Ευχαριστούμε όλες τις Φίλες και τους Φίλους που ενισχύουν το κοινωνικό έργο του Συλλόγου μας, και μάς στηρίζουν υλικά, ψυχολογικά και πνευματικά, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, και μάς δίνουν την δυνατότητα να υπάρχουμε και για μια ακόμη φορά να προσφέρουμε τα Πασχαλινά Δέματα με τα Τρόφιμα σε Οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Ευχόμαστε σε Όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη!
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η Πρόεδρος, Βασιλική Γκολομάζου

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και 7ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ συμμετείχε στον «7ο Δρόμο του Γιοφυριού» που διεξήχθη
01-02Απριλίου στην πόλη της Άρτας και στήριξε με 45 συμμετοχές την διοργάνωση.
Στο σημείο εκκίνησης και τερματισμούλειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο με έντυπο υλικό και προσωπικό του Προγράμματος , το οποίο ενημέρωσε το κοινό τόσο για θέματα που αφορούν παράνομες εξαρτήσεις, όσο και για νόμιμες και πιο συγκεκριμένα το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.
• Συμβουλευτικός Σταθμός Ιωαννίνων: 2651064077
• Πολυδύναμο Κέντρο Άρτας: 2681070587
• Κινητή Μονάδα Ιωαννίνων: 2651037812

Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων
Από την Μεγάλη Δευτέρα «το πασχαλινό πακέτο αγάπης» 
Αρνί, ελαιόλαδο, aλεύρι, ζάχαρη, τοματοχυμός, ρύζι, κριθαράκι, αλάτι, ζυμαρικά γάλα εβαπορέ και είδη προσωπικής φροντίδας, περιλαμβάνει το «πασχαλινό πακέτο αγάπης» που διανέμει στους δικαιούχους το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αρταίων, από την Μεγάλη Δευτέρα (από τις 10:00 το πρωί έως 14:00) και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της δομής. Εκεί εξυπηρετούνται 178 οικογένειες, ανάμεσά τους περίπου 130 παιδιά.
Τα προϊόντα προέρχονται από πόρους του Δήμου, αλλά και δωρεές πολιτών, φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων και διατίθενται εντελώς δωρεάν στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων.
Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί όλους όσοι συνεισφέρουν στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και εύχεται σε όλους, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα από το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου 15 Απριλίου 2023 μέχρι την Τετάρτη 31 Μαϊου 2023. Στο ανωτέρω χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με την αλιεία στη λίμνη.