Ξεπέρασε τους φόβους ο Χρήστος Τσιρογιάννης

Δότης Μυελού των Οστών έγινε ο Δήμαρχος Αρταίων και σε ανάρτησή του στο FACEBOOK, σημειώνει: «Η Ζωή γίνεται καλύτερη όταν ξεπερνάμε τους φόβους και τις προκαταλήψεις μας. Σήμερα έγινα Δότης Μυελού των Οστών δίνοντας για δείγμα μόνο λίγο σάλιο. Είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας εύκολα και ανώδυνα,βοηθώντας έτσι τους ασθενείς συνανθρώπους μας».

Έκαστος στο είδος του…
Εδώ και καιρό είχα επισημάνει πως ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, ο Ευστάθιος Γιαννούλης, θα αναλάβει κάποια θέση στην Αθήνα….
Όπως διαβάζω λοιπόν, ανέλαβε μια νευραλγική θέση στην Αττική και συγκεκριμένα, ορίστηκε νέος Γενικός γραμματέας στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής)
Πρόκειται για τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Αττικής που διαχειρίζεται ετησίως πάνω από 2 εκατομμύρια τόνους απορρίμματα. Στην αρμοδιότητά του βρίσκονται επίσης τα έργα και η λειτουργία όλων των ΧΥΤΑ, των Σταθμών Μεταφόρτωσης απορριμμάτων και των μονάδων αποτέφρωσης, ανακύκλωσης, βιοαερίου και επεξεργασίας στραγγισμάτων του λεκανοπεδίου.
Να θυμίσω πως ο κ. Γιαννούλης, τα πολλά προηγούμενα χρόνια εκ της θέσεως του Δημάρχου Ν. Σκουφά, ήταν υπεύθυνος στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο.
Έκαστος στο είδος του λοιπόν και καλή επιτυχία στο έργο του, που τη θεωρώ δεδομένη, λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει.

Εκπρόσωπος
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννη Γκολομάζο όρισε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου ως εκπρόσωπό του στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου περιόδου 2019 – 2021, κατά την από 30/10/2019 συνεδρίασή του.

Φώφη…
Επειδή συζητώ με κάποιους του βαθέως ΠΑΣΟΚ, κατά που βαράει η Φώφη, όπως έχω καταλάβει, ειδικά με το θέμα της προανακριτικής επιτροπής, το ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει στρατόπεδο και πλέον είναι δεξιά, δίπλα στον Μητσοτάκη…

Πλέον στην Ελλάδα, τα στρατόπεδα χωρίστηκαν σε δεξιά και αριστερά… αριστερά τρία κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, με τις δικές τους αποχρώσεις… δεξιά, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, επίσης με τις δικές τους αποχρώσεις… στο κέντρο, δεν υπάρχει πλέον τίποτα… οπότε σύντροφοι, αμολάτε μάτσο και κάντε τις επιλογές σας… εγώ δεν ασχολούμαι…

Ρυτίδες
Τραγουδούσε παλιά η Στέλλα Γκρέκα:
Χτες πρωταντίκρισα την πρώτη μου ρυτίδα
υπάρχουν τόσα στη ζωή που δεν τα είδα

Οι ρυτίδες, πατριώτη, είναι ένα θέμα αισθητικής φύσεως που απασχολεί γυναίκες και άντρες… κι όπως λένε οι ειδικοί, προκαλούνται από την συνεχή κινητικότητα του δέρματος για αυτό παρατηρούνται γύρω από το στόμα, στις γωνίες των ματιών και στο μέτωπο.

Τι να αποφύγουμε, λοιπόν, ώστε να μην τραγουδάμε αλα Στέλα Γκρέκα κάθε πρωί στο μπάνιο «πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, σε κάποια μέρη που δεν ξέρει ούτε ο νους».

Άκου πατριώτη… μην τρίβετε συχνά και έντονα τα μάτια σας. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να υποστεί βλάβες.
Μην ξεχνάτε να φορέσετε γυαλιά ηλίου…

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστικότητα του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες. Μην κοιμάστε μπρούμητα γιατί πιέζετε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι…

Επίσης η έλλειψη ύπνου είναι ακόμα μια αιτία για τις ρυτίδες στα μάτια. Το κάπνισμα και η συνήθεια να πίνετε με καλαμάκι μπορεί να είναι αιτία για τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Η πολύωρη έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες κινητών συσκευών.

Λοιπόν, να προσέχουμε για να μη ψάχνουμε… «κάποια μέρη που δεν ξέρει ούτε ο νους»!

10 τραγούδια
Ο Γιάννης Σπανός «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 85 ετών. Από το 1964 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία, μας χάρισε δεκάδες όμορφες μελωδίες και αξέχαστα τραγούδια. Να θυμήσω κάποια από αυτά…
Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι- Καίτη Χωματά
Κάτω απ’ τη Μαρκίζα-Βίκυ Μοσχολιού
Άσπρα Καράβια-Καίτη Χωματά – Μιχάλης Βιολάρης
Σαν με Κοιτάς-Αφροδίτη Μάνου & Γιάννης Φέρτης
Θα με Θυμηθείς-Γιάννης Πάριος
Πες πως μ’ Αντάμωσες-Σταμάτης Κόκοτας
Οδός Αριστοτέλους-Χάρις Αλεξίου
Δεν Είσαι Έρωτας Εσύ-2002GR
Προσωπικά-Ελένη Δήμου
Άνθρωποι Μονάχοι-Βίκυ Μοσχολιού

Ν.Α.Σ.