Οι εγκληματίες της κατοχικής Τουρκίας διαπραγματευτές για την ειρήνη; Ελληνική πρωτοβουλία για διάσκεψη στους Δελφούς !

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Στην Αθήνα και τη Λευκωσία, μία μορφωμένη, επαρκής, ώριμη, θαρραλέα, σίγουρη για τον εαυτό της πολιτική τάξη, που θα είχε τη γνώση να κοιτάξει πίσω για να πάει μπροστά, θα έπρεπε με αυτοπεποίθηση αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία για τη σύγκληση διάσκεψης για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, διάσκεψη η οποία θα πρέπει να γίνει στους Δελφούς. Δε χρειάζεται βεβαίως να αναλυθεί εδώ τι σημαίνει για την οικουμένη , για την ανθρωπότητα ο μοναδικής αξίας τόπος των Δελφών.
Ωστόσο επειδή το επίπεδο της λεγόμενης πολιτικής τάξης, είναι πολύ χαμηλό, αντί να ξέρει τι σηματοδοτεί, τι συμβολίζει το κόσμημα των Δελφών, αντί να διαβάζει Θουκυδίδη, αντί να προστατεύσει τον Ελληνισμό, διαβάζει τις δημοσκοπήσεις και τα e-mail από εγχώρια και ξένα κέντρα, τις οδηγίες των συμβούλων, των επικοινωνιολόγων και των διαφημιστών .
Και αφού έχει ονομάσει τη Γενοκτονία, συνωστισμό, εξαφάνιση, τραγωδία, βλέπει τον Χίτλερ της Άγκυρας να προκαλεί λέγοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή προτείνοντας τη ματωμένη Μικρά Ασία. Οξύμωρο μεν, οικτρή πραγματικότητα δε.
Είναι προφανές ότι σ΄αυτό που ονομάζεται καταχρηστικά πολιτικό προσωπικό, δεν υπάρχει καμία γνώση του ειδικού βάρους του Ελληνισμού. Και βεβαίως δε γνωρίζει τι σημαίνει δημοκρατική, έντιμη, αξιοπρεπής, υπερήφανη Ελλάδα, Ελληνισμός ο οποίος είναι γνωστός σε όλον τον πλανήτη για την προσφορά του, που δεν πρέπει να λερώσει το όνομα και τα χέρια του με αίμα…..

Επειδή η ειρήνη είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και όχι η βία , οι Δελφοί, το κέντρο αυτό της Γης σύμφωνα με τους αρχαίους, στον τόπο του προφητικού λόγου και της πρώτης ειρηνικής συνάντησης μεταξύ των πόλεων, πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς . Είναι σημαντική ευθύνη του Ελληνισμού να προωθήσει την ειρήνη που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη, στην πρακτική της αποφυγής της βίας και τον αλληλοσεβασμό. Μόνο η ειρήνη μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία και να διασφαλίσει την αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την οικονομική, κοινωνική, σωματική και πνευματική κατάσταση του καθενός.
Οι Δελφοί συμβολίζουν την ελευθερία και τη δημοκρατία, οι οποίες όταν εφαρμόζονται στην πράξη απ’ όλους, στη δημόσια και την ιδιωτική τους ζωή και σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για τον σεβασμό των δικαιωμάτων, την ανάπτυξη της προσωπικότητας, για το διάλογο, για τη δικαιοσύνη. Ο Ελληνισμός οφείλει να είναι πρωταγωνιστής στην ειρήνη!

Υ. Γ.Παρότι είναι περιττό να αναφερθεί ότι στις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για συνομιλίες της Αθήνας με το εξ΄ανατολών θηρίο, οφείλουμε να το επαναλάβουμε. Ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες είναι τόσο εύθραυστες και η ειρήνη είναι το μείζον ζήτημα, δεν μπορεί να γίνει καμία συνομιλία με τους εισβολείς και τους κατακτητές, οι οποίοι σε άλλη διεθνή πραγματικότητα θα ήταν υπόδικοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!
Η ειρήνη δεν μπορεί να ταυτίζεται με την κατοχική Τουρκία, αλλά με τον Ελληνισμό.