Οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σε Δημοτικά Σχολεία

Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκαν και φέτος σε Δημοτικά Σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς.
Συγκεκριμένα για ακόμη μία χρονιά ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί, σε Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευσή τους για την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.
Η συγκεκριμένη δράση πρόκειται για πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μέσα από τα διανεμόμενα φυλλάδια δίνονται βασικές συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία τους.
Επιπλέον, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων τροχαίας για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν καθ’ όλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

«Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»
Εκδηλώσεις «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» με συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Ηπείρου – Δήμος Ιωαννιτών – Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου θα πραγματοποιηθούν την Kυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Kυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
10.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη (Μπονίλας) Ανατολής
10.30 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, επί της οδού Ιωαννίνων.
11.00 Χαιρετισμοί επισήμων
Ακολουθεί κέρασμα στον προαύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Ανατολής.

Άρτα: 18 χρόνια φυλακή για βιασμό της κόρης του!
Γιαννιώτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 χρόνια φυλάκιση για βιασμό της κόρης του, με το δικαστήριο έγινε στην Άρτα και ο καταδικασθείς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό, γιατί δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η κόρη κατήγγειλε τον πατέρα της, ότι την βίαζε σε ηλικία 10 με 11 χρονών, ενώ ο πατέρας αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως είναι θύμα πλεκτάνης με σκοπό την περιουσία του, που έχουν βάλει στο μάτι η κόρη με την μητέρα της.

Ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ
Εκμάθηση καλαθοσφαίρισης σε παιδιά ηλικίας 5 – 17 ετών
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Άρτας, στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει μαθήματα εκμάθησης καλαθοσφαίρισης σε παιδιά ηλικίας 5-17 ετών, ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, που θα υλοποιήσει η “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΟΞΑΣ – ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 2001” σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους, Δήμο Αρταίων, Δήμο Νικολάου Σκουφά, Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων.
Oι εγγραφές συνεχίζονται έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022στο Κλείστο Γυμναστήριο Άρτας και ώρες από 18:00 έως 21:00.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6956703141 (Κωστούλας Λουκάς).

Δήμος Ιωαννιτών: Τα Γιάννενα σχεδιάζουν για το ποδήλατο και ζητούν τη συμμετοχή όλων!
Η συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία ενσωμάτωσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της πόλης των Ιωαννίνων είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλει στο να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές και συνθήκες ώστε να μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με ασφάλεια, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνοντας ότι θα πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για το ποδήλατο, διότι αποτελεί πυλώνα για να επικρατήσουν συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ιωαννιτών προσκαλεί να αφιερώσετε 5 λεπτά από τον χρόνο σας για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο (σύνδεσμος: https://bit.ly/3TXdFbh) που αναζητά τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις επιθυμίες/προτάσεις των πολιτών που κάνουν ποδήλατο αλλά και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν.
Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και οι απαντήσεις θα αξιοποιηθούν από το Δήμο Ιωαννιτών για την καλύτερη ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην πόλη.
Η συμμετοχική διαδικασία για την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην πόλη μας είναι σε εξέλιξη και σας περιμένουμε όλες και όλους την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ‘Δημ. Χατζής’ (Παλαιά Σφαγεία) όπου θα γίνει το 2ο συμμετοχικό εργαστήρι για το ποδήλατο.