Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ήπειρο- Πού θα κριθούν οι εκλογές από την πρώτη Κυριακή

Σύμφωνα με τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής Οκτωβρίου, λίγοι Δήμοι της Ηπείρου θα οδηγηθούν σε δεύτερο εκλογικό γύρο για να αναδείξουν τους νέους δημάρχους, καθώς σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νέο νόμο, μία παράταξη μπορεί να κερδίσει τις εκλογές την πρώτη Κυριακή αρκεί να έχει συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 43%.

Στο Νομό Άρτας
****Στον Δήμο ΑΡΤΑΙΩΝ είναι πολύ πιθανό να κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο καθώς κατέρχονται τέσσερις συνδυασμοί:
Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης με την παράταξη ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Ο Χριστόφορος Σιαφάκας με την παράταξη ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Στράτο Καλλώνη.
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με επικεφαλής την Βάσω Αμπελογιάννη.
Η εκλογή θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή, εάν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, συγκεντρώσουν ποσοστό μέχρι 15%.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2019, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ είχε πάρει 5,64% και η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 5,04%.
****Στο Δήμο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ οι εκλογές θα κριθούν στην πρώτη Κυριακή καθώς οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι δύο, ο σημερινός δήμαρχος Περικλής Μίγδος με την παράταξη ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και η Ελευθερία Κοσσυβάκη με την παράταξη ΟΡΕΙΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
Στις εκλογές του 2019, ο Περικλής Μίγδος είχε κερδίσει στην πρώτη Κυριακή με ποσοστό 72,96%.
****Στον Δήμο ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ αυτή τη φορά κατέρχονται τρεις παρατάξεις έναντι πέντε στις εκλογές του 2019.
-Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος (ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ) στις εκλογές του 2019 είχε πάρει 32,82% και κέρδισε τη δεύτερη Κυριακή με 52,52%.
-Ο δικηγόρος Γιώργος Αθανασούλας με την παράταξη ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κατέρχεται πρώτη φορά.
-Η Ερασμία Ζαβιτσάνου με την παράταξη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ κατέρχεται πρώτη φορά.
Δύσκολη η εκτίμηση για τη δυναμική των παρατάξεων και δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στο δεύτερο γύρο.
*****Στον Δήμο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ κατέρχονται τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι.
-Η σημερινή δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ) στις εκλογές του 2019 πήρε στον Α’ γύρο 44,48%, και κέρδισε στον β’ γύρο με 52,80%.
-Ο Κώστας Παπασιώζος στις εκλογές του 2019 πήρε στον Α’ γύρο 31,29% και στον β’ γύρο πήρε 47,20%.
-Ο Ηλίας Σαπρίκης επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που στις εκλογές του 2019 πήρε 5,83%.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως θα κριθεί στην πρώτη Κυριακή.

Νομός Πρέβεζας
*****Στον Δήμο Πρέβεζας κατέρχεται ο νυν Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ», ο Γιώργος Νίτσας με την παράταξη “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ” και ο Κώστας Κύρλας με τη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”
*****Στον Δήμο Ζηρού ο σημερινός Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής, ο Γιώργος Ζυγούρης και η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Μενέλαο Γείτονα.
*****Στο Δήμο Πάργας οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο σημερινός Νίκος Ζαχαριάς, ο Αχιλλέας Γκούμας, ο Γιάννης Δήμας και ο Πέτρος- Αθανάσιος Δέσκας επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Νομός Θεσπρωτίας
****Στην Ηγουμενίτσα κατέρχονται τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι, ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο Παναγιώτης Νταής και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Θεόδωρο Δήμα.
****Στο Δήμο Φιλιατών οι υποψήφιοι είναι δύο, ο Βασίλης Τζίγκος και ο Πέτρος Κατσάρης.
****Στο Δήμο Σουλίου είναι τρεις οι υποψηφιότητες. Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης, ο Αθανάσιος Ντάνης και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Θεόδωρο Μπρέστα.

Νομός Ιωαννίνων
********Στο Νομό Ιωαννίνων όλα δείχνουν πως η εκλογή του Δημάρχου θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.
Το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν 7 υποψήφιοι. Συγκεκριμένα:
-Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου με το συνδυασμό «Γιάννενα Νέα Εποχή».
-Ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με την «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα».
-Η Τατιάνα Καλογιάννη με την παράταξη «Ιωάννινα 2023».
-Ο Νίκος Γκόντας με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
-Η Όλυ Τσουμάνη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
-Ο Χρήστος Πατσούρας, επικεφαλής της παράταξης «ΑΡΠΙ-Αγωνιστικό Μέτωπο» και ο Παντελής Κολόκας με την κίνηση «Γιάννενα. Όμορφη Πόλη»
****Τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων διεκδικούν ο Νίκος Βαίτσης, ο Λάμπρος Τραγουδάρας και ο Λεωνίδας Λεοντάρης με την παράταξη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
****Στο Δήμο Δωδώνης κατέρχεται ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης ο Γιάννης Καραμπίνας και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Αντώνη Πετράκη.
Στο Δήμο Ζαγορίου είναι δύο οι υποψηφιότητες: Ο σημερινός Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος ο Λευτέρης Ζαρκάδας.
****Στον Δήμο Ζίτσας κατέρχεται ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, η πρώην αντιδήμαρχος Γιάννα Γεωργούλα, ο Σπύρος Πάικας και η Σπυριδούλα Δαρδάνη επικεφαλής της ΛΑΣΥ.
***Στο Δήμο Κόνιτσας οι υποψήφιοι είναι τρεις: Ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Εξάρχου έχει αντίπαλο τον πρώην δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου και ο Δημήτρης Σδούκος επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
***Στο Δήμο Μετσόβου είναι οι δύο υποψήφιοι: Η Μαρία- Χριστίνα Αβέρωφ και ο Θεόφιλος Σούλτης
***Στο Δήμο Πωγωνίου κατέρχονται σημερινός δήμαρχος Κώστας Καψάλης, ο Χρήστος Γκόγκος και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Δημήτρη Ροσιλόβαλη.