Ομιλία του Γιώργου Αθανασούλα υποψήφιου δήμαρχου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι

Σε μία μεγάλη και με παλμό προεκλογική συγκέντρωση Τζουμερκιωτων, μπροστά στο εκλογικό του κέντρο, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Γιώργος Αθανασούλας.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, ο Γιώργος Αθανασούλας ανέλυσε τις βασικές αρχές, το όραμα και τις θέσεις της νέας διακυβέρνησης του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και παρουσίασε αναλυτικά τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του συνδυασμού ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Κάλεσε όλους τους Τζουμερκιώτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν στον τόπο το μέλλον που του αξίζει, αφήνοντας πίσω την μιζέρια την ρουσφετολογία και τη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του δήμου που βρίσκονται σε στασιμότητα, όπως ο δρόμος Άγναντα Καταρράκτης Βουργαρέλι, η παράκαμψη Αθαμανίου, η διεκδίκηση κατασκευής πάρκου Θεοδωριάνων, την διαχείριση των υδάτων ύδρευσης και άρδευσης, την σταδιακή αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, τη συντήρηση των υδρομαστεύσεων και την κατασκευή νέων δεξαμενών όπου απαιτείται, στην αξιοποίηση των υφισταμένων δομών του δήμου, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την τουριστική προβολή και ανάπτυξη και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Αναφέρθηκε στα θέματα παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού αλλά και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την στελέχωση του δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό και την δημιουργία των ιδανικών συνθηκών εργασίας για τους υπαλλήλους του δήμου.
Καυτηρίασε το γεγονός ότι εν έτη 2023 τα λεγόμενα «αυτονόητα» προβλήματα που έπρεπε ήδη να έχουν επιλυθεί όπως το θέμα της ύδρευσης, της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του εσωτερικού δικτύου που είναι κυρίαρχα και απασχολούν και σήμερα του δημότες.

Αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα του Βουργαρελίου, όπως την ανακαίνιση της κεντρικής πλατειάς, την δημιουργία χώρων στάθμευσης προς αποφυγή του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται στον κεντρικό δρόμο ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τον σωστό ηλεκτροφωτισμό του κεντρικού δρόμου για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών, την ανακαίνιση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και του αθλητικού χώρου για να γίνουν λειτουργικά και επισκέψιμα κ.λ.π. έργα που διευκολύνουν και προσφέρουν στην καθημερινότητα του πολίτη.
Στη συνέχεια έθεσε στον απερχόμενο δήμαρχο καίρια ερωτήματα για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, όπως το έλλειμμα των 14.000 ευρώ στην σχολική επιτροπή, τα 9.000 ευρώ που δεν δόθηκαν στα παιδιά των θεοδωριανιτών, την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων χωρίς ονοματεπώνυμο δικαιούχου, την ανάθεση 11.000 ευρώ για σκυλοτροφές σε συγγενικό πρόσωπο υποψήφιου του με τιμή αυξημένη κατά 40% σε σχέση με προηγούμενο προμηθευτή, την μη έγκυρη ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης του τουριστικού περιπτέρου Καταρράκτη και το κλείσιμο αυτού, την σπουδή του για την ανανέωση των συμβάσεων των υδροηλεκτρικών φραγμάτων παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις λήγουν μετά το έτος 2025, την καταγγελία της Πανελληνίας Ένωσης εργοληπτών για μη νόμιμη διαδικασία αναθέσεων σε ημέτερους εργολάβους για το γεγονός του θανάτου συνδημότη μας λόγω μη πρόσβασης στην οικία του τόσο του ασθενοφόρου όσο και της νεκροφόρας για να μεταφέρει την σωρό του και τις έκνομες τσιμεντοστρώσεις και χαλικοστρώσεις τις τελευταίες μέρες σε αυλές σπιτιών ημετέρων για υφαρπαγή της ψήφου (καταγγελία πρόεδρου τοπικής κοινότητας Τετρακωμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
Επίσης ποιος ο λόγος κατάθεσης του απερχόμενου δημάρχου ως μαρτύρα υπερασπίσεως σε υπόθεση πρώην τοπικού σύμβουλου, μια υπόθεση που η παρανόμια είχε κριθεί και μάλιστα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, έτσι φροντίζει και αντιλαμβάνεται την νομιμότητα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασούλας απάντησε σε διαδόσεις των τελευταίων ημερών από υποψηφίους αντιπάλων συνδυασμών οι οποίοι λένε «θα φέρουμε τον Αθανασούλα από το Μονοπλιό να του δώσουμε τους ψήφους για να διοικήσει τον δήμο» απαντώντας ότι «Το Μονοπλιό είναι το μεγαλύτερο σχολείο της πολιτικής και το βασικότερο ότι στις πλάτες του έχει πλούσια αυτοδιοίκητη γνώση και εμπειρία με την τετραετή του θητεία ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης αλλά κυρίως με την οκταετή θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο δήμο Αρταίων, πράγμα που τον κάνει πανέτοιμο από την επομένη ημέρα των εκλογών να αναλάβει τις τύχες του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Κάλεσε όλους τους συνδημότες να στηρίξουν δυνατά την νέα αυτή συλλογική προσπάθεια «Πάμε, όλοι μαζί οι Τζουμερκιώτες και οι Τζουμερκιώτισσες, να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε ενθουσιασμό. Είμαστε μια δύναμη που με γνώση, συνέπεια και τόλμη θα αλλάξουμε τον τόπο μας και θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας σε όλο το μήκος και το πλάτος του δήμου μας.».
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», Γιώργος Αθανασούλας ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους και την στήριξή τους και επεσήμανε, ότι: «Όλοι μαζί θα πετύχουμε πολλά. Όλοι μαζί μπορούμε για τη ΝΙΚΗ από την πρώτη Κυριακή, Καλό αγώνα».