ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΕΖΑΣ ΑΡΤΑΣ

“ COUNT ME IN, TEACH ME A WORD “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑERASMUS+ KA229

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+KA229 “Count me in, teach me a word” με κωδικό2020-1-EL01-KA229-078904_1το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας διοργάνωσε και υλοποίησε δύο διαδικτυακά σεμινάρια.

Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου2021 με τίτλο “UsinggamesintheEFLclassroom” και κεντρική ομιλήτρια την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της Αγγλικής Γλώσσας, κα Αρετή Κεραμίδα αναφέρθηκε στην αξία του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας και παρουσίασε παιχνίδια που μπορούν να καλλιεργήσουν και να επιτύχουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε σχέση με την ορθογραφία, το λεξιλόγιο, την έκφραση και την επικοινωνία.
Το δεύτερο σεμινάριο υλοποιήθηκε στις19-02-2021με τίτλο: “Gamification: your drillingin classroom withdigitalgames” από τον Φινλανδό εκπαιδευτικό και δημιουργό ψηφιακών παιχνιδιών MiikaAnundi. Παρουσίασε πολλούς από τις δημιουργίες του και υπέδειξε στους συμμετέχοντες τρόπους επεξεργασίας των παιχνιδιών, ώστε να συμβάλουν στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Αργυρώ Χουσιάδα, Διευθύντρια του Δ. Σχ. Ανέζας και Αμαλία Πάνου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, οι 18 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, τη Β. Μακεδονία , την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Τουρκία που συμμετείχαν στα σεμινάρια καλούνται πια να εφαρμόσουν νεωτερισμούς στις σχολικές τους μονάδες και γιατί όχι, να αναπτύξουν καινοτόμες δράσεις. Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση προγραμματίστηκε για τον Μάρτιο οπότε και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων που θα υλοποιηθούν με τους μαθητές του κάθε σχολείου.