Ορίσθηκαν οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου

Παραμένουν οι τέσσερις χωρικοί ποιοι είναι οκτώ θεματικοί

Σταθερός ο Βασίλης Ψαθάς- Θεματικοί οι Γιάννης Κατέρης και Αναστασία Σίμου

Τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες με θητεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 όρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Οι αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δεν περιέχουν εκπλήξεις αφού και οι 4 χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες παραμένουν στις θέσεις τους ενώ περιορισμένες είναι και οι αλλαγές στους Θεματικούς, που από έξι που ήταν μέχρι τώρα αυξάνονται σε οκτώ, με την Άρτα να κερδίζει δύο θέσεις Θεματικών με τους Γιάννη Κατέρη και Αναστασία Σίμου να ορίζονται σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών ο πρώτος και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, η δεύτερη.

Να σημειωθεί πως οι τέσσερις από τους έξι Θεματικούς παραμένουν στη θέση τους, δηλαδή οι Αγνή Νάκου, Σταυρούλα Μπραίμη, Οδυσσέας Πότσης και Βασίλης Γοργόλης, ενώ τα νέα πρόσωπα που ορίσθηκαν από τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, προέρχονται από τους άλλους νομούς, εκτός Ιωαννίνων και συγκεκριμένα Γιάννης Κατέρης και Αναστασίου Σίμου από την Άρτα, Μιχάλης Σπυρέλης από την Πρέβεζα και Άλκης Λάμπρου από την Θεσπρωτία.

Οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες είναι:
-Βασίλης Ψαθάς για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
-Θωμάς Πιτούλης για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
-Κωνσταντίνος Σιαράβας για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-Στράτος Ιωάννου για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες
Οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ηπείρου θα έχουν τις παρακάτω αρμοδιότητες, σύμφωνα με τον Οργανισμό της Περιφέρειας Ηπείρου:
1. Η Αντιπεριφερειάρχης Νάκου Αγνή , την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας.
2. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πότσης Οδυσσέας την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στα θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
3. Η Αντιπεριφερειάρχης Μπραΐμη Σταυρούλα, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου.
4. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γοργόλης Βασίλειος, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στον τομέα Αθλητισμού και Απασχόλησης.
5. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κατέρης Ιωάννης, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών.
6. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπυρέλης Μιχαήλ, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα προστατευόμενων περιοχών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας.
7. Η Αντιπεριφερειάρχης Σίμου – Τάσιου Αναστασία, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα οργάνωσης, συντονισμού και επεξεργασίας υποβολής προτάσεων για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου.
8. Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρου Αλκιβιάδης, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα Ιχθυοκαλλιεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η θητεία των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών ορίζεται από 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, οι Αντιπεριφερειάρχες δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου.