2021 Ευχές και Ελπίδες

Μηνύματα για τη Χρονιά που Έρχεται

Μια Δύσκολη Χρονιά

Το 2020, ήταν μια χρονιά που όλοι περίμεναν πως θα φέρει την αναμενόμενη «ανάπτυξη», μετά από μια δεκαετία σκληρής λιτότητας και μνημονιακής επιτήρησης.
Οι ελπίδες διαψεύσθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, αφού δεν βρήκαμε αντιμέτωπους οικονομικές τρόϊκες, αλλά μια πρωτόγνωρη πανδημία. Ο κορωνοϊός ή Covid 19, ήταν κάτι αναπάντεχο, αφού όλοι νομίζαμε πως η επιστήμη έχει λύσει τα προβλήματα με τις πανδημίες.

Δυστυχώς φάνηκε πως υπάρχουν κι άλλα που δεν γνωρίζουμε. Κι εκεί που περιμέναμε κάτι καλύτερο από όσα εμείς εδώ στην Ελλάδα ζήσαμε, ήρθαν τα χειρότερα. Καραντίνες, λουκέτα στις επιχειρήσεις, ασθενείς, δοκιμαζόμενο δημόσιο σύστημα υγείας, θάνατοι.
Η περιοχή μας, η Ήπειρος γενικότερα, αλλά ειδικότερα η Άρτα, δεν γνώρισε τη δοκιμασία που είδαμε να περνάνε άλλες περιοχές. Η διαχείριση της πανδημίας τόσο στην πρώτη φάση, αλλά και στη δεύτερη, μπορεί να κριθεί με βάση τα δεδομένα, επιτυχής.
Όμως στη δική μας περιοχή, την Άρτα, που δεν έχει μαζικό τουρισμό, αλλά στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα, δεν μας ευνόησαν οι συγκυρίες. Παρότι τα ακτινίδια πήγαν καλά, δεν συνέβη το ίδιο, για την ελιά, οι τιμές της οποίας κατρακύλησαν, αλλά και του μανταρινιού, που αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη έλλειψη ζήτησης.
Το 2020 φεύγει και μας αφήνει να μετράμε τις πληγές μας.
Το 2021, έρχεται τουλάχιστον με την ελπίδα πως οι εμβολιασμοί θα αντιμετωπίσουν την πανδημία ώστε να λειτουργήσει η οικονομία και να επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ζητήσαμε από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στο κόσμο της περιοχής μας.
Μαζί με αυτούς ενώνουμε και το δικό μας μήνυμα για μια νέα χρονιά, απαλλαγμένη από τα δεσμά της πανδημίας.
ΗΧΩ

 

«Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την πατρίδα μας. Οι κρίσεις πολλαπλές: κρίση στον Έβρο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μία παγκόσμια πανδημία. Στη φετινή χρονιά δοκιμάστηκε η χώρα μας, η δυνατότητά μας να απαντήσουμε σε όλα τα μέτωπα. Δοκιμάστηκε το σύστημα Υγείας μας, η κοινωνία μας και ο καθένας μας ξεχωριστά.
Παρόλα αυτά σταθήκαμε όρθιοι και δυνατοί. Οι Ένοπλές Δυνάμεις διασφάλισαν τα σύνορά μας. Οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό μας προσωπικό όρθωσαν τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία και συνεχίζουν να δίνουν την μάχη. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία κράτησαν υπεύθυνη και γενναία στάση.
Με τη νέα χρονιά ανατέλλει και η ελπίδα. Τα εμβόλια είναι η απάντηση της Επιστήμης απέναντι στην πανδημία. Ο μαζικός εμβολιασμός αποτελεί τη δική μας δράση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.
Τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες ώρες δεν πρέπει να την ξεχάσουμε. Θα θυμόμαστε πάντα τις δυσκολίες. Τους ανθρώπους μας που χάσαμε. Αλλά και την πίστη μας ότι θα τα καταφέρουμε και ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ το 2021 να είναι το τέλος της πανδημίας, μια χρονιά ανάτασης και δημιουργίας. Για την ιδιαίτερή μου πατρίδα την Ήπειρο και την Άρτα και τους ξεχωριστούς της ανθρώπους εύχομαι υγεία και δύναμη. Σε όλους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες υγεία και προκοπή.
Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2021».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ.

 

«Τη χρονιά που πέρασε, οι αντοχές των λαών σ’ ολόκληρο τον πλανήτη δοκιμάστηκαν σκληρά, αλλά και οι κυβερνήσεις δοκίμασαν τα αντανακλαστικά και τις δυνατότητες τους.
Στη χώρα μας, δυστυχώς, οι κυβερνώντες εμφανίστηκαν κατώτεροι της συγκυρίας. Έτσι, η υγειονομική κρίση εντάθηκε από εγκληματικές αμέλειες και παλινωδίες και συνοδεύτηκε από δυσανάλογη οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και από κρίση δημοκρατίας.
Στην περιοχή μας, την Άρτα, το πισωγύρισμα και η υστέρηση της ανάπτυξης, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, είναι παραπάνω από εμφανής, καθώς τα έργα βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής και στήριξης του πρωτογενούς τομέα βάλτωσαν. Έτσι λοιπόν, η στήριξη των αγροτών παραμένει στη σφαίρα των ευχολογίων και στα Δελτία Τύπου των κυβερνητικών παραγόντων..

Σα να μην έφτανε αυτό, ώριμα έργα, που αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πολλά εκ των οποίων έχοντας περάσει ακόμη και από τη φάση της δημοπράτησης, έχουν σταματήσει χωρίς καμία εξήγηση.
Όλα αυτά δεν είναι επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά συνειδητή επιλογή των κυβερνώντων, ενδεικτική για το πώς αντιμετωπίζουν την Άρτα και τους Αρτινούς.
Εμείς παραμένουμε δίπλα στους συμπολίτες μας και διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματά τους. Αυτοί είναι η μοναδική μας δύναμη για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω. Για να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα.
Καλή χρονιά σε όλους και όλες!»
ΌΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Βουλευτής Άρτας, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Η Χρονιά που πέρασε σφραγίστηκε από την πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση. Η πανδημία στοίχισε δυστυχώς σε ανθρώπινες ζωές και συνοδεύτηκε από την κρίση στην οικονομία και πολλά προβλήματα για την κοινωνία μας.
Με τον καινούριο χρόνο, το 2021, ελπίζουμε και αισιοδοξούμε, οι τελευταίες θετικές εξελίξεις με την έναρξη των εμβολιασμών, να μας επαναφέρουν στις φυσιολογικές καταστάσεις για τη ζωή μας. Και ευχόμαστε να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας.
Με αποτελεσματική οργάνωση και ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και την έμπρακτη αναγνώριση όσων μάχονται στην πρώτη γραμμή.
Μεταφέρονται πολλά προβλήματα και ανοικτά μέτωπα. Στα Εθνικά θέματα με την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα. Στην οικονομία με το διψήφιο ποσοστό ύφεσης, χωρίς ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, με αβέβαιο το μέλλον για τις περισσότερες επιχειρήσεις, τους αγρότες, το λιανεμπόριο, την εστίαση, τους επαγγελματίες. Με την ανεργία να αυξάνεται, με τα εισοδήματα εργαζομένων να μειώνονται.

Για να προχωρήσουμε σε όλα τα μέτωπα χρειάζεται έγκαιρη προετοιμασία και σχέδιο. Κάτι που δεν καταφέραμε καλά μέχρι σήμερα και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό.
Σχέδιο για αποτελεσματικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και άλλα Δημόσια Συστήματα, όπως η Παιδεία. Σχέδιο για να αξιοποιηθούν οι πόροι που πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα οι πρόσθετοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Για παραγωγή, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Για εργασία, εισόδημα κα αξιοπρέπεια για όλους. Με αλληλεγγύη για τους πιο αδύναμους.
Η Άρτα βίωσε με τη σειρά της όλες αυτές τις δυσκολίες, ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι μειωμένες και εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και η μειωμένη ζήτηση, όπως στα μανταρίνια και τις ελιές, οι ζημιές στην παραγωγή, οι επίσης χαμηλές τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα, με τη μείωση της κατανάλωσης, η αύξηση στο κόστος παραγωγής, και τα προβλήματα σε κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες, δημιουργούν ζητήματα επιβίωσης για τους αγρότες μας. Όπως και στις επιχειρήσεις με τα κλειστά καταστήματα του εμπορίου και της εστίασης. Όλοι αυτοί βρίσκονται σε απόγνωση.
Η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, και η επιβίωση των επιχειρήσεων κάθε είδους, απαιτεί τοπικό σχέδιο και υποδομές αναπτυξιακές και παραγωγικές. Επομένως πρέπει και η Άρτα να συμμετέχει στο συνολικό σχέδιο, με τα δικά της μεγάλα έργα και υποδομές, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα πεδιάδας Άρτας, το Αρδευτικό Πέτα – Κομπότι, η Οριοθέτηση – Διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, η αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου, το γεωθερμικό πεδίο Συκιών, η ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, το Αγροδιατροφικό Πάρκο, το Βιοτεχνικό – Επιχειρηματικό Πάρκο, η ενίσχυση των Υποδομών για την Υγεία και πολλά άλλα αναγκαία έργα, που πρέπει να χρηματοδοτηθούν πέρα από τα γνωστά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Με τις προσπάθειες και τον συντονισμό όλων μας, για ένα καλύτερο μέλλον για την Άρτα και ιδιαίτερα για τους νέους μας .
Εύχομαι ο Καινούριος Χρόνος να φέρει το τέλος της υγειονομικής περιπέτειας και να είναι χρόνος επαναφοράς σε παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες και όλους με Υγεία και Δύναμη.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Ειρήνη και Ασφάλεια. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ βουλευτής Άρτας του «Κινήματος Αλλαγής»

 

«Η χρονιά που φεύγει, μας αφήνει μ’ ένα αίσθημα οδύνης για τους ανθρώπους που χάθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και με την ελπίδα ότι με την έλευση του εμβολίου θα μπορέσουμε να ξαναζήσουμε τη ζωή που χάσαμε το 2020.
Ως Περιφέρεια Ηπείρου κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια των στελεχών των Υπηρεσιών, προσφέραμε σημαντικές υπηρεσίες στην προσπάθεια της Πολιτείας στον αγώνα ενάντια στον ιό.
Ήταν ουσιαστικά το πρώτο έτος της νέας Περιφερειακής Αρχής όπως προέκυψε μετά τις εκλογές του 2019, ένα έτος με πολλές δυσκολίες και προκλήσεις. Υλοποιήσαμε έργα σε βασικές υποδομές αλλά προσφέραμε και στήριξη με σημαντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες στον πρωτογενή τομέα και τις επιχειρήσεις. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η επόμενη μέρα μετά την πανδημία να μας βρει έτοιμους να παλέψουμε για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για τα παιδιά μας.
Χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το 2021 με υγεία για όλους!»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά στην οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες όμως καταφέραμε να ξεπεράσουμε. Σταθήκαμε όρθιοι, όλοι μαζί. Γιατί όλοι μαζί γινόμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί.
Κρατάμε μόνο τις ευχάριστες στιγμές και βαδίζουμε στο νέο έτος, με την ελπίδα πως η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά καλύτερη για όλους μας.
Το έχουμε αποδείξει άλλωστε όλα τα χρόνια της θητείας μας, ότι και με δικές μας πρωτοβουλίες κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, για να διεκδικήσουμε έργα και παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης για τον Δήμο μας.
Με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Χρόνου, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μου, υγεία, προκοπή, δημιουργικότητα, προσωπική ευτυχία, κοινωνική ευημερία και τύχη.
Με πίστη και αφοσίωση στις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε και το 2021, για να «φτιάξουμε» ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Καλή χρονιά σε όλους».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Δήμαρχος Αρταίων

 

Ας υποδεχθούμε το 2021με υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο , σε μια κοινωνία που συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο ότι η κυρίαρχη απάντηση σε κάθε ερώτηση είναι μία: “Άνθρωπος” Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά το Νέο Έτος να κάνει πράξη τα προσωπικά του όνειρα , στις οικογένειες όλων να έχουν υγεία και προκοπή και στον τόπο μας να συνεχίσει τα βήματα προόδου και ανάπτυξης ! Χρόνια πολλά ! Καλή Χρονιά !
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΙΓΔΟΣ Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη

 

Το 2020 θα μείνει στην μνήμη μας ως η χρονιά της πανδημίας. Ευτυχώς στον Δήμο μας είχαμε μηδενικό αριθμό κρουσμάτων.
Από την αρχή του νέου έτους, θα έχουμε ένα μεγάλο όπλο – τον εμβολιασμό – για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.
Η ζωή όμως συνεχίζεται και τα προβλήματα στον Δήμο μας αναζητούν λύσεις. Όλοι μας εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής μας και για να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης.
Ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μία Καλή Χρονιά για τον Δήμο μας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων

 

Μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά φεύγει, η οποία πέρα από την πικρή γεύση της δοκιμασίας με τον κορωναϊό, μας έμαθε να εκτιμάμε και πράγματα που συνήθως τα θεωρούσαμε δεδομένα. Την υγεία μας, την οικογένειά μας, τους συγγενείς, τους φίλους μας. Η πανδημία, επέβαλλε νέους τρόπους στην καθημερινότητα και στη ζωής μας. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προκλήσεις τις οποίες καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε δρώντας κυρίως με σύνεση και υπευθυνότητα. Έχοντας απόλυτη ενσυναίσθηση της κατάστασης και τη σκέψη μας στραμμένη στον κάθε αδύναμο συμπολίτη μας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες, κάναμε παρεμβάσεις, υλοποιήσαμε σημαντικά έργα και προχωρήσαμε σε διεκδικήσεις, προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να δώσουμε περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας. Επίσης δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα για τα επόμενα χρόνια, αρκετά εκ των οποίων θα δούμε να υλοποιούνται με το ξεκίνημα του νέου έτους.

Υποδεχόμαστε το 2021 με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας και με μεγαλύτερη ενθάρρυνση, ελπίδα και αισιοδοξία.
Μαζί με τις ευχές μου για πραγμάτωση κάθε προσωπικού στόχου, σε κάθε μία και σε κάθε έναν ξεχωριστά, εύχομαι το 2021 ν’ αποδειχθεί έτος δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου για ολόκληρο τον κόσμο, τη χώρα μας και φυσικά τον Δήμο μας.
Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι, μπροστά. Έχουμε το σχέδιο, το όραμα και τη δύναμη να τα καταφέρουμε!
Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλες και όλους!
Μένουμε ασφαλείς μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά από τον κορωναϊό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ Δήμαρχος Ζηρού

 

«Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους!
Γεμάτη ανησυχία, αγωνία, φόβο και απώλειες.
Χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, δουλειές, αγαπημένες συνήθειες.
Η Ελληνική οικονομία μετά την δεκαετή οικονομική κρίση, βρέθηκε αντιμέτωπη με την τρέχουσα υγειονομική κρίση που είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης.
Έτσι διευρύνθηκε η οικονομική κρίση ,το βάθος, της οποίας ακόμη δεν γνωρίζουμε!
Ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας καταρρέει, οι επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Παρόλα αυτά, οι επαγγελματίες δίνουν καθημερινό αγώνα και οι αντοχές τους δοκιμάζονται καθημερινά.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ας σταθούμε στο πλευρό τους, να τους στηρίξουμε!
Μαζί μ’ αυτούς στηρίζουμε και την οικονομία του τόπου μας.
Στηρίξτε την τοπική αγορά, στηρίξτε τους εργαζόμενους, στηρίξτε τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Κάντε τα ψώνια σας στην Άρτα.

Στο Επιμελητήριο Άρτας από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης δώσαμε το δικό μας αγώνα, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προτάσεις και υπομνήματα στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των κρατικών παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων.
Με την ελπίδα ότι οι δύσκολες στιγμές του 2020 θα μείνουν πίσω μας, εύχομαι από καρδιάς γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα!
Μέχρι τότε, μένουμε υγιείς, αισιοδοξούμε και γιορτάζουμε με διαφορετικό τρόπο.
Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, αισιοδοξία κι ευμάρεια!!!»
Γιάννης Γκολομάζος, Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίους Άρτας

 

«Μια μαύρη χρονιά για τον εμπορικό κόσμο φτάνει στο τέλος της .
Πρέπει να ξεχάσουμε ότι το 2020:Τα καταστήματα ήταν κλειστά, με κρατική εντολή για πέντε μήνες Οι επιχειρήσεις καταχρεώθηκαν. Η κυβέρνηση ενίσχυσε αυτούς που δεν είχαν ανάγκη . Ό,τι δεν κατάφεραν τα μνημόνια , θα το καταφέρει ο κορονοϊός . Πως να τα προσπεράσουμε όλα αυτά που μας συνέβησαν και προχωρήσουμε στην νέα χρονιά ;
Το 2021 θα είναι η δυσκολότερη χρονιά για το εμπόριο. Πρέπει όλοι οι έμποροι ενωμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας στέρησαν, για να μην κλείσουν τα καταστήματά μας . Η νέα χρονιά, θα είναι μια χρονιά με αγώνες για την επιβίωση αλλά και αλληλεγγύης από συνάδελφο προς συνάδελφο .
Γι’αυτό λοιπόν στηρίζουμε τα καταστήματα της πόλης μας .
Τους δικούς μας ανθρώπους ,που είναι έτοιμοι να μας εξυπηρετήσουν με ασφάλεια και χαμόγελο .

Ψωνίζουμε από τους ανθρώπους που μας λένε κάθε πρωί καλημέρα. Ας τους στηρίξουμε για να συνεχίσουν να δίνουν παλμό και ζωή στην πόλη.
Τα χρήματα που ξοδεύουμε γυρίζουν σε εμάς , επενδύουμε στη πόλη μας .
ΑγοράΖΩ στην Άρτα ,ΣτηρίΖΩ την πόλη μου.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΜΑΣΚΑ , ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ , ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Άρτας

 

Οι ημέρες των Χριστουγέννων, κάθε χρονιά, είναι σημαδιακές! Η γέννηση του Χριστού, τοποθετημένη σοφά και συμβολικά στην καρδιά του Χειμώνα, μας προετοιμάζει για την επερχόμενη Άνοιξη. Για τη νίκη της ζωής και του φωτός απέναντι στη φθορά και στο σκοτάδι!
Την εφετινή χρονιά καλούμαστε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να κατανοήσουμε το βαθύτερο νόημα αυτών των συμβολισμών. Έχοντας βιώσει το σκοτάδι, τον φόβο και τις συνέπειες της πανδημίας, λαχταρούμε όλοι μας να ξανακερδίσουμε πίσω τις ζωές και να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας!..
Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, προσφέρονται για περίσκεψη και αναστοχασμό. Απαιτείται συντονισμός των δράσεών μας, τόσο σε ατομικό, όσο και και συλλογικό επίπεδο. Χρειάζεται όραμα και διάθεση για μια δημιουργική φυγή προς τα εμπρός!..
Η Δημοτική Αναγέννηση κι εγώ προσωπικά ευχόμαστε σε όλους ό,τι καλύτερο για μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και προκοπή. Είναι στο χέρι μας να ενεργοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας, καθώς και τη δύναμη και το πείσμα που κρύβεται μέσα μας.
Για να οικοδομήσουμε το καλύτερο αύριο που όλοι μας αξίζουμε!
ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ-ΚΟΙΛΙΑ Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, επικεφαλής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ