Ορίστηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης ορίστηκε η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη.

Δήλωση διαχείρισης Κυψελών διαχείμανσης
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι ξεκινά η καταγραφή των κυψελών διαχείμανσης. Οι μελισσοκόμοι πρέπει να προσέλθουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, γραφείο 112 (αρμόδιοι υπάλληλοι Παύλος Μαυρογιώργος και Παναγιώτα Λώλητηλ. 2651364112) για να δηλώσουν τον αριθμό κυψελών διαχείρισης. Η δήλωση είναι υποχρεωτική για τους κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων και σε περίπτωση παράλειψης της θα αποκλείονταν από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα. Καταληκτική ημερομηνία για αίτηση- δήλωση διαχείμανσης είναι η Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση- δήλωση κυψελών διαχείμανσης δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο θεωρημένο κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Δράση Προληπτικής Ιατρικής και Παιδιατρικής
Με τη Στήριξη του Ερυθρού Σταυρού
Το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου στήριξε, με πολλή προθυμία, με εθελοντές τουστο μεγαλύτερο μέρος της, την υλοποίηση της δράσης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την Αιγίδα του Δήμου Αρταίων και περιελάμβανε Προληπτική Ιατρική και Παιδιατρική εξέταση μαθητών των Σχολείων και παιδιών ηλικίας μέχρι 17 ετών, που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου και από 8.30 έως 16.00 στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.
Το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ. είχε υλοποιήσει δύο φορές ανάλογες δράσεις στο παρελθόν με τον γενικό τίτλο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» για παιδιά των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) της Ορεινής και Ημιορεινής περιοχής του νομού μας και προτίθεται να το επαναλάβει μετά την απαραίτητη μεγάλη οργανωτική προσπάθεια που χρειάζεται.

Λαογραφικός Όμιλος ” ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ”
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε μετά τις αρχαιρεσίες του Λαογραφικού Ομίλου “ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ” το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Χρήστος Νεραϊδιώτης (Χειρ. Οδοντίατρος)
Αντιπρόεδρος: Σοφία Κασελούρη (Συνταξ.- Δημοσιογράφος)
Γραμματέας: Ερμιόνη Ζέρβα (Γραφίστρια)
Ταμίας: Κατερίνα Καρακώστα (Τεχν. Γεωπόνος – Αγρότισσα)
Τακτ. μέλος: Άννα Παπαλαμπίδη (Εθελόντρια)
Αρμοδιότητες αναλαμβάνουν και τα δύο (2) αναπληρωματικά μέλη:
Σπύρος Νεραϊδιώτης – Υπεύθυνος χορευτικού – Χοροδιδάσκαλος
Σπύρος Καυκιάς (Οικονομολόγος) – Υπεύθυνος Τύπου

Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου Δασκάλων-Νηπιαγωγών
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν: 488. Άκυρα: 15, Λευκά: 26, Έγκυρα: 447, Έλαβαν:
1. Δ.Α.Κ.Ε.: 166 ψήφοι, 3 έδρες για το Δ.Σ και 1 έδρα για την Ε.Ε.
2. Α.Σ.Ε.: 148 ψήφοι, 3 έδρες για το Δ.Σ. και 1 έδρα για την Ε.Ε.
3. ΔΗ.ΣΥ./Α.Κ.Ε.: 133 ψήφοι, 3 έδρες για το Δ.Σ. και 1 έδρα για την Ε.Ε.
Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1 Πρόεδρος Λάμπρου Δήμητρα
2 Αντιπρόεδρος Τσάκαλος Βασίλειος
3 Γενικός Γραμματέας Παλαιοδήμος Γεώργιος
4 Ταμίας Γούσιας Σωτήριος
5 Ειδικός Γραμματέας Λάμπρου Ελευθερία
6 Μέλος Βάσιος Φώτιος
7 Μέλος Σερβετά Μαρία
8 Μέλος Γεώργος Χρήστος
9 Μέλος Μαργώνης Γεώργιος

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Στρογγυλή τράπεζα για τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας στην Ήπειρο
Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13:30,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Μονής Περιστεράς -Δουρούτης (Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων), στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας στην Ήπειρο» και με συμμετοχή μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ερευνητικών φορέων και καινοτόμων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.
Όπως επισημαίνει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου Καθηγητής, Ευριπίδης
Γλαβάς «Η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που θα πραγματοποιηθεί σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην Ήπειρο που αφορούν στην πρακτική μεταφορά αποτελεσμάτων έρευνας, τεχνογνωσίας και καινοτομίας, απευθύνεται σε ερευνητές, καινοτόμες επιχειρήσεις και φορείς της Ηπείρου και της Ιταλίας. Τελικός στόχος είναι η ανάπτυξη ενός οργανωμένου και εξειδικευμένου δικτύου μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στις επιχειρήσεις της περιοχής.
Ηεκδήλωσηπραγματοποιείταιστοπλαίσιοτουέργουμετίτλο: «Fostering capacities and net working ofindustrialliais on offices, exploitation of researchresultsand business support (ILONET)»,Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας: (InterregV-A) EL-IT – Ελλάδα- Ιταλία (D3.5.3).Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://www.interreg-ilonet.eu/.