Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

06-07/05 Ερύμανθος (2.224μ)
Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα της Πελοποννήσου (ο Ερύμανθος με ύψος 2.223 μέτρα) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εξόρμησή από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας. Αφετηρία θα είναι ο μικρός ορεινός οικισμός του Μίχα, στον οποίο θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές. Την Κυριακή η ανάβαση θα γίνει από το όμορφο μονοπάτι με τα πανύψηλα έλατα, ενώ μετά από δύο (2) ώρες θα βρεθούμε στην αλπική ζώνη του βουνού. Από εκεί διασχίζοντας τις πλαγιές της Μουγγίλας θα φτάσουμε σε αέρινο οροπέδιο. Μπροστά μας ο όγκος του Ωλενού, που μετά από μία (1) ώρα ανάβασης θα βγούμε στην κορυφή. Η θέα από την κορυφή κόβει την ανάσα. Αν υπάρχει άνεση χρόνου η διαδρομή θα γίνει κυκλική.
Βαθμός Δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 10
Ώρα αναχώρησης: 17:00 μμ το Σάββατο από το πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα.
Διανυκτέρευση σε σκηνές και δωμάτια
Υπεύθυνος εξόρμησης:: Χρήστος Κούρτης (6976887041)
Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων, καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς
Δεν προκάλεσε έκπληξη σε μας, προκάλεσε όμως στην Γιαννιώτικη και Ηπειρωτική κοινωνία, η ακύρωση του διαγωνισμού για τον άξονα “Γιάννενα-Κακαβιά”. Το αιτιολογικό υπονοεί φωτογραφικές διατάξεις, συνήθης τακτική του απερχόμενου Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και των “αρίστων” του, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, που σημειώνει τα εξής: «Η απερχόμενη κυβέρνηση αρχικά πετσόκοψε το φυσικό αντικείμενο του έργου μετατρέποντας τον από Ιόνια Οδό σε εθνική της δεκαετίας του 70. Δεν το έχει εντάξει σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Το δημοπράτησε άρον άρον για προεκλογικές σκοπιμότητες ή για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργολαβικών συμφερόντων.
Έτσι χάθηκε μια ολόκληρη τετραετία. Μία τετραετία που κλείνει με ένα τεράστιο μηδενικό απολογισμό έργου για την Ήπειρο.
Αν συμπληρώσουμε την τραγική ακρίβεια που χτυπάει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ηπειρωτών, τη μείωση του εισοδήματος, τη μείωση της πρωτογενούς παραγωγής, το άδειασμα των χωριών μας, είναι πλέον μονόδρομος η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, και του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, για να γυρίσει η ζωή μας, για να φύγει η καθημερινή αγωνία, το χρωστάμε και στους ανθρώπους μας και στην κοινωνία.
Όλοι στην κάλπη 21 Μαΐου για την απάντηση, στην απαξία που μας οδήγησαν».

Άρχισαν οι εργασίες για τον κόμβο εισόδου- εξόδου στην Εγνατία Οδό
Η Περιφέρεια Ηπείρου ενημερώνει ότι έχουν αρχίσει οι εργασίες για τη διαμόρφωση του κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών με την Εγνατία Οδό.
Η κυκλοφορία γίνεται πλέον χωρίς τη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών και απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν σε απόλυτο βαθμό την εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, ως και της αναδόχου εταιρείας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Από τη Διοίκηση του Γενικού σας ενημερώνουν ότι διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
στην Άρτα σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Εθελοντική
Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του τμήματος Γεωπονίας (ισόγειο του
κτιρίου) Άρτας, την Τετάρτη 03-05-2023 και ώρα 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ..
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων
χρειάζονται αίμα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Επίσης από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι διοργανώνεται από το Σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Άρτας , Εθελοντική Εξωτερική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 08-05-2023 στο Πνευματικό Κέντρο ΑΓ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) τη στην Άρτα και ώρα 9:00 π.μ. -13:30μ.μ. .