Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

21/05 Κυνηγώντας τις Παιώνιες

Στόχος μας αυτή τη φορά δεν είναι κάποια κορυφή αλλά να θαυμάσουμε τις πανέμορφες παιώνιες που φύονται στην Άνω Σκαφιδωτή κοντά στα στενά του Αχέροντα.
Η Άνω Σκαφιδωτή είναι ένα από τα μέρη της Ελλάδας όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη βασίλισσα όλων των βοτάνων, ;όπως χαρακτηρίζεται, μιας και χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Στην Ελλάδα συναντάμε πέντε διαφορετικά είδη παιώνιας, αυτές που θα συναντήσουμε εμείς ανήκουν στο είδος Peonia peregrina. Η Παιώνια τιμά στο όνομά της τον Παιάνα θεραπευτή των θεών ο οποίος και ανακάλυψε τις πολύτιμες ιδιότητές της.
Η πορεία μας ξεκινάει από την Άνω Σκαφιδωτή και κινούμαστε αρχικά σε χωματόδρομο τον οποίο σύντομα εγκαταλείπουμε για να συνεχίσουμε σε μονοπάτι το οποίο μας οδηγεί σε λιβάδι στη θέση Μποζόρι όπου βρίσκονται και οι ανθισμένες Παιώνιες.

Η εξόρμηση θα γίνει με ΙΧ.
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: περίπου 4
Υπεύθυνος εξόρμησης: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ. 6977822897)
Υψομετρική διαφορά: 400μ
Αναχώρηση: 8:30 Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα
Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων, καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.