Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Εξόρμηση στη Βάλια Κάλντα και στις Λίμνες Φλέγγα

Στα πλαισια της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στο Μέτσοβο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας σας καλεί να περπατήσετε σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Ο Εθνικός Δρυμός της Βάλιας Κάλντα χαρακτηρίζεται από την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε. Τα δάση οξιάς κυριαρχούν σε χαμηλό υψόμετρο ενώ δάσος μαύρης πεύκης σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Σας περιμένουμε να περπατήσετε μαζί μας!!!!

Στόχος της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών στην Ήπειρο είναι η περαιτέρω ανάδειξη των Μονοπατιών της Ελλάδας ως ένα αναπτυξιακό μέσο στο τουριστικό πεδίο μέσα από ενέργειες που θα αποσκοπούν πρώτιστα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.Περισσότερες πληροφορίες για το πεζοπορικό φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.

Πορείες:
1. Μηλιά – Αυχένας Μηλιάς – Σαλιατούρα – Πυρήνας Βάλια Κάλντα – Μηλιά
Μία πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή που κινείται μέσα σε δάση οξιάς και δίνει μια ολοκληρωμένη οπτική της Ζεστής Κοιλάδας (Βάλια Κάλντα)
Βαθμός Δυσκολίας: 2. Ώρες πορείας: 7 – 8. Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ 6977822897)

2. Μηλιά – Λίμνες Φλέγγα – Μηλιά. Μια ορειβατική διαδρομή που περνάει μέσα από δάση οξιάς για να καταλήξει σε δάση κωνοφόρων και το υποαλπικό τοπίο που πλαισιώνεται από τις δίδυμες λίμνες Φλέγγα. Βαθμός Δυσκολίας: 3. Ώρες πορείας: 9 – 10. Αρχηγός: Βασίλης Ζολώτας (τηλ 6972894713)

Αναχώρηση: 6:30 Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.