Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Άρτα

Βγάλαμε την Ήπειρο από την απομόνωση

Θερμή υποδοχή των Αρτινών στον πρώην πρωθυπουργό

Για μια ακόμη φορά, οι Αρτινοί υποδέχθηκαν θερμά τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την χθεσινή του σύντομη επίσκεψη στην πόλη της Άρτας όπου πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα Σκουφά. Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός άργησε να φθάσει στο χώρο της ομιλίας πλήθος κόσμου τον περίμενε υπομονετικά τόσο έξω όσο και μέσα στην αίθουσα «Σκουφάς» για να τον χαιρετήσουν και να τον ακούσουν.

«Παρά τις δυσκολίες, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βγάλαμε την Ήπειρο από την απομόνωση… υπήρξαν σημαντικά έργα στήριξης κοινωνικών υποδομών, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οι ΤΟΜΥ, το πανεπιστήμιο, με νέα πανεπιστημιακά τμήματα που δυστυχώς σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία τους, αλλά και σημαντικές υποδομές για την Ήπειρο και την Άρτα. Χαρακτηριστικότερη η Ιόνια Οδός, που έφερε πιο κοντά την Ήπειρο στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και πολλά άλλα», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία. Βλέπουμε εξάλλου πως έχει διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα και δεν αναφέρομαι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και το προσφυγικό, όπου οι μεγάλες προσδοκίες και υποσχέσεις αποδεικνύονται ότι ήταν απατηλές. Η κατάσταση έχει γίνει πράγματι εξαιρετικά δύσκολη. Τα νησιά μας σήμερα ουσιαστικά είναι αφημένα στην τύχη τους, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, παρά μια ακραία ρητορική από τη μια, και εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία, από την άλλη. Ακραία ρητορική στο προσφυγικό, δίχως σχέδιο και εξυπηρέτηση συμφερόντων στην οικονομία», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι τους επτά μήνες της νέας κυβέρνησης ότι η Ήπειρος και τα Γιάννενα είναι ξανά στον αυτόματο πιλότο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός αλλά και έργα που εμείς είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις στις καλένδες».
«Φοβάμαι ότι αυτό δεν συμβαίνει ειδικά για την Ήπειρο και τα Γιάννενα. Δεν είναι μια τιμωρία επειδή κατάγομαι από αυτό τον τόπο. Αλλά είναι δυστυχώς μια κατάσταση που συμβαίνει συνολικά για την χώρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η προεκλογική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο τόπος και ο λαός όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτή η κυβέρνηση αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο». «Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μονάχα τη γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ηπείρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αλλά και να φωτογραφηθεί με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης.