Ο Γιώργος Μπαλάγκας μιλά για την υποψηφιότητά του στην «Η»

Αντίσταση στα κακώς κείμενα

«Η υποψηφιότητά μου είναι αντίσταση στα κακώς κείμενα στο Δήμο Αρταίων»

Συνέντευξη: Νίκος Α. Στάμος

«Το μόνο που ζητούν οι δημότες είναι καθαρές και σταράτες κουβέντες, χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς και κύρια χωρίς ψευτιές και ανέξοδες υποσχέσεις. Το προσωπικό μου μήνυμα εν όψει αυτών των εκλογών, είναι, σε αυτές τις εκλογές καμιά αποχή, καμιά χαμένη ψήφος. Στις εκλογές που έρχονται δεν χωράνε διλήμματα, κομματικές ευαισθησίες, πολιτικές σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες και συμβιβασμοί. Χρειάζεται ευθύνη για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και τόλμη για την προκοπή του τόπου μας» δηλώνει μιλώντας στην «ΗΧΩ», με την ευθύτητα που τον δια-κρίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Γιώργος Μπαλάγκας.

Για την υποψηφιότητά του τονίζει πως «Είναι μια πρόκληση και μια δοκιμασία, που απαιτεί δύναμη, αποφασιστικότητα και αντίσταση στα κακώς κείμενα της περιοχής μας και ειδικότερα στο Δήμο Αρταίων» στον οποίο είναι τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, δημοτικός σύμβουλος.

Πρώην Αντιδήμαρχος με την παράταξη του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, ο Γιώργος Μπαλάγκας, δηλώνει για την δική του κάθοδο, απέναντι στον σημερινό Δήμαρχο πως «δεν υπήρξε ρήξη, υπήρξαν διαφορετικές αντιλήψεις στην άσκηση των καθηκόντων μας, διαφορετικές συμπεριφορές έναντι των πολιτών και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων και των προβλημάτων που τους απασχολούν».
Τέλος, για το πρόγραμμα του συνδυασμού, ο κ. Μπαλάγκας αναφέρει ότι σημαντική προτεραιότητά «θα είναι ο τομέας της πρόνοιας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, υπέρ των ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά συνανθρώπων μας».

Η συνέντευξη του Γιώργου Μπαλάγκα, έχει ως εξής:
Ερ.: Πως είναι να κατέρχεσαι ως επικεφαλής ψηφοδελτίου σε ένα μεγάλο Δήμο κ. Μπαλάγκα;
Απ.: «Είναι μια πρόκληση και μια δοκιμασία, που απαιτεί δύναμη, αποφασιστικότητα και αντίσταση στα κακώς κείμενα της περιοχής μας και ειδικότερα στο Δήμο Αρταί-ων, τον οποίο υπηρετώ τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, ως δημοτικός σύμβουλος. Ως επικεφαλής δε του ψηφοδελτίου μας, είμαι και κατάλληλα προετοιμασμένος για τον προεκλογικό μας αγώνα και αισιοδοξώ ότι η πλειοψηφία των συνδημοτών μας, θα μας εμπιστευτεί τις τύχες του Δήμου μας, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ερ.: Η ρήξη με τον νυν δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, για την κάθοδό σας στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, ήταν η αιτία; Ή υπάρχουν και άλλα πράγματα που σας οδηγούν στην υποψηφιότητά σας στο Δήμο Αρταίων;
Απ.: «Δεν υπήρξε ρήξη, υπήρξαν διαφορετικές αντιλήψεις στην άσκηση των καθηκόντων μας, διαφορετικές συμπεριφορές έναντι των πολιτών και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων και των προβλημάτων που τους απασχολούν, και διαφωνίες στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, των στόχων και των σχεδιασμών. Αυτές οι διαφορές μας είναι και η βασική αιτία που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το Δήμο Αρταίων».

Ερ.: Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο εκλογικός νόμος βοηθά σε πολλές υποψηφιότητες. Ποια είναι η δική σας άποψη;
Απ.: «Αυτή είναι και η πραγματικότητα. Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο, που στην πράξη θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ενδεχομένως και αξεπέραστα στην λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ότι μας αφορά, εμείς δεν α-απορρίπτουμε τη φιλοσοφία του εν λόγω νόμου και δεν είμαστε αντίθετοι στην αναλογική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως πιστεύουμε πως η κοινωνική και πολιτική μας κουλτούρα, ακόμη δεν προσφέρεται για την αποτελεσματική εφαρμογή αυτού του νόμου».

Ερ.: Ακούμε από άλλους υποψήφιους Δημάρχους, να μιλάνε για τα έργα, για το ένα, για το άλλο. Με δυό λόγια, εσείς σε ποια θέματα θα δώσετε βαρύτητα, εφόσον εκλεγείτε; Ποια νομίζετε πως είναι αιτήματα των δημοτών;
Απ.: «Βρισκόμαστε στη φάση της κατάρτισης του Δημοτικού μας Προγράμματος, το ο-ποίο σύντομα θα γίνει κτήμα όλων των αρτινών πολιτών, γιατί πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι εκείνος που ξέρει τι θέλει και τι μπορεί να περιμένει από εμάς. Συντάκτες του προγράμματός μας, είναι οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας και αυτό το πρόγραμμα θα είναι η πυξίδα μας κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Στις προτεραιότητές μας και σε πρώτη φάση είναι η ποιοτική και αποτελεσματική αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, η αντιμετώπιση των ζητημάτων και προβλημάτων της καθημερινότητας, η στήριξη των καινοτόμων ιδεών και δράσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας, που προστατεύουν το περιβάλλον και που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Μια εξίσου σημαντική προτεραιότητά μας θα είναι ο τομέας της πρόνοιας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, υπέρ των ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά συνανθρώπων μας. Για εμάς ο άνθρωπος θα είναι στο επίκεντρο των δράσεών μας. Στο Δημοτικό μας Πρόγραμμα θα αναφέρουμε όλα εκείνα που οραματιζόμαστε για το Δήμο μας, ώστε η περιοχή μας να ξανακερδίσει τη θέση που μας ανήκει και να μην βρίσκεται στα τελευταία σκαλοπάτια στους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης όλης της ελληνικής περιφέρειας».

Ερ.: Αυτό τον καιρό, βλέπουμε να ανακοινώνονται υποψήφιοι σύμβουλοι με τους διάφορους συνδυασμούς. Εσείς πότε θα ανακοινώσετε υποψήφιους συμβούλους; Θα μπορούσατε να μας δώσετε κάποια ονόματα;
Απ.: «Είναι θέμα ολίγων ημερών η ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ για το Δήμο Αρταίων» και αυτή η ανακοίνωση θα γίνει στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης του συνόλου των συμμετασχόντων κι όχι για επικοινωνιακούς λόγους και πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Ερ.: Τι σας ζητούν οι δημότες; Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τους αρτινούς εν όψει των εκλογών;
Απ.: «Το μόνο που ζητούν οι δημότες είναι καθαρές και σταράτες κουβέντες, χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς και κύρια χωρίς ψευτιές και ανέξοδες υποσχέσεις. Το προσωπικό μου μήνυμα εν όψει αυτών των εκλογών, είναι, σε αυτές τις εκλογές κα-μιά αποχή, καμιά χαμένη ψήφος. Ο Δήμος Αρταίων πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό του, που οδηγεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο, ώστε να πάψουμε να είμαστε οι φτωχότεροι της χώρας και δεν θα κουραστώ να λέω ότι πρέπει να επανέλθει η ενότητα του λαού της Άρτας και ο Δήμο μας να ξαναγίνει πρωτοπόρος στους διεκδικητικούς αγώνες, όπως γινότανε επί εποχής του αείμνηστου Νικολάου Σιμεντζή, πρέπει να ε-επανέλθει η ουσιαστική δημιουργία και η απόλυτη αποφασιστικότητα, για παραγωγή έργου, όπως συνέβηκε επί δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Βάγια.

Αναφέρομαι ενδεικτικά σε αυτούς τους δύο, που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, αλλά άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Στις εκλογές που έρχονται δεν χωράνε διλήμματα, κομματικές ευαισθησίες, πολιτικές σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες και συμβιβασμοί. Χρειάζεται ευθύνη για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και τόλμη για την προκοπή του τόπου μας. Ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ», υπόσχομαι ότι σε καμιά περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες εκείνων που θα μας εμπιστευθούν τις τύχες του Δήμου μας.
-Ευχαριστώ για τη φιλοξενία».