Ο Γιώργος Στύλιος μιλά στην ΗΧΩ

Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση

«Δεν υπάρχει εφησυχασμός. Μιλάω με τους πολίτες καθημερινά, επισκέπτομαι κάθε μέρα και μια διαφορετική περιοχή του Νομού μας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται όσα κρίνονται στις 25 Ιουνίου. Κρίνουν οι ίδιοι ποιος έχει πρόγραμμα και μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον της χώρας και ποιοι αναλώνονται στην τοξικότητα και στο λαϊκισμό. Ποιος μιλά με ειλικρίνεια για την επόμενη μέρα και ποιοι πασχίζουν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόγραμμα» δηλώνει στην ΗΧΩ ο Γιώργος Στύλιος, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Άρτα και πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαίου, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με συνέντευξή του στην ΗΧΩ, ο κ. Στύλιος σημειώνει πως «Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας ήταν το αποτέλεσμα της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς που έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, έργο συνεχές για όλα τα ζητήματα για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Όλα αυτά αναγνωρίστηκαν από τους πολίτες. Είδαν στην πράξη ένα διαφορετικό είδος πολιτικής. Η φράση «όσα είπαμε τα κάναμε» είναι κάτι πολύ παραπάνω από σύνθημα, είναι μια πολιτική στάση», ενώ για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25 Ιουνίου, υπογραμμίζει ότι «Αυτό που παρατηρώ είναι η διάθεση των πολιτών να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν για μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση. Ο κόσμος θέλει κανονικότητα και ομαλότητα και ξέρει πως αυτό εξασφαλίζεται με το ψήφο, στις 25 Ιουνίου στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η συνέντευξη του κ. Στύλιου.

ΕΡΩΤ.: Πως υποδεχτήκατε την ανατροπή του αποτελέσματος του 2019 στην Άρτα;
ΑΠΑΝΤ.: Με χαρά και συνάμα πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη. Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας ήταν το αποτέλεσμα της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς που έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, έργο συνεχές για όλα τα ζητήματα για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Όλα αυτά αναγνωρίστηκαν από τους πολίτες. Είδαν στην πράξη ένα διαφορετικό είδος πολιτικής. Η φράση «όσα είπαμε τα κάναμε» είναι κάτι πολύ παραπάνω από σύνθημα, είναι μια πολιτική στάση. Οι πολίτες είδαν πως μετά από χρόνια είχαμε ξανά μια αξιόπιστη και ειλικρινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό και με τη σειρά τους εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία και εμένα. Νιώθω, λοιπόν, υποχρεωμένος να εργαστώ ακόμα περισσότερο, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη για το Νομό και τους συμπολίτες μου.

ΕΡΩΤ.: Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ προς τους ψηφοφόρους για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου;
ΑΠΑΝΤ.: Το βασικό μήνυμα είναι ένα, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε το κόμμα που έχει σχέδιο για το μέλλον της χώρας, για μεγάλες αναπτυξιακές τομές και παρεμβάσεις καθώς και για τη δημιουργία μιας χώρας ισχυρής, παραγωγικής και δίκαιης. Γι’ αυτό και μιλάμε στη Νέα Δημοκρατία για την ανάγκη να αναδειχθεί, στο δεύτερο γύρο, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το λέει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους ότι η κάλπη γεμίζει από την αρχή. Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και συνέπεια. Χορτάσαμε από περιπέτειες.

ΕΡΩΤ.: Η πρωτιά στην Άρτα, τι σημαίνει για εσάς; Το ξέρετε πως υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, με πρώτο την κατάσταση στο Νοσοκομείο.
ΑΠΑΝΤ.: Σημαίνει πως η προσπάθεια που έγινε αυτά τα χρόνια στο Νομό μας αναγνωρίστηκε. Με συνεχής δουλειά και παρεμβάσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Τα €82 εκ. που έλαβαν σε ενισχύσεις οι αγρότες μας, τα 41 έργα υποδομής, οι 200 Νέοι που στηρίξαμε για να γίνουν επαγγελματίες αγρότες, οι 100 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στις τρεις βαθμίδες τη εκπαίδευσης, τα νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας των ορεινών Δήμων του Νομού, η προκήρυξη για το διορισμό 19 γιατρών στο Νοσοκομείο, η λειτουργία του 1ου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Άρτας, είναι μερικά από όσα κάναμε και βελτιώνουν στην πράξη τη ζωή των πολιτών της Άρτας.
Το γνωρίζω πως υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα και προβλήματα, πάντα θα ανακύπτουν τέτοια, το σημαντικό είναι να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά. Όπως σημαντικό είναι και να υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα για το μέλλον. Η πρωτιά στην Άρτα οφείλεται και σε αυτό, στο ότι οι πολίτες είδαν ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον. Σε όλη την προεκλογική περίοδο περιέγραψα το σχέδιό μου για να αλλάξουμε το μέλλον μαζί. Δράσεις και παρεμβάσεις πάνω σε 7 άξονες, από την υγεία και την παιδεία μέχρι την παραγωγή και τις υποδομές που θα δώσουν προοπτική και δυναμική στο Νομό.

ΕΡΩΤ.: Υπάρχει μια αίσθηση εφησυχασμού του εκλογικού σώματος. Οι περιοδείες των Χατζηδάκη – Κακλαμάνη στην Άρτα, ήταν τόνωση του ενδιαφέροντος των ψηφοφόρων;
ΑΠΑΝΤ.: Έχω άλλη γνώμη. Δεν υπάρχει εφησυχασμός. Μιλάω με τους πολίτες καθημερινά, επισκέπτομαι κάθε μέρα και μια διαφορετική περιοχή του Νομού μας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται όσα κρίνονται στις 25 Ιουνίου. Κρίνουν οι ίδιοι ποιος έχει πρόγραμμα και μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον της χώρας και ποιοι αναλώνονται στην τοξικότητα και στο λαϊκισμό. Ποιος μιλά με ειλικρίνεια για την επόμενη μέρα και ποιοι πασχίζουν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόγραμμα. Οι λόγοι των περιοδειών είναι ουσιαστικοί και όχι προεκλογικοί. Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών έχουν στόχο να καταδείξουν πως η Νέα Δημοκρατία παραμένει δίπλα στους πολίτες. Περιοδεύουμε για να ακούσουμε το κόσμο και τα προβλήματά του. Να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας και να συνομιλήσουμε μαζί τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η τελευταία επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

ΕΡΩΤ.: Εσείς βλέπετε μια κόπωση στο εκλογικό σώμα; Πώς θα αποφύγετε κάτι τέτοιο;
ΑΠΑΝΤ.: Αυτό που παρατηρώ είναι η διάθεση των πολιτών να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν για μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση. Ο κόσμος θέλει κανονικότητα και ομαλότητα και ξέρει πως αυτό εξασφαλίζεται με το ψήφο, στις 25 Ιουνίου στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες θέλουν μια κυβέρνηση ικανή να προχωρήσει σε τομές και αλλαγές με το τρόπο που το κεντρικό μας σύνθημα περιγράφει: «σταθερά, τολμηρά, μπροστά». Ώστε να δημιουργήσουμε την ισχυρή Ελλάδα που μας αξίζει.

ΕΡΩΤ.: Ποιο είναι το μήνυμα το δικό σας, στους Αρτινούς;
ΑΠΑΝΤ.: Το μήνυμα το δικό μου δεν άλλαξε. Παραμένει το ίδιο από την πρώτη στιγμή που πολιτεύτηκα. Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, αλλάζουμε το μέλλον μαζί. Η προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια είναι μια προσπάθεια για το «εμείς». Οι συντοπίτες μου με ξέρουν. Ξέρουν πως πάντα είμαι δίπλα τους. Έχουν το τηλέφωνό μου, μιλάμε καθημερινά και σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν -είτε μικρά είτε μεγάλα- πασχίζω να βρίσκουμε λύσεις. Αυτό δεν αλλάζει. Αντίθετα, τώρα με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα θα δώσω τη μάχη για να βρει η Άρτα τη θέση που της αξίζει. Για να γίνει, όπως λέω και στο πρόγραμμά μου, κέντρο γραμμάτων, παραγωγής, καινοτομίας, ιατρικών υπηρεσιών και πολιτισμού.