Ο Δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος, ο Χρήστος Τσιρογιάννης μιλά στην ΗΧΩ

Στις κάλπες Με ΚΑΘΑΡΟ Μυαλό!

Η επόμενη δεκαετία ανήκει στην Άρτα, αρκεί να μην ρισκάρουμε

Καλώ τους συμπολίτες μου να πουν ένα μεγάλο «ναι» στις προτάσεις μας

«Οι πολίτες θα επιλέξουν σύμφωνα με το ποιος μπορεί να τους εγγυηθεί ότι θα έχουν καλύτερες ημέρες, θα πάνε με αυτόν που θα τους δώσει ασφάλεια και προσδοκία ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Γι’ αυτό οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε παρουσιάσει ένα προεκλογικό πρόγραμμα θέσεων και δεσμεύσεων, που αλλάζει τα δεδομένα» τονίζει μιλώντας στην ΗΧΩ ο Δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, επικεφαλής της παράταξης ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
«Επειδή έχω πλήρη επίγνωση πόσα σημαντικά είναι αυτά που δρομολογούμε, θέλω να πω σε όλους τους δημότες πως η επόμενη δεκαετία ανήκει στην Άρτα, αρκεί να μην ρισκάρουμε», υπογραμμίζει ο Χρήστος Τσιρογιάννης, λέγοντας πως «Καλώ τους συμπολίτες μου να πουν ένα μεγάλο «ναι» στις προτάσεις μας για καλύτερο εισόδημα και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Εμείς ξέρουμε πως να το πετύχουμε, αρκεί να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα μεγάλα έργα και τα έργα καθημερινότητας που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Η συνέντευξη του Χρήστου Τσιρογιάννη στην ΗΧΩ.

ΕΡΩΤ.: Με ποια κριτήρια θεωρείτε ότι οι συνδημότες θα πρέπει να επιλέξουν την παράταξή σας και σας προσωπικά;
ΑΠΑΝΤ.: Οι πολίτες θα επιλέξουν σύμφωνα με το ποιος μπορεί να τους εγγυηθεί ότι θα έχουν καλύτερες ημέρες, θα πάνε με αυτόν που θα τους δώσει ασφάλεια και προσδοκία ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Το βλέπω γύρω μου καθημερινά, πως αυτό είναι το καίριο ζητούμενο. Γι’ αυτό οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε παρουσιάσει ένα προεκλογικό πρόγραμμα θέσεων και δεσμεύσεων, που αλλάζει τα δεδομένα.
Εμείς βάζουμε μπροστά ένα οικονομικό και κοινωνικό δίχτυ που θα απλωθεί για να βοηθήσει τον κάθε πολίτη της Άρτας, τον συνταξιούχο, τον έμπορο, τη γυναίκα, τον νέο. Και, φυσικά, έχει σημασία ποιοι θα κληθούν να τα κάνουν όλα αυτά πραγματικότητα. Το σημερινό ψηφοδέλτιο του καθενός από εμάς, που αύριο θα βρεθεί σε θέση ευθύνης.
Από εκεί και πέρα, θέλω πραγματικά να πω στους συμπολίτες μου πως όσα πετύχαμε, δεν ήταν δεδομένα. Ούτε εύκολα. Και τίποτα δεν είναι αυτονόητο αν ρισκάρουμε, αν χαθεί ο κρίκος της αλυσίδας που έχουμε δημιουργήσει με όλα τα Υπουργεία και με όλους τους χρηματοδοτικούς φορείς. Και επειδή έχω πλήρη επίγνωση πόσα σημαντικά είναι αυτά που δρομολογούμε, θέλω να πω σε όλους τους δημότες πως η επόμενη δεκαετία ανήκει στην Άρτα, αρκεί να μην ρισκάρουμε.

ΕΡΩΤ.: Πιστεύετε ότι οι δημότες είναι ικανοποιημένοι από το έργο σας;
ΑΠΑΝΤ.: Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Άρτα δεν έχει γίνει καλύτερη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι και οι αντίπαλοι συνδυασμοί αποφεύγουν να κάνουν ουσιαστική κριτική στο έργο μας! Και ουσιαστική κριτική δεν είναι οι προσωπικές επιθέσεις, η λασπολογία και η τοξικότητα.
Από εκεί και πέρα και σε ότι με αφορά, εγώ δεν έχω κρυφτεί ποτέ. Γι’ αυτό δεν θα ισχυριστώ ότι έχουν γίνει όλα τέλεια ή ότι δεν υπάρχουν αστοχίες στο έργο μας. Όμως πάντα τολμούσαμε. Πάντα ήμασταν παρόντες σε όλες τις ανάγκες της κοινωνίας, για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν εσάς τους πολίτες.

ΕΡΩΤ.: Για λόγους που δεν είναι της στιγμής να συζητηθούν, δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια από τον κεντροαριστερό και αριστερό χώρο. Τι θα λέγατε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;
ΑΠΑΝΤ.: Θα περίμενα το αντίθετο. Θα περίμενα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ανοίξουν τον φάκελο «υπόγειες διαδρομές» πριν τις εκλογές, γιατί μετά είναι βέβαιο πως θα εμφανιστούν πολλοί μετά Χριστών προφήτες.
Φαντάζομαι ότι και εσείς έχετε προβληματιστεί πως συνδυασμοί που είχαν ανακοινωθεί δεν κατέβηκαν ποτέ τελικά…
Φαντάζομαι πως και εσείς έχετε προβληματιστεί πως ολόκληρος ο χώρος της Κεντροαριστεράς με την ειδική βαρύτητα που έχει στην Άρτα δεν κατέβασε υποψήφιο. Δεν είναι τυχαίες αυτές οι επιλογές, εξυπηρετούν σκοπιμότητες και τολμώ να πω και συμφέροντα πολύ, πολύ συγκεκριμένα.
Από εκεί και πέρα, θέλω να επαναλάβω την πάγια θέση μου: Η «Αρτινών Συνεργασία» είναι ο μοναδικός συνδυασμός που φιλοξενεί κορυφαίους εκπροσώπους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους αυτή τη στιγμή. Και το πράττει χωρίς παρωπίδες, δημόσια και, κυρίως, έντιμα. Είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική ομπρέλα που χωρά όποιον νοιάζεται για το καλό της Άρτας.

ΕΡΩΤ.: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, απευθυνόμενος στον κάθε Αρτινό προσωπικά, τι του ζητά; Ποιο είναι το μήνυμα του;
ΑΠΑΝΤ.: Να ψηφίσει με καθαρό μυαλό. Να σκεφτεί ποιος αξίζει την εμπιστοσύνη του, με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία του. Αν αξίζει να ρισκάρουμε αυτά που με τόσο κόπο πετύχαμε και να μείνουν όλα στον αέρα.
Καλώ τους συμπολίτες μου να πουν ένα μεγάλο «ναι» στις προτάσεις μας για καλύτερο εισόδημα και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Εμείς ξέρουμε πως να το πετύχουμε, αρκεί να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα μεγάλα έργα και τα έργα καθημερινότητας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

ΕΡΩΤ.: Ποια σημεία του προεκλογικού σας προγράμματος θεωρείτε ότι είναι κομβικής σημασίας;
ΑΠΑΝΤ.: Είμαστε ο μόνος συνδυασμός αυτή τη στιγμή που έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με οικονομικές παρεμβάσεις που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, που θα ενισχύουν άμεσα τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα της Άρτας, τους εμπόρους και τους αγρότες μας.
Για πρώτη φορά βάζουμε μπροστά ένα τρίπτυχο που θα καλυτερεύσει τις ζωές όλων μας σε όλα τα επίπεδα: Καλύτερες Υπηρεσίες- Καλύτερο Εισόδημα- Καλύτερες Υποδομές και καλώ όλους τους δημότες να μας στηρίξουν, ώστε όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα.