Κάθε αδέσποτο έχει δικαίωμα για ένα φωτεινότερο αύριο: Το σχέδιο του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί»

Γράφει ο Νίκος Κέφης

Σε μια προσπάθεια να δοθεί προτεραιότητα στην ευημερία των αδέσποτων ζώων, ο συνδυασμός «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» έχει συντάξει ένα σχέδιο με στόχο τη διασφάλιση ενός ασφαλέστερου και φωτεινότερου μέλλοντος για τους τετράποδους φίλους της Άρτας.

Αρχικά, το σχέδιο εστιάζει στη σημαντική βελτίωση της συλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Εφαρμόζοντας αποτελεσματικές πρακτικές, η δημοτική παράταξη στοχεύει να ενισχύσει την ασφάλεια και την ευημερία των ζώων.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει τη συνολική αναβάθμιση του υφιστάμενου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στις εγκαταστάσεις της ΚΟΜΔΕ μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής νέου καταφυγίου στη Ρόκκα. Επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και στον επαρκή εξοπλισμό του καταφυγίου, ο συνδυασμός οραματίζεται ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον για τα αδέσποτα ζώα καθώς περιμένουν τα μελλοντικά τους σπίτια.

Ακόμη, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς, η δημοτική παράταξη θα εργαστεί ενεργά για τη δημιουργία μιας ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής για την αναφορά κακοποίησης ζώων. Αυτό το ουσιαστικό βήμα θα ενθαρρύνει την κοινότητα να αναφέρει οποιαδήποτε κακομεταχείριση των ζώων, σώζοντας έτσι πολύτιμες ζωές και προωθώντας μια κουλτούρα υπεύθυνης φροντίδας και συμπόνιας.

Αν και η σωστή διαχείριση των αδέσποτων είναι ύψιστης σημασίας, είναι σημαντικό να δοθεί και μεγάλη έμφαση στην ενθάρρυνση της υιοθεσίας. Ο συνδυασμός «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» σκοπεύει να διευκολύνει τις υιοθεσίες στον δήμο, επιδιώκοντας την εύρεση σπιτιών γεμάτα με αγάπη για τα ζώα και μειώνοντας το βάρος των αδέσποτων.

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη συνεργάζεται με Φιλοζωικές Ομάδες και ευαισθητοποιημένα μέλη της κοινότητας για την ανάπτυξη ενός προγράμματος επανένταξης και κοινωνικοποίησης των αδέσποτων. Μέσω της ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων και της συνολικής ευημερίας, ο συνδυασμός ελπίζει στην αύξηση των πιθανοτήτων υιοθέτησης.

Το έργο της δημοτικής παράταξης «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης και πιο συμπονετικής κοινότητας για τους τετράποδους φίλους. Αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων και καλλιεργώντας μια κουλτούρα υπεύθυνης φροντίδας και συνεργασίας, οραματίζεται ένα πιο φωτεινό αύριο για όλους.