Ο Δήμος Αρταίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των εργαζομένων όλων των τμημάτων και των Νομικών Προσώπων πραγματοποίησε ο Δήμος Αρταίων παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ Καλλίνικου. Παράλληλα, όπως γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια τιμήθηκαν για την προσφορά τους έντεκα εργαζόμενοι του Δήμου που συνταξιοδοτήθηκαν εντός του 2019.
«Το πλούσιο έργο του Δήμου είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε σε όλους τους τομείς, στην καθημερινότητα, στα αναπτυξιακά έργα, στην κοινωνική μέριμνα, στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν εντός του 2019 για την πολυετή και πολύτιμη πρόσφορα τους στο Δήμο Αρταίων και να τους ευχηθώ υγεία και οικογενειακή ευτυχία » ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Να σημειωθεί ότι τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι πρώην εργαζόμενοι και πλέον συνταξιούχοι: Ντεκουμές Γεώργιος, Νάκος Παύλος, Γαλανός Ανδρέας, Κουτουρίνη Ναυσικά, Πουλίση Ελπίδα, Γιώτη Μαρίνα, Πάνου Ιωάννης, Δεληκούρας Κων/νος, Κατσούλας Σπυρίδων, Τσώλης Χαράλαμπος, Παππάς Κων/νος.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσουργιωτών «Ο Αι Μάρκος»
«Χορεύει» και κόβει την πίτα του
Τον ετήσιο χορό του και την κοπή πίτας πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσουργιωτών «Ο Αι Μάρκος» , το προσεχές Σάββατο 1 Φεβρουάριου, στον πολυχώρο, ”ΠΟΛΙΤΕΙΑ”. Η ορχήστρα του Θεόδωρου Κίτση θα ψυχαγωγήσει του φίλους του Συλλόγου. Τιμή πρόσκλησης, 14 ευρώ για ενήλικες – 7 ευρώ για παιδιά. (με φαγητό, ποτό και αναψυκτικό).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΡΤΑΣ
Γενική συνέλευση και η Κοπή της Βασιλόπιτας

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση του Συλλόγου και η Κοπή της Βασιλόπιτας στην αίθουσα του καφέ «Παλάντζα». Συζητήθηκαν οι Δράσεις του συλλόγου ο απολογισμός του 2019 και ο προγραμματισμός του 2020 Κατόπιν έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής : Κουρσάρης Αθανάσιος 34, Φέκα Σεβαστή 30, Μπουκουβάλας Βασ. 26, Γρούμπας Γεώργιος 25, Σιάμπαλος Χαρίλαος 22. Αναμένετε η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. Για την συγκρότηση σε σώμα.

Προσφορά αίθουσας για τα ΕΛΤΑ στο Νεοχώρι
Η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για κατάργηση πολλών ταχυδρομικών γραφείων μεταξύ αυτών και του Νεοχωρίου και την αντικατάσταση τους από πρακτορεία όπως υποστηρίζει ο ΕΛΤΑ, έγινε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών με σκοπό τόσο την εξοικονόμηση πόρων όσο και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού απόφαση αυτή, αφορά δεκάδες ταχυδρομικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος πρότεινε στη διοίκηση των ΕΛΤΑ την παραχώρηση δωρεάν αίθουσας του δήμου προκειμένου να παραμείνει το ταχυδρομείο Νεοχωρίου το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό δημοτών.

Οι μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα Ιωάννινα
Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης των Ιωαννίνων, τις προηγούμενες ημέρες οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), ξεπέρασαν, σε μέση ημερήσια τιμή, τα 100 μg/m3 στις 22 και 23/01/2020, ενώ για 15 συνεχείς ημέρες καταγράφονται τιμές πάνω από το επιτρεπτό όριο (50 μg/m3) με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:
Έχοντας υπόψη την Κ.Υ.Α «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» και δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες 2 ημέρες, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα συνεχίζουν να ισχύουν ως την Δευτέρα 27/1/2020 και ώρα 10:00 π.μ στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών οι παρακάτω συστάσεις:
Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:
Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας παρακολουθούν τις μετρήσεις του σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και εφόσον απαιτηθεί θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Εξετάσεις για χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος 
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Αθήνα) είναι μέχρι την Δευτέρα 10-02-2020.
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 17-02-2020.
Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63515
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας Εκτελεστική Επιτροπή, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής – Γραμματειακής Υποστήριξης, κ. Χρ. Μπουτζικούδη : 210-8208787, ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η βουλευτής Μαρία Κεφάλα και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος, Γιάννης Αιβατίδης, Γιάννης Λυκογιώργος και Αριστείδης Παππάς.
Η συζήτηση που έγινε επικεντρώθηκε σε θέματα του πρωτογενούς τομέα και της στήριξής του, ως βασικού πυλώνα της οικονομίας στην περιοχή.
Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να συνδυαστεί με τον αγροτουρισμό ώστε έτσι και τα τοπικά προϊόντα να αποκτήσουν υπεραξία.
Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα των χρήσεων γης αλλά και του Προεδρικού Διατάγματος για την λίμνη το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και να θεσμοθετηθεί.
Τέλος τέθηκαν γενικότερα ζητήματα λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προβλήματα του Δήμου που σχετίζονται κυρίως με την καθημερινότητα των πολιτών και την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών.