Ο νέος προπονητής της «Α» Βαγγέλης Τζιάρρας μιλά στο Campion.gr!

Επιμέλεια: Νίκος Νικολάου

Πριν από λίγο καιρό η Αναγέννηση Άρτας προέβη σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Το “τιμόνι” της ομάδας ανέλαβε ο Βαγγέλης Τζιάρρας. Με πολύ καλό βιογραφικό, καθώς μόλις σχεδόν στα 36 του έχει θητεύσει στις Ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν βοηθός προπονητή στον Αστέρα Τρίπολης, ήταν στο τεχνικό τιμ του Καραϊσκάκη και ήταν ο προπονητής του Καναλακίου όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ένας άνθρωπος συγκροτημένος, με όρεξη, γνώσεις και φιλοδοξίες και μάλιστα στο επόμενο διάστημα θα πάει για το δίπλωμα του UEFA Pro, το ανώτερο δίπλωμα προπονητή της UEFA.
Το Campion.gr έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον Βαγγέλη Τζιάρρα.

ΕΡΩΤ.: Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αναγέννησης, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου. Μίλησέ μας γι’ αυτό.
ΑΠΑΝΤ.: Σίγουρα η Ιστορία της ομάδας και ο τρόπος που θέλει η νέα διοίκηση να λειτουργεί ήταν ένα κίνητρο για εμένα να ξανά επιστρέψω στη κατηγορία. Η διοίκηση έχει ένα πλάνο που έχει στόχο στα επόμενα χρόνια να θέσει τις βάσεις για να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

ΕΡΩΤ.: Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος, αλλά και μακροπρόθεσμα.
ΑΠΑΝΤ.: Αρχικά η ομάδα έχει στόχο να εξασφαλίσει την παραμονή όσο το δυνατόν συντομότερα και από ‘κει και πέρα να χτίσει πάνω στο υπάρχον ρόστερ ώστε την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών της περιοχής.

ΕΡΩΤ.: Θα συνεχιστεί η μεταγραφική ενίσχυση;
ΑΠΑΝΤ.: Προσπαθούμε να πάρουμε 2 παίχτες ακόμη που θα έρθουν να βοηθήσουν άμεσα αλλά και κάποιους μικρούς ηλικιακά αλλά πολύ ταλαντούχους που θα είναι ο κορμός της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

ΕΡΩΤ.: Οι διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα;
ΑΠΑΝΤ.: Η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια αυτή τη σεζόν και είναι πολύ κοντά στη καθημερινότητα της ομάδας. Έχουν γίνει αρκετά βήματα στο κομμάτι της οργάνωσης και το γηπεδικό έχοντας φτιάξει το προπονητικό της ομάδας και σχεδιάζοντας ακόμη ένα γήπεδο για να μας βοηθήσει στις προπονήσεις. Από ‘κει και πέρα θεωρώ τεράστια επιτυχία για τη διοίκηση το γεγονός ότι με το τρόπο της δίνει κίνητρο να επιστρέψει ο κόσμος ξανά στο γήπεδο και να είναι ενεργός στην ομάδα.

ΕΡΩΤ.: Μόλις ανέλαβες την ομάδα, σε ποιούς τομείς επικεντρώθηκες περισσότερο για βελτίωση;
ΑΠΑΝΤ.: Επειδή όταν ανέλαβα ήταν πολύ σύντομα 2 παιχνίδια σε διάστημα 3 ημερών το πρώτο που ήθελα να αλλάξω ήταν η ψυχολογία των παιχτών κάτι πολύ βασικό ώστε να αλλάξει και η απόδοση τους. Ταυτόχρονα από ‘κει και πέρα δουλέψαμε την αμυντική μας συμπεριφορά και αναλύσαμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας που θεωρώ ήταν κάτι που μας βοήθησε παρά πολύ στη διάρκεια των αγώνων.

ΕΡΩΤ.: Κατά καιρούς υπήρχαν φίλαθλοι οι οποίοι θεωρούσαν ότι η διοίκηση πρέπει να κοιτάξει την προοπτική ώστε η Αναγέννηση να έχει έδρα το γήπεδο των Αγίων Αναργύρων. Ποιά είναι η άποψή σου;
ΑΠΑΝΤ.: Το θεωρώ μια αρκετά καλή έδρα για την ομάδα καθώς είναι καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Νομίζω όμως με τις κατάλληλες εργασίες και το στάδιο που βρίσκεται μέσα στη πόλη θα μπορούσε να γίνει μια πολύ δυνατή έδρα.