Ο Ντίνος Παδημητρίου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Κυριακή που έρχεται, να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα εκλογικής νίκης

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου διαμόρφωσε ένα νέο πολιτικό τοπίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε στόχο να είναι πρώτο κόμμα, υπέστη συντριπτική ήττα. Οι πολίτες απέρριψαν την τοξικότητα, τον διχαστικό λόγο, το «μαύρο» και το «γκρίζο». Τους λόγους της αποτυχίας τους ας τους εξηγήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απευθυνθήκαμε στους πολίτες με προτάσεις για το αύριο, συνεχίζοντας σταθερά, τολμηρά, μπροστά» τονίζει με συνέντευξή του στην ΗΧΩ, ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Άρτα, Ντίνος Παπαδημητρίου.
«Την Κυριακή θα ψηφίσουμε για τις ζωές μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να έχει μια άνετη, λειτουργική, όχι οριακή, αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της την επόμενη τετραετία. Στις 25 Ιουνίου όλες οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς» σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου.

Η συνέντευξη του Ντίνου Παπαδημητρίου στην ΗΧΩ:

ΕΡΩΤ.: Εκλογές λοιπόν σε λίγες ημέρες… Οι πολίτες μάλλον είναι χαλαροί. Ή όχι;
ΑΠΑΝΤ.: Την Κυριακή θα ψηφίσουμε για τις ζωές μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να έχει μια άνετη, λειτουργική, όχι οριακή, αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της την επόμενη τετραετία. Στις 25 Ιουνίου όλες οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο με το μέλλον της χώρας και σήμερα μόνο η σταθερή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Όλοι οι άλλοι διαγωνίζονται για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση. Ποιος θα έχει το ρετιρέ της Κεντροαριστερής πολυκατοικίας. Μόνο που στις εκλογές ψηφίζουμε για Κυβέρνηση, όχι για Αντιπολίτευση.
Ο στόχος είναι η άνετη αυτοδυναμία, αλλά από εκεί και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Διότι ο κόσμος έχει βάλει τον πήχη πιο ψηλά και σίγουρα όσο μεγαλύτερη και ισχυρότερη είναι η εντολή, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Γίνονται λάθη, δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά πρέπει να τα διορθώνουμε και να προχωράμε. Σίγουρα η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για αρκετό καιρό, αλλά ίσως θα πρέπει εμείς να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας. Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί.

ΕΡΩΤ.: Πού αποδίδετε την πρωτιά της ΝΔ στην Άρτα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου;
ΑΠΑΝΤ.: Οι πολίτες στις κάλπες της 21ης Μαΐου, έδωσαν μια καθαρή απάντηση ποια κυβέρνηση θέλουν και ποιόν Πρωθυπουργό. Έδειξαν με πολύ σαφή τρόπο ότι θέλουν συνέχεια στη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιθυμούν μια κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες, μακριά από διχασμούς, που θα προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Έδειξαν ότι θέλουν συνέχεια και σταθερότητα. Θέλουν αλλαγές στη χώρα κι όχι αλλαγή κυβέρνησης. Οι πολίτες θέλουν μια Ελλάδα με ανάπτυξη, δουλειές, καλύτερους μισθούς, ψηφιακό δημόσιο, νέο ΕΣΥ, λιγότερες ανισότητες. Μια χώρα πιο ισχυρή απέναντι σε ένα αβέβαιο περιβάλλον και με μια Τουρκία που οι αναθεωρητικές τάσεις εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου διαμόρφωσε ένα νέο πολιτικό τοπίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε στόχο να είναι πρώτο κόμμα, υπέστη συντριπτική ήττα. Οι πολίτες απέρριψαν την τοξικότητα, τον διχαστικό λόγο, το «μαύρο» και το «γκρίζο». Τους λόγους της αποτυχίας τους ας τους εξηγήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απευθυνθήκαμε στους πολίτες με προτάσεις για το αύριο, συνεχίζοντας σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

ΕΡΩΤ.: Σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση τι πρέπει ο ψηφοφόρος να λάβει υπόψη του στις εκλογές της Κυριακής;
ΑΠΑΝΤ.: Όπως ανέφερα και προηγουμένως τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα διαγωνίζονται για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση. Μόνο που στις εκλογές ψηφίζουμε για Κυβέρνηση, όχι για Αντιπολίτευση.
Θα ψηφίσουμε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κοινωνικό κράτος, και την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και της επόμενης διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία να δρομολογηθούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας. Αναφερόμαστε για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας, των κέντρων υγείας, τις 10.000 προσλήψεις, μέχρι τις πολιτικές που αφορούν τον προσωπικό γιατρό και τις προληπτικές εξετάσεις.
Το πρώτο από τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι η ακρίβεια, η οποία επιμένει, ειδικά στα τρόφιμα. Η λύση δεν είναι τα προσωρινά επιδόματα. Το market pass είναι μια ανάσα και οι πολίτες που το παίρνουν αισθάνονται ανακούφιση, αλλά δεν θέλουν να ζουν με επιδόματα. Η λύση είναι οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών. Θα πετύχουμε καλύτερες απολαβές για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα μισθωτό. Αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Ειδικά για τους νέους εργαζόμενους στον τουρισμό θέλουμε καλύτερες απολαβές.

Ο πρωτογενής τομέας ήταν είναι και θα είναι από τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας και της επόμενης Κυβέρνησης. Η στήριξη του αγροτικού κόσμου κρίνεται επιβεβλημένη και εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Πάμε σε μία αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής τα οποία μάς υποχρεώνουν να δούμε τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από ένα διαφορετικό μάτι.
Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου που αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, είναι ποιος θα διαχειριστεί τα ζητήματα που αφορούν τη διεθνή θέση της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει, να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην ανατολική Μεσόγειο. Η στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική θα συνεχιστεί με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να χτίζουμε γερές συμμαχίες, η φωνή της Ελλάδος να ακούγεται στην Ευρώπη. Θα εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας όπως το κάναμε εδώ και 4 χρόνια με αποτελεσματικότητα αλλά και με ανθρωπιά.

ΕΡΩΤ.: Ο στόχος της Ν.Δ. για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι η αυτοδυναμία. Είναι εφικτός στόχος; Τι εκτιμάτε;
ΑΠΑΝΤ.: Από την πρώτη στιγμή, ως ο πιο αξιόπιστος πολιτικός φορέας για τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας, ζητάμε αυτοδυναμία. Αν οι πολίτες επιθυμούν μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να το επαναβεβαιώσουν με την ψήφο τους. Δεν τους ζητάμε να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο έκαναν στην πρώτη κάλπη.
Η αυτοδυναμία είναι και μονόδρομος, αλλά ταυτόχρονα είναι και αίτημα των καιρών. Διότι θα χρειαστεί την επόμενη μέρα να πάρουμε δύσκολες και γρήγορες αποφάσεις. Και αυτές τις αποφάσεις μπορεί να τις πάρει μόνο μια σταθερή Κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπλέκει σε μικροκομματικά παζάρια ,αλλά θα έχει μια νωπή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
Το ποσοστό το οποίο πήραμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι δεδομένο. Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Τότε κληθήκαμε να νικήσουμε. Τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Πρέπει να πάμε να ξαναψηφίσουμε, όλες και όλοι, να φέρουμε ενδεχομένως και κάποιους που ακόμα δεν το έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν για εμάς, έτσι ώστε το βράδυ της 25ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός να έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα.

ΕΡΩΤ.: Ένα δικό σας, προσωπικό μήνυμα, στους κατοίκους της Άρτας;
ΑΠΑΝΤ.: Απευθύνομαι σε κάθε Αρτινό πολίτη καθώς φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, ότι ο αγώνας δεν τελείωσε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, και πως οφείλουμε όλοι μας, την Κυριακή που έρχεται, να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα εκλογικής νίκης, για μια ισχυρή ΕΛΛΑΔΑ με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.
Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ψηφίζουμε για καλύτερους μισθούς, καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, για μία Ελλάδα πιο ασφαλή. Ψηφίζουμε για να έχουμε μία Κυβέρνηση που -αν ο μη γένοιτο- πρέπει να διαχειριστεί μία κρίση, να ξέρει που πατά και πως να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε απρόοπτο.
Η χώρα χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα την επόμενη τετραετία μία σταθερή Κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσει να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές που τόσο χρειάζεται ο τόπος. Ζητάμε μια ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε να προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά για ισχυρή Ελλάδα.