Ο Παύλος Χρηστίδης για τα μέτρα στον τουρισμό

Για να λειτουργήσει ο τουρισμός χρειάζονται μέτρα στην οικονομία. Μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων τώρα, όχι σε 3 μήνες όταν θα πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο καλοκαίρι. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει και κάποιον όχι, το θέμα είναι, ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μονό έτσι, η κάθε επιχείρηση και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν θα είναι στο ύψος τον περιστάσεων.
Αυτό ακριβώς περιγράφει και το σποτ του Κινήματος Αλλαγής, για τον τρόπο με το οποίο ο τουρισμός μας μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος.

Ανοιχτά Ξενοδοχεία και εστιατόρια, Μείωση ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό, Στήριξη 300.000 εποχιακών εργαζομένων, Υγειονομική ασφάλεια αντί για “ζώνες”, Κοινωνικός Τουρισμός για περισσότερους Εμείς εδώ και 1.5 μήνα μιλάμε με τους ανθρώπους του τουρισμό και τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους και αντιλαμβανόμαστε στην μεγάλη τους ανάγκη, κίνητρα πρέπει να τους δώσουμε και να χαμηλώσουν και άλλο τις τιμές τους και να κατακτήσει η Ελλάδα τις τουριστικές αγορές με έμφαση στην ασφάλεια του τουρίστα.
Η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει καλύτερη διαχείριση της επιχειρηματικότητας και των κινήτρων που θα έδινε στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εστίασης.

Και αυτό σχετίζεται με τη μείωση του ΦΠΑ για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τους επισκέπτες και να εγγυηθούν και να δεσμευθούν οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους, ότι δεν θα απολύσουν κανέναν εργαζόμενο. Αυτά τονίσθηκαν σε συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ Alpha 9,89 και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη.