Ο Σπύρος Ριζόπουλος για την ψηφιακή ανάπτυξη της Ηπείρου

Ο κοινός παρονομαστής που συνδέει το πρόβλημα του Τεχνολογικού Πάρκου και το ζήτημα χρηματοδότησης των νοσοκομείων είναι η νοοτροπία της διαπλοκής.
Σε αυτόν τον κοινό παρανομαστή η επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη στα Γιάννενα, και των ευθυνών που έχει προσωπικά ο περιφερειάρχης για την απώλεια εκατομμύριων ευρώ που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη λειτουργία των νοσοκομείων της Ηπείρου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.
Όπως εξήγησε, η επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δυσαρμονία αντίληψης του τι είναι ψηφιακή πολιτική και τι νομίζει ο Περιφερειάρχης ότι είναι.

«Ο κ. Πιερρακάκης στις αναφορές του περιορίστηκε στο data center και την σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό. Από την άλλη ο κ. Καχριμάνης νομίζει ότι το ζητούμενο είναι τα ντουβάρια ενός κτιρίου. Ευτυχώς ο υπουργός πήγε μόνος του στην Teamviewer για να ακούσει τους ανθρώπους της και τι ζητάνε, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο τεχνολογικό πάρκο», είπε ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει πως έγινε αντιληπτή η δυσκολία των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κ. Καχριμάνη, όχι σε προσωπικό αλλά σε πολιτικό επίπεδο.
«Ή δεν κόβει, η δεν θέλει να κόψει. Είναι τόσο απλό, αλλά δυστυχώς το τίμημα αυτής της αντίληψης αποτελεί ανάχωμα στην ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.
Ο Σπύρος Ριζόπουλος ξεκαθάρισε ότι το Τεχνολογικό Πάρκο ως κατασκευή κτιρίου με τη μορφή που το προτείνει ο κ.Καχριμάνης δεν μπορεί να μπεί στο ταμείο Ανάκαμψης.