Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 18-11-2021 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει – μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων και τα εξής:

-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας από Πηγές έως όρια Ηπείρου», αναδόχου «Γ.Ν & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 31-05-2022.
-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβασης – σήμανσης στα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου Άρτας», αναδόχου «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με δ.τ. “ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.”», μέχρι την 31-03-2022.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών για την κατασκευή πεζογέφυρας περιοχής Τερόβου».
-Έγκριση του από 16-11-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση βελτίωση βατότητας μονοπατιού προς Ι.Μ Βύλιζας Ματσουκίου Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

-Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων περιοχής Τετρακώμου», προϋπολογισμού 180.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Διευθέτηση όμβριων, βελτίωση πρανών και εξυγίανση οδοστρώματος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Γότιστα έως Βαθύπεδο (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες αποκατάστασης πρανών και διευθέτηση όμβριων ρεμάτων και του ποταμού Τύρια για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου (παροχή υπηρεσιών)».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συλλογή στοιχείων και σχεδιαστική αποτύπωση των υφιστάμενων μνημείων – κτηρίων «Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Λάβδανης Πωγωνίου», «Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καρδαμιτσίων», «Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Μαρμάρων», «Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μαρμάρων», «Μέκειο οικοτροφείο Ιωαννίνων», για τη σύνταξη μελετών συντήρησης – αποκατάστασης τους από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση ανάθεσης της δικαστικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την αίτηση ακύρωσης (αριθμ. καταθ.: Ε1898/2020) της εταιρείας «Σφαγεία Θεσπρωτίας ΑΕ».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη μεταφορά ύποπτων κρουσμάτων Covid-19 για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην Περιφέρεια Ηπείρου, για την χρονική περίοδο Νοέμβριος 2021 έως Ιανουάριος 2022.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και για εργασίες επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Άρτας.

-Έγκριση του Πρακτικών ΙΙΙ/16-11-2021 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη προμηθευτών υγρών καυσίμων (πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη αμόλυβδη) και λιπαντικών για τα έτη 2022, 2023 και 2024 για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας και ΝΠΔΔ χωρικής αρμοδιότητάς της, συνολικού πρoϋπoλoγισμoύ 550.968,82 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός και άρση καταπτώσεων περιοχής Μελατών (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός και άρση καταπτώσεων περιοχής Στρογγυλόκαμπου Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγική μονάδα περιοχής Κυψέλης (παροχή υπηρεσιών)».

Αναβάθμιση Κτιρίων Δήμου Αρταίων
Με έγγραφο προς το Δήμο Αρταίων η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για το έργο «Αναβάθμιση Κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια του Δήμου Αρταίων – Α’ ΦΑΣΗ», συνολικού προϋπολογισμού 513.554,85 ευρώ.