Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ περνά μία στις… 5!!!

Μόνο 6 άτομα για να εξυπηρετήσουν όλο το νομό

Τα ΕΛΤΑ Άρτας ξεμένουν από προσωπικό

Διαμαρτυρία από τη Μονάδα Διανομής

Προβλήματα και στην καταβολή των συντάξεων

Αναφορά από την Όλγα Γεροβασίλη στον Υπουργό Επικρατείας

Για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ Άρτας, διαμαρτύρονται και ζητούν τη στήριξη των φορέων της περιοχής οι ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ της μονάδας διανομής των ΕΛ.ΤΑ ΑΡΤΑΣ.
Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, έχουν μείνει μόνο έξι (6) άτομα από τους 15 ταχυδρόμους στην Μονάδα Διανομής Άρτας με αποτέλεσμα να εκτελούν κάθε τρείς μέρες διανομές στα αστικά κέντρα ενώ 1 έως 2 φορές πραγματοποιούνται διανομές στις αγροτικές περιοχές. Ήδη υπάρχει καθυστερημένη εξυπηρέτηση των πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα και όπως επισημαίνουν οι ταχυδρομικοί, προβλήματα θα δημιουργηθούν και με την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων!
«Ζητάμε από την διοίκηση να ενσκήψει στο πρόβλημα» τονίζεται στην ανακοίνωση και «στην προσπάθειά μας να προλάβουμε την διόγκωση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν, ξεκινάμε μια προσπάθεια ενημέρωσης των τοπικών φορέων».

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι ταχυδρόμου διανομής των ΕΛ.ΤΑ Άρτας αναφέρουν: “Το ταχυδρομείο έχει πορεία 198 ετών, όπου μέσα σε αυτά τα χρόνια οι ταχυδρόμοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (πόλεμοι-αρρώστιες-πανδημίες πρόσφατα κ.τ.λ.) εξυπηρετούσαν τους πολίτες. Όμως σήμερα σύμφωνα με τον μετασχηματισμό των ΕΑ.ΤΑ, οι αποφάσεις της διοίκησης να εφαρμόσει το νέο σχέδιο διανομής στο νομό Άρτας δεν είναι προς το συμφέρον της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Συγκεκριμένα από τους 15 ταχυδρόμους στην Μονάδα Διανομής Άρτας μένουν για την εκτέλεση των δρομολογίων μόνο 6 ( 3 αστικοί + 3 αγροτικοί).
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών του νομού. Ήδη υπάρχει καθυστερημένη εξυπηρέτηση των πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα.

Ο ημερήσιος τύπος και η αλληλογραφία με την εφαρμογή του D+3 και του
D+5,διανέμεται κάθε τρεις ημέρες ενώ στα αγροτικά σημεία από μια έως δυο φορές την εβδομάδα.
Σημαντικά προβλήματα θα δημιουργηθούν και με την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων διότι στο χρόνο που δίνεται δεν θα είναι δυνατή η καταβολή τους.
Στην προσπάθειά μας να προλάβουμε την διόγκωση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν, ξεκινάμε μια προσπάθεια ενημέρωσης των τοπικών φορέων και οργανώσεων αλλά και όλων των πολιτών του νομού μας.
Ζητάμε από την διοίκηση να ενσκήψει στο πρόβλημα και να δώσει περισσότερες θέσεις διανομέων προκειμένου το έργο της διανομής να εκτελείτε απρόσκοπτα, πιο αποτελεσματικά και η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι ποιοτικότερη”.

Αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη, προς τον Υπουργό Επικρατείας
Αποψίλωση των ΕΛ.ΤΑ. Άρτας

Αναφορά κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα: «Αποψίλωση των ΕΛ.ΤΑ. Άρτας – Προβλήματα και στην καταβολή των συντάξεων λόγω έλλειψης προσωπικού των ΕΛ.ΤΑ.».
Πιο συγκεκριμένα, η Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Όλγα Γεροβασίλη
καταθέτει προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης την από 23.01.2021 Ανακοίνωση των Ταχυδρόμων της Μονάδας Διανομής των ΕΛ.ΤΑ. Άρτας με την οποία αναδεικνύεται η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η εν λόγω μονάδα διανομής. Όπως ειδικότερα μνημονεύεται από τους 15 ταχυδρόμους μένουν μόλις 6 για την εκτέλεση των δρομολογίων με βάση το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛ.ΤΑ.
Ήδη ο ημερήσιος Τύπος και η αλληλογραφία διανέμονται κάθε τρεις μέρες ενώ στα αγροτικά σημεία
μία έως δύο φορές την εβδομάδα. Μετά βεβαιότητας διαφαίνεται ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα και με την καταβολή των συντάξεων λόγω της έλλειψης προσωπικού. Τέλος, όπως εύλογα καταλήγει η Ανακοίνωση: η
αύξηση των θέσεων διανομέων στην Μονάδα Διανομής των ΕΛ.ΤΑ. Άρτας είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Ανακοίνωσης για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε».

Διαμαρτυρία και από την ΚΕΔΕ
Ζητά από την Πολιτεία να μην μειωθεί το προσωπικό των ΕΛ.ΤΑ
Την ανάγκη άρσης του νέου σχεδιασμού διανομής και αριθμού διανομέων των ΕΛ.ΤΑ. που τέθηκε σε ισχύ την 01.01.21 και μείωσε τον αριθμό διανομέων των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. που λειτουργούν ανά περιοχή, πλήττοντας τον τρόπο διανομής αλληλογραφίας σε πολλές περιοχές, αλλά ιδιαίτερα σε νησιωτικούς και τουριστικούς δήμους, αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Επισημαίνεται ότι το ζήτημα έθεσε, ειδικά για τους νησιωτικούς και τουριστικούς δήμους των Κυκλάδων ο Δήμαρχος Μυκόνου, σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι «στους νησιωτικούς και δη τουριστικούς Δήμους, όπως παραδείγματος χάρη, ο Δήμος της Μυκόνου, που βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011, απαριθμούσε 10.134 μόνιμους κάτοικους και σαφώς σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά πολύ, (…) σε συνδυασμό με το πλήθος των διάσπαρτων κατοικιών και τον τεράστιο όγκο των ιδιωτικών επιχειρήσεων γίνεται αντιληπτό πως αθροιστικά όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον όγκο εργασίας των καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ».

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε ότι:
«Σε αυτή τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία όπου οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται, η τοπική αυτοδιοίκηση διεκδικεί και απαιτεί από τη Πολιτεία την προώθηση πολιτικών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε να αρθεί η απόφαση για μείωση του προσωπικού των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί μια σειρά πρακτικών προβλημάτων, ειδικά στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσυρθεί. Είμαι βέβαιος ότι, με ψυχραιμία και με ανοιχτό πνεύμα, η Πολιτεία θα επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφαση».